Първоначално изпратено от Eon
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЗа какво ми е да държа нещо с 700 милиарда капитализация, колко да стане повече.Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнениеТо по тази логика дръж Епъл 10 години и не брой дивидентите (които до скоро ги нямаше никакви)... Ако ще мерим акции, то всеки знае 2 и 200.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнениеВреме е за малко философия
Нека да разделим пазара на три категории: Равновесие, 4Д, и Батя.
Аз мисля че и тримата са много умни инвеститори но имат коренно различни стратегии за БФБ.
Равновесие
Той е определено сред най интелигентните и много добре обосновани коментатори във форума. Определено е много начетен и с огромен опит. За него България си е тъмна Индия и няма да има коренна промяна за в бъдеще. Най вероятно е бил на влака който през 2007 е излязъл от релсите и от много големи печалби е завършил с минимални печалби или леки загуби. Сега си играе на международните пазари и с насмешка гледа на БФБ защото вярва че тази игра на БФБ е рискува и безперспективна.
4Д
Той е подобие на Равновесие. Основната разлика която виждам е че той вярва че има потенциал в България и БФБ и инвестира в компании които показват значително подобрение на резултатите и са с предпоставки за голямо % увеличение на продажби/печалби и така да изпреварва пазара инвестирайки в стабилни акции, с малко заеми , и по дългосрочно.
Батя
Единствената прилика с другите двама е дългият опит на БФБ. Когато чета Батя много често усещам адреналина на големият спекулант. Той вярва в бъдещето на България и потенциала на БФБ и сега е готов с натрупан опит, огромен портфейл, зареден със заеми и готов за това в което силно вярва Новата Вълна на БФБ. Неговият портфейл го знаете: Спекулантски Но той вярва че точно спекулантските акции ще изпреварят добрите компании и ще може да превърти парите няколко пъти през силен възходящ тренд с цел излизане преди голямото набалончване като през 2007 Но не всеки може да издържи на подобна рискова стратегия!
Та всеки от нас които сме сравнителни зайци на БФБ ги четем с удоволствие и на базата на нашият мироглед инвестираме на БФБ. Аз лично мисля някъде по средата на 4Д и Батя като клоня към Батя. Имаме огромен потенциал: подобряване на резултати на доста дружества на БФБ през последните няколко години, ниски лихви, ниско евро, геополитическа стабилност бъдейки в ЕС и НАТО, и за мен най важното огромни количества пари по света и у нас които търсят доходност. Винаги когато има разхлабена монетарна политика се стига до балони! А въпросът е дали ще има балон и на БФБ или ще гледаме света в тъмното Аз мисля че ще имаме балон който ще се развие в рамките на следващите 3-5 години.
Надявам се да няма обидени! Просто пиша лична гледна точка!
Не е препоръка! Успех на всички!
нали!
което означава ,че не разсъждаваш реалистично.....и прагматично...
батя и дддз са едвете страни на едната монета...
мойте инетреси преди истината и реалноистта...
Равновесие е дървен философ с една акция на БФБ.....той не вярва в нищо и никъде...защото не е в БГ....
Коментар
-
Аз съм оптимист за борсата ни. И вярвам че на нея ще се направят доста добри печалби. Но чак след като икономиката почне да дърпа и компаниите да правят печалби. На мен ми харесва да съм на БФБ. Тук наистина нещата са много по-лесни. Това че в момента съм негативно настроен нищо не означава за моето виждане за БФБ като цяло. Просто времето е пари и да държа пари на пазар, на който не виждам катализатор за растеж ми се ввижда тъпо. Това не означава че щом видя този катализатор няма да заредя веднага на максимума който съм си определил за България.
И пак казвам това че в момента съм негативен нищо не означава за виждането ми за пазара в цялост. Това си е просто конюнктурно виждане
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНормална компания в която може да се инвестира можеш да и държиш акциите десетилетия. Подобрява си резултатите, увеличава си дивидента и инвеститорите печелят. Компаниите от Стара планина са добър пример. Биовет колко може да го държите, до като Домусчиеви не решат да го източат през покупка на патенти, продажби на продукция на свързани компании или кой знае колко още други методи могат да измислят. 10 годишно държане на МСХ ще ви е донесло 10 пъти доходност без да броим дивидентите. 10 години в Биовет ще ви е донесло 0 доходност и никакви дивиденти.
