IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Форекс, пак повтарям- ако търгуваш е позитивно, ако си революционер или мурзилка- пак е позитивно, защото набираш точки, ако искаш да се изиживяваш като представител на средната класа- може и да е проблем

Коментар

• Добра новина е и че всички мечки са във форума, а не на борсата.
      Щом имате събор тук значи тъпчем по дъното
      Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
        Печатането на пари в огромни размери ВИНАГИ е отрицателен сигнал!
        Тези глупости ги говореше и преди 3 години. Тогава твърдеше, че долара е тоалетна хартия. Златото щяло до а поскъпне до 10 000 долара за унция. Американската икономика щяла да се срине. Как би коментрал прогнозите си днес. Защо обърка? Какви грешки виждаш в разбиранията си за парите? Поучи ли се от грешките си за да не ги повтаряш пак?

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
          Хората не харесват теорията ми, но вече трета година се движим по нея. Вероятно аз съм правия.
          - Бабо Мецо, ще има ли дренки тази година?
          - Ще има, ще има. Мнооооого дренки ще има!
          - Защо така мислиш, Бабо Мецо?
          - Амиииии... Щото много ми се ядат!
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Според мен централна и източна Европа ще бъдат най бързо развиващите се пазари в света след 2016 година. Не може да се купуват само американски активи. Разочарованието от провала на БРИКС ще доведе до продължаващ отлив на инвестиции от техните икономики. Суровините си остават в мечи цикъл и парите трябва да отидат някъде. За рисковите играчи ЦИЕ ще бъде най-логичното решение. Част от ЕС, но с много по-голям потенциал за растеж. Според мен нашият регион ще се превърне в това, което беше Китай за света преди години. Естествено при нас ще паднат само трохички. Основната част от парите ще се излее в Полша и Румъния, но на нас малко ни трябва.
            Естествено това е въпрос на очаквания. Очаквам pipbel да ми скочи. От години имаме различни възгледи за развитието на икономиката. Той е фен на суровините и петрола а аз съм мечка за тях. Той е фен на БРИКС а аз съм мечка за тях. Те са бита карта някъде от 2011-2012 година, когато суровините влязоха в мечи цикъл а финансовите активи в бичи.
            Продължавам да твърдя, че всички масово изчисляват неправилно началото на кризата от 2007 година. Тя започна със спукването на дотком балона през 2000 година. Тогава финансовите активи влязоха в мечи цикъл а суровините в бичи. Този етап от развитието завърши през 2011 година и в момента сме отново във бичи цикъл за финансови активи и мечи за суровини. Долу горе се повтаря същото като през ранните осемдесетте години. Тогава имаше 20 годишен период на качващи се индекси по света и трагедия при суровините. Според мен няма причина този по-дълъг цикъл да продължи по-малко от 15 -20 години. Връщайки се назад в историята винаги е продължавал по толкова. Това не означава, че няма да има някакви междинни кризи, като тази през 87 година, но това са кратки спирки по възходящият път.
            Хората не харесват теорията ми, но вече трета година се движим по нея. Вероятно аз съм правия. За съжаление ще разберем чак след 10-15 години. Ретроспективно всичко е ясно. Другото са очаквания.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
              Точно това, което описа е позитивното.
              Кое е е позитивното, многознайко?!... Това че средната класа дори в "развитите" държави се топи като майски сняг? Това че хората все повече се делят на 1% много богати и 99% много бедни. щото тези 1% вече притежават колкото останалите 99% взети заедно!!! Всичко това е пряко последствие от одържавяването на дълговете на богатите през последните 5-6 години! От частни тези дългове станаха държавни и за сметка на бюджет и политики на икономии и увеличаване на преки и непреки данъци за сметка на най-бедните!

The 1% will own more than the 99% by 2016, report says

http://fortune.com/2015/01/19/the-1-...6-report-says/

Затова изгряват партии като Сириза в Гърция, Подемос в Испания, Национален Фронт във Франция, УКИП във Великобритания. Антиевро партията в Германия и много други! Всичко това е резултат от обедняването и радикализирането на средната класа!
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                1. Ти ако слушаш какво ти говорят политиците, особено този идиот...
                2. Това вече не е фактор
                3. Ти скоро гледал ли си баланса на БНБ, че расте от 26 на 34 млрд. за година
                4. Не са толкова ама айде, голяма част са вече провизирани и обезценение, а банките са бъкани с кеш...
                Ето тук т3 ти е заблудата - не си си научил урока!!!

