If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Остави 24ти, тогава е официален празник, ако не се лъжа, ма на 25ти би трябвало да работим, ама,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,по-скоро пак ще почиваме
Аман - наша борса, пък трябва да гледаме немците... ама на 24 май пак няма да работи, щото пък гледаме нас си...
Остави 24ти, тогава е официален празник, ако не се лъжа, ма на 25ти би трябвало да работим, ама,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,по-скоро пак ще почиваме
Импе, вчера те търсиха в темата за Фармата. Ще направиш ли някакъв коментар на интервюто на Донев, както и очакванията ти за размера на дивидента /в темата на Фармата имам предвид/? Има нужда от някой поддръжник, че му раздават картони наляво и надясно.
Цирка си е основна част от играта, например никой човек с минимална финансова култура не вярва че модно заведение като Фейса струва 100 милиарда. Утре ще тръгне приказка че всеки който го ползва е малоумен селяк или по вероятно ще отворят достатъчно добро ново модно заведение, и.. Дори да не стане така, никой няма идея как точно ще изкара 100 милиарда печалба това дружество в следващите 10 години.
НО, видяхме успешно предлагане, въпреки горното, и с което предлагащите са наясно
Точно това си говорим в момента с още едно пишман инвеститорче /като мен /.
Да, това го знам и си прав, стана ми доста странно тогава! Явно не съм дорасъл да ги разбера играчите, но въпреки това се питам защо не са ги дали на ЕЦБ примерно или просто да си им седят в техните сметки като толкова нямат доверие никому?
Нали трябва да има шоу, тогава беше важно да се покаже колко е „страшно” положението
Цирка си е основна част от играта, например никой човек с минимална финансова култура не вярва че модно заведение като Фейса струва 100 милиарда. Утре ще тръгне приказка че всеки който го ползва е малоумен селяк или по вероятно ще отворят достатъчно добро ново модно заведение, и.. Дори да не стане така, никой няма идея как точно ще изкара 100 милиарда печалба това дружество в следващите 10 години.
НО, видяхме успешно предлагане, въпреки горното, и с което предлагащите са наясно
Наскоро немските ДЦК се продадоха с ОТРИЦАТЕЛНА доходност!
Да, това го знам и си прав, стана ми доста странно тогава! Явно не съм дорасъл да ги разбера играчите, но въпреки това се питам защо не са ги дали на ЕЦБ примерно или просто да си им седят в техните сметки като толкова нямат доверие никому?
Я, то било много лесно бе ! Искаш да кажеш, че е нормално фондовете в световен мащаб да правя доходност от по макс. 2-3 % г., защото депозитите са там някъде в белия свят? За такава схема може и стринка ми да е управляваща фонд? Нали идеята е да се лавира, тези мениджъри да са стратез, да предвиждат по-добре от мен, теб и Пенчо комшията. Демек - депозити през 2008, сега лека - полека вход или бъркам?
Ами то от фонд до фонд разликата в доходността е голяма! Където шубето е голямо, риска е малък и дохода е малък! Наскоро немските ДЦК се продадоха с ОТРИЦАТЕЛНА доходност! Демек със сигурност ще си назад, ама имаш пари в гръцка или испанска банка и се чудиш де да ги денеш
Сега нямам намерение да обяснявам смисъла от нискорискови фондове точно на вас, но най-общо казано ти можеш да си направиш депозит за 10000 лв. например - и ще ти дадат лихва 4% годишно. Фондът ако успее да събере 100 човека като тебе и изскочи с 1000000 лихвата ще е 5% примерно.
Я, то било много лесно бе ! Искаш да кажеш, че е нормално фондовете в световен мащаб да правя доходност от по макс. 2-3 % г., защото депозитите са там някъде в белия свят? За такава схема може и стринка ми да е управляваща фонд? Нали идеята е да се лавира, тези мениджъри да са стратез, да предвиждат по-добре от мен, теб и Пенчо комшията. Демек - депозити през 2008, сега лека - полека вход или бъркам?
Пич, аз също съм в акции. Текущите цени не ми харесват, но това е реалността. През последните години съм правил много добри неща и откровенни глупости. За разлика от теб аз обвинявам само себе. Никой не ми е длъжен за нищо. Опитай се да разбереш това. Аз искам много повече от теб да се развие пазара, но предложенията ти са дълбоко погрешни. На моменти постовете ти са изпълнение с войнствена глупост граничесща с простащина. Това ме дразни и от време на време ти намеквам някои неща. За съжаление без резултат.
Приеми, че за да се развие пазара трябва да изчезнат измамниците емитенти. Проблема ти е, че възхваляваш възможно най-куците мажоритари. За да започнат да растат цените трябва да свършат продавачите на зор. Фалитите на спекуланти са лошо но необходимо явление на всяка борса. За теб е важно ти да не си от тях. С една дума трябва да се изчисти кочината. Друг път няма.
Кочината няма как да се изчисти - нито от емитентите, нито от спекулантите - един ще си замината, ще дойдат други, ще са същите. Въпросът е да има правилно оценяване на рисковете и цените на акциите да имат някаква граничеща с реалността и здравата логика цени на акции - а не цените на акциите да са на база късмет или, щото някой казва, че даден Мажо е върхът, както виждаме
Та на БФБ никога не е имало нормалност, това е проблема и затова не са виновни нито Мажовците, нито спекулантите, само БФБ мафия от инсайдъри и портфолио мениджери и собственици на ИП - аз предлагам от тях да се изчистим, а не от Мажовци или от спекуланти
There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat
Сега нямам намерение да обяснявам смисъла от нискорискови фондове точно на вас, но най-общо казано ти можеш да си направиш депозит за 10000 лв. например - и ще ти дадат лихва 4% годишно. Фондът ако успее да събере 100 човека като тебе и изскочи с 1000000 лихвата ще е 5% примерно. Като си махнеш таксите за инвеститора ще остават 4.7% например...пък и лихвата по депозита ще я изгубиш ако не вземеш, че го развалиш по-рано!
Изразих се малко по-небрежно, просто и в двата случая печалбата е смешна..
За къф чеп ми е да слагам пари във фонда, ако ще ми ги държи на депозит?
Това мога и сам да го направя...
Сега нямам намерение да обяснявам смисъла от нискорискови фондове точно на вас, но най-общо казано ти можеш да си направиш депозит за 10000 лв. например - и ще ти дадат лихва 4% годишно. Фондът ако успее да събере 100 човека като тебе и изскочи с 1000000 лихвата ще е 5% примерно. Като си махнеш таксите за инвеститора ще остават 4.7% например...пък и лихвата по депозита ще я изгубиш ако не вземеш, че го развалиш по-рано!
Не мисля, че фондовете в облигации държат 70% от активите си депозити, докато тези в акции 15%...
по-скоро нещата са съпоставими, просто всички ги е страх от обратни изкупувания, затова държат толкова кеш...
Ще ти дам пример фондовете на ДСК, които дават месечни отчети
Рисковият им фонд е с 30,5% кеш, а балансирания 31%
п. п. пък и начина ти на смятане е грешен
Фондовете в облигации, както ги наричаш са рядко срещано явление у нас, до колкото съм гледал.
ДСК не са добър пример, защото те си въртят парите от фондовете към депозитите и обратно и схемата е леко сложна там.
А сметката ми е съвсем бакалска, просто за да илюстрирам как са нещата.
По-ясно става от бюлетините на КФН и БНБ, ама те вървят с половина година назад!
Коментар