IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнение
    Що все ме базикаш, че искам да продавам? Не продавам и нямам намерение да продавам нито една от позициите си, преди реализиране на определени корпоративни събития, които очкавам в бъдеще. че ще се случат рано или късно
    Иначе, не разчитам като цяло на пазара за да се повиши дадена моя позиция

Но ме яд, че нямаме пазар и че има такива като теб, които са готови на всичко само и само да няма пазар в БГ на акции, да има едни банда инсайдъри, които да печелят от нещастието на другите
    Пич, аз също съм в акции. Текущите цени не ми харесват, но това е реалността. През последните години съм правил много добри неща и откровенни глупости. За разлика от теб аз обвинявам само себе. Никой не ми е длъжен за нищо. Опитай се да разбереш това. Аз искам много повече от теб да се развие пазара, но предложенията ти са дълбоко погрешни. На моменти постовете ти са изпълнение с войнствена глупост граничесща с простащина. Това ме дразни и от време на време ти намеквам някои неща. За съжаление без резултат.
    Приеми, че за да се развие пазара трябва да изчезнат измамниците емитенти. Проблема ти е, че възхваляваш възможно най-куците мажоритари. За да започнат да растат цените трябва да свършат продавачите на зор. Фалитите на спекуланти са лошо но необходимо явление на всяка борса. За теб е важно ти да не си от тях. С една дума трябва да се изчисти кочината. Друг път няма.

Коментар

• Първоначално изпратено от man_united Разгледай мнение
      Четете данните, като дявола евангелието!

Само една груба сметка - около 1/3 от активите са в НИСКОРИСКОВИ схеми, които по правило инвестират основно в депозити.
      Като добавим и 10на-15 процента от активите на рисковите и балансираните схеми в депозити (до скоро имаше изискване от минимум 10%) е нормално общия процент да отиде на 43!!!

Не виждам какво толкова се шашкате от тази цифра!
      Не мисля, че фондовете в облигации държат 70% от активите си депозити, докато тези в акции 15%...
      по-скоро нещата са съпоставими, просто всички ги е страх от обратни изкупувания, затова държат толкова кеш...

Ще ти дам пример фондовете на ДСК, които дават месечни отчети
      Рисковият им фонд е с 30,5% кеш, а балансирания 31%

п. п. пък и начина ти на смятане е грешен
      Last edited by dex; 18.05.2012, 16:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от man_united Разгледай мнение
        Четете данните, като дявола евангелието!

Само една груба сметка - около 1/3 от активите са в НИСКОРИСКОВИ схеми, които по правило инвестират основно в депозити.
        Като добавим и 10на-15 процента от активите на рисковите и балансираните схеми в депозити (до скоро имаше изискване от минимум 10%) е нормално общия процент да отиде на 43!!!

За къф чеп ми е да слагам пари във фонда, ако ще ми ги държи на депозит?
        Това мога и сам да го направя...

Коментар

• Четете данните, като дявола евангелието!

Коментар

• Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
            Мдаааа, кофти! От тая работа ми става ясно как след време ще има яко набълбочване, когато нещата се оправят според техните представи. Как ще влизат на този пазар с такива средства не мога да си представя, защото депозитите като че ли ще падат, а борсата все някога ще намери своето дъно. Тогава, разбира се няма да има такива ентусиазирани продавачи, поне според мен.

П. С. Геко да не го чете този материал, че ще се притесня силно за здравето му!
            Аз съм го чел, и не ме притеснява

Това което ме притеснява, е моралът им, че никой не мисли за пазара като цяло, и че всеки се е свил и си гледа собствените 1-2% от управлението на активи, и въобще не ги интересува как пазара да се развие.
            There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнение
              Фондовете продължават да държат на депозит основна част от активите си

Фондовете продължават да държат основна част от средствата си в кеш. Най-големи относителни дялове в общата сума на активите имат депозитите – 43.1%,
              Мдаааа, кофти! От тая работа ми става ясно как след време ще има яко набълбочване, когато нещата се оправят според техните представи. Как ще влизат на този пазар с такива средства не мога да си представя, защото депозитите като че ли ще падат, а борсата все някога ще намери своето дъно. Тогава, разбира се няма да има такива ентусиазирани продавачи, поне според мен.

П. С. Геко да не го чете този материал, че ще се притесня силно за здравето му!

Коментар

Атила, къде го четеш това? Дай линк, та и ние да си качиме кръвното дет се вика.
                Фондовете продължават да държат на депозит основна част от активите си

Към 31 март активите на местните инвестиционни фондове са 366.2 млн. лева, като спрямо същия месец на 2011 г. те се понижават с 39.5 млн. лева (9.7%), сочи статистика на БНБ.

Фондовете продължават да държат основна част от средствата си в кеш. Най-големи относителни дялове в общата сума на активите имат депозитите – 43.1%, акции и други форми на собственост – 36.5%, и ценни книжа, различни от акции – 12.9%, при съответно 38.9%, 43.3% и 11.9% към март 2011 г.

"Фокусът на индустрията на взаимните фондове трябва да е върху нискорисковите схеми и тези на паричния пазар, чрез които индустрията да придобие спестовен елемент", каза Александър Маджиров, портфолио мениджър на ОББ Асет Мениджмънт, по време на форума „Шумът на парите”, организиран от Profit.bg.

Към края на първото тримесечие на 2012 г. активите на фондовете, инвестиращи в акции, намаляват с 27.7 млн. лева (16.3%) до 142 млн. лева при 169.7 млн. лева към март 2011 г., а на балансираните фондове спадат с 22.2 млн. лева (19.4%) до 92.2 млн. лева при 114.4 млн. лева преди година.