Гледаш баланса на БНБ и вярваш а АЗ НЕ както и на това че баММките са бъкани с кеш

Но всеки има право на мнение

Бъдещето ше покаже кой е прав

Коментар

• А, да, изпуснах и кеша който ще търси скоро къде да се намести на бфб от търговите на арома и енерготата...

Коментар

• Първоначално изпратено от Mito Karamitov Разгледай мнение
                    изпускаш много важни негативи - предполагам нарочно
                    1. фалирала държава - официално обявено и от Шлифера
                    2. Държава във валутен борд с Фалирала баММка
                    3.Борд който незнаино как се крепи - няма устойчив висок ръст и ПЧИ
                    4.БаММкова система с над 35% лоши кредити

Края е ясен и той скоро ще дойде - а ВИЕ балъците се заблуждавайте помежду си
                    1. Ти ако слушаш какво ти говорят политиците, особено този идиот...
                    2. Това вече не е фактор
                    3. Ти скоро гледал ли си баланса на БНБ, че расте от 26 на 34 млрд. за година
                    4. Не са толкова ама айде, голяма част са вече провизирани и обезценение, а банките са бъкани с кеш...

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                      Тези, които нямат пари получават един среден пръст. Новонапечатаните пари отиват при хората с много пари. Грам не отиват при хората без пари!

Лихвеният апартейд се е развихрил напълно.... На хората с много пари им се плаща да вземат кредити под формата на безлихвени или дори отрицателни лихви. А тези които нямат пари се редят на опашки пред фирмите за бързи кредити с 50% годишни лихви за да си купят айфони, тенекии на колела и прочие насаждони от рекламата неособено потребни вещи!
                      Точно това, което описа е позитивното. Разбира се- само в случай, че търгуваш, а не се занимаваш с лаладжийство по форумите.

Коментар

• Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнение
                        И аз да добавя нещо :

Мечки ! Много мечки
                        Аз съм Мечо и не го крия - всички ме знаят

Коментар

• Първоначално изпратено от man_united Разгледай мнение
                          ...за тези които имат пари - защото покупателната им способност изчезва!

За тези, които нямат, а искат да си купят новия Пасат, АЙфон, Телевизор и т.н. е положителен сигнал!
                          Тези, които нямат пари получават един среден пръст. Новонапечатаните пари отиват при хората с много пари. Грам не отиват при хората без пари!

Лихвеният апартейд се е развихрил напълно.... На хората с много пари им се плаща да вземат кредити под формата на безлихвени или дори отрицателни лихви. А тези които нямат пари се редят на опашки пред фирмите за бързи кредити с 50% годишни лихви за да си купят айфони, тенекии на колела и прочие насаждони от рекламата неособено потребни вещи!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mito Karamitov Разгледай мнение

И аз да добавя нещо :

Мечки ! Много мечки

Коментар

• Според мен изпускаш същността на БФБ- ликвидността и бавният реотан. Позитивните макро сигнали са много силни, но има голяма вероятност да влияят само година-две и след това да се върнем към ситуацията от 2014. А за БФБ година е толкова кратък период, че може и да го проспи...

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                                Да обобщим

Положителни сигнали:

-ръст на износа, спад на вноса за януари
                                -ръст /значителен/ на данъчните приходи за януари
                                -евтин петрол
                                -спад на безработицата
                                -ЕЦБ печата пари в огромни размери
                                -спад на лихвите
                                -огромни парични наличности в инвеститори и население
                                -вливане на свежи пари през новия дълг в икономиката при ниски лихви
                                -освободените пари от КТБ

Негативни сигнали:

-политици
                                -демография /това е дългосрочен фактор, който според мен не влияе върху кратко- и средносрочния тренд на БФБ/

Какво изпускам?

Коментар

Working...
                                X