Пък и нямам намерение да държа акция 10 години. Няма да се женя за нея я.Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениекое беше трясъка....Енемона ли....
Много време ще мине ,докато се научиш на номерата на спекулантите.....за балъци..
е колко време да мине, 10 години малко ли са...М.... . ш..... ..й.о!
Коментар
-
Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнениеуспех днес! ще стартираме с трясък...
Много време ще мине ,докато се научиш на номерата на спекулантите.....за балъци..
Коментар
-
Време е за малко философия
Нека да разделим пазара на три категории: Равновесие, 4Д, и Батя.
Аз мисля че и тримата са много умни инвеститори но имат коренно различни стратегии за БФБ.
Равновесие
Той е определено сред най интелигентните и много добре обосновани коментатори във форума. Определено е много начетен и с огромен опит. За него България си е тъмна Индия и няма да има коренна промяна за в бъдеще. Най вероятно е бил на влака който през 2007 е излязъл от релсите и от много големи печалби е завършил с минимални печалби или леки загуби. Сега си играе на международните пазари и с насмешка гледа на БФБ защото вярва че тази игра на БФБ е рискува и безперспективна.
4Д
Той е подобие на Равновесие. Основната разлика която виждам е че той вярва че има потенциал в България и БФБ и инвестира в компании които показват значително подобрение на резултатите и са с предпоставки за голямо % увеличение на продажби/печалби и така да изпреварва пазара инвестирайки в стабилни акции, с малко заеми , и по дългосрочно.
Батя
Единствената прилика с другите двама е дългият опит на БФБ. Когато чета Батя много често усещам адреналина на големият спекулант. Той вярва в бъдещето на България и потенциала на БФБ и сега е готов с натрупан опит, огромен портфейл, зареден със заеми и готов за това в което силно вярва Новата Вълна на БФБ. Неговият портфейл го знаете: Спекулантски Но той вярва че точно спекулантските акции ще изпреварят добрите компании и ще може да превърти парите няколко пъти през силен възходящ тренд с цел излизане преди голямото набалончване като през 2007 Но не всеки може да издържи на подобна рискова стратегия!
Та всеки от нас които сме сравнителни зайци на БФБ ги четем с удоволствие и на базата на нашият мироглед инвестираме на БФБ. Аз лично мисля някъде по средата на 4Д и Батя като клоня към Батя. Имаме огромен потенциал: подобряване на резултати на доста дружества на БФБ през последните няколко години, ниски лихви, ниско евро, геополитическа стабилност бъдейки в ЕС и НАТО, и за мен най важното огромни количества пари по света и у нас които търсят доходност. Винаги когато има разхлабена монетарна политика се стига до балони! А въпросът е дали ще има балон и на БФБ или ще гледаме света в тъмното Аз мисля че ще имаме балон който ще се развие в рамките на следващите 3-5 години.
Надявам се да няма обидени! Просто пиша лична гледна точка!
Не е препоръка! Успех на всички!
Коментар
-
Нормална компания в която може да се инвестира можеш да и държиш акциите десетилетия. Подобрява си резултатите, увеличава си дивидента и инвеститорите печелят. Компаниите от Стара планина са добър пример. Биовет колко може да го държите, до като Домусчиеви не решат да го източат през покупка на патенти, продажби на продукция на свързани компании или кой знае колко още други методи могат да измислят. 10 годишно държане на МСХ ще ви е донесло 10 пъти доходност без да броим дивидентите. 10 години в Биовет ще ви е донесло 0 доходност и никакви дивиденти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнениеИли моите спечелени пари от Биовет не са възвръщаемост или аз не съм нормален.
Кое от двете е?
Ти само на дивидентите ли им викаш възвръщаемост? Като беше 3.80 лв. акцията къде беше? Сега като е 15.50 лв. значи това не е възвръщаемост?
Едно и също си баете и дъвчете от десетилетие вече като дърти бабички. Аман...
И друг път съм го казвал голяма част от старите кучета мислят "copy" - "paste" - за мен това не е конструктивно.
Абе някой няма ли да пусне тема за "ненормални инвеститори"
Коментар
-
Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнениеМерси , ще ти бъда благодарен ако споделяш и в бъдеще тези наблюдения при Алианц
затова смятам ,че тези позиции плюс ИХБГ , и някооя друга са на алианц....
Коментар
Коментар