Управляваните средства от фондовете, инвестиращи в облигации, нарастват с 10.4 млн. лева (8.7%) до 130.3 млн. лева към март 2012 г. при 119.9 млн. лева към март 2011 г.

Активите на фондовете, инвестиращи в акции, имат най-висок относителен дял (38.8%) от общия размер на активите на местните инвестиционни фондове при 41.8% към март 2011 г. Фондовете, инвестиращи в облигации, притежават 35.6% от общата сума на активите към март 2012 г. при относителен дял от 29.5% към март 2011 г.

По отношение на инструментите, включени в портфейлите на местните инвестиционни фондове, към март 2012 г. спрямо същия месец на 2011 г. инвестициите в акции и други форми на собственост намаляват с 41.9 млн. лева (23.9%) до 133.6 млн. лева, тези в ценни книжа, различни от акции се понижават с 0.7 млн. лева (1.5%) до 47.4 млн. лева, а средствата в акции и дялове на ИФ се увеличават с 4.2 млн. лева (25%) до 21.2 млн. лева.

Географската структура на ценните книжа в активите на местните инвестиционни фондове показва, че към март 2012 г. средствата, инвестирани в България намаляват на годишна база с 38.6 млн. лева (19.8%) до 155.8 млн. лева при 194.3 млн. лева към края на м. март 2011 г., а в страните от Европейския съюз се понижават с 2 млн. лева (7.7%) до 24.3 млн. лева при 26.3 млн. лева към края на март 2011 г. Към края на първото тримесечие на 2012 г. инвестициите в балканските държави се увеличават с 1.1 млн. лева (14.8%) до 8 млн. лева, при 6.9 млн. лева година по-рано.

"Това че нашата борса не се представя добре, не трябва да е оправдание, че индустрията на договорните фондове страда от това", заяви Георги Бисерински, изпълнителен директор и председател на управителния съвета на директорите на Селект Асет Мениджмънт по време на панел „Взаимни фондове” на форума Шумът на парите, организиран от Profit.bg.

Общо средствата, управлявани от местните и чуждестранните инвестиционни фондове, които осъществяват дейност в България, възлизат на 844.5 млн. лева. Техният размер намалява с 49.9 млн. лева (5.6%) в сравнение с март 2011 г. (894.4 млн. лева). Като процент от БВП общият размер на активите на местните и чуждестранните инвестиционни фондове е 1.1%.

Коментар

• Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнение
                  43.1% ot активите на българските договрни фондове са кеш!

и то при тия ликвидационни стойности на активите!

Мамицата им некадърна! НЕКАДЪРНИ КОПЕКЛЕТА!!!
                  Атила, къде го четеш това? Дай линк, та и ние да си качиме кръвното дет се вика.

Коментар

• 43.1% ot активите на българските договрни фондове са кеш!

и то при тия ликвидационни стойности на активите!

Мамицата им некадърна! НЕКАДЪРНИ КОПЕКЛЕТА!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                      Интересен подход. Забраняваш на другите да продават за да можеш да продадеш ти. Вложителите в колективните схеми кучета ги яли. Те нямат право на ликвидност, защото Geko е на зор.
                      Що все ме базикаш, че искам да продавам? Не продавам и нямам намерение да продавам нито една от позициите си, преди реализиране на определени корпоративни събития, които очкавам в бъдеще. че ще се случат рано или късно
                      Иначе, не разчитам като цяло на пазара за да се повиши дадена моя позиция

Но ме яд, че нямаме пазар и че има такива като теб, които са готови на всичко само и само да няма пазар в БГ на акции, да има едни банда инсайдъри, които да печелят от нещастието на другите
                      There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

Да при всяко пръдване в Гърция, след насиране от тяхна страна

Аз съм им казал как да го спрат това - да спрат обраните изкупувания за 3 г.
                        Интересен подход. Забраняваш на другите да продават за да можеш да продадеш ти. Вложителите в колективните схеми кучета ги яли. Те нямат право на ликвидност, защото Geko е на зор.

Коментар

• Геко, стига спами върталъка с тоя хим бе. 10 Х едно и също пишеш.
                          Нали не си вече на пазара уж.
                          Пазар е бе, какво ревеш - продали са го на 1.10-1.20, щото очакват да си го купят обратно на левче максимум.
                          Ако не го направят - значи наистина са тъпунгери. Или са решили на по доходно място да се включат.
                          Ма можем само можеш да гадаем какви са им плановете, нали така ...

ПС И Хима да не би да е единствената подценана артия в момента. Бол са, включително и много по-качествени.

Коментар

Кой трябва да спи пред парламента бе Геко, това е наша работа! Нали ние го ядем накрая с големите ни доходности.
                            Всички го ядем, но ние сме си поели сами риска, а те са поели и чужд риск за който носят отговорност и са длъжни да защитават интереса на клиентите си докрая.
                            Да продаваш Хим на 1.10 след като си го купувал на на не знам какви пари през 2006 или 2007 не е защитаване не интерес, напротив, гавра с пари на доверителите

Коментар

Ами да спят пред Парламента ако трябва да си издействат такива поправки в закона!
                              Кой трябва да спи пред парламента бе Геко, това е наша работа! Нали ние го ядем накрая с големите ни доходности.

Коментар

• Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение
                                Нали нямат право уж да спират. Измекярска история. Продавайте измекяри, продайте си въшкарниците, да ви приключим с парцалите
                                В САЩ как имат и спират толкова много фондове от обратни изкупувания. Само в БГ където всичко общо е за крадене няма такива опции , защо ли

Ами да спят пред Парламента ако трябва да си издействат такива поправки в закона!щ

Какво е това,в момента продават и над -95% от цените на които са купували

Коментар

Working...
                                X