IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнение
    Или моите спечелени пари от Биовет не са възвръщаемост или аз не съм нормален.

Кое от двете е?

Ти само на дивидентите ли им викаш възвръщаемост? Като беше 3.80 лв. акцията къде беше? Сега като е 15.50 лв. значи това не е възвръщаемост?

Едно и също си баете и дъвчете от десетилетие вече като дърти бабички. Аман...
    В момента се наблюдава 40 процента обезценка на лева спрямо USD за има няма година,което прави активите в България със същият процент подценени.Вместо да
    се корегира това акциите загубиха още 40-50 процента от стойността си заради
    Украйна,КТБ,Горанов .Нормално ненормално факт е ,че акциите са подценени и
    ми се струва ,че доста инвеститори го виждат и няма да остане дълго така.

Коментар

• Ще ни донесе ли късмет, напук на всичко, днешният петък 13-и

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Биовет .... няма никаква възвращаемост за един нормален инвеститор.
        Или моите спечелени пари от Биовет не са възвръщаемост или аз не съм нормален.

Кое от двете е?

Ти само на дивидентите ли им викаш възвръщаемост? Като беше 3.80 лв. акцията къде беше? Сега като е 15.50 лв. значи това не е възвръщаемост?

Едно и също си баете и дъвчете от десетилетие вече като дърти бабички. Аман...
        Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• Добро утро, спекуланти!

Ще къртим ли миФки днес?

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
            Аз към Спиди имам отношение, подобно на твоето към Агрия- поглеждам актива, сравнявам го с капитализацията и отказвам да мисля за покупка
            Всъщност истинският проблем е ликвидността- ето например в Софарма имоти при спада наскоро реших да вкарам малко по-сериозна сума и просто нямаше кой да ми продаде подобни количества на пазарната към момента цена- най-добрата оферта беше 10% на горе и то 1/2 количество- е аз там влизам за тези 10 % годишно, как по дяволите да ги дам за вход, че след това евентуално и за изход
            Софарма имоти е изключително добре оценена. Просто не си заслужава да се влиза защото няма никакъв дисконт в цената. И да си продава не си заслужава защото и никаква премия няма То за това и предполагам няма ликвидност.

Аз нямам проблем с високи коефициенти. Стига да са подпрени с висок очакван дългосрочен растеж. В момента в цялостния ми портфейл имам и компании с ПЕ 5 имам и с ПЕ 33 и имам една дето никога не е правила нито печалба нито има някакви приходи и най-вероятно и няма да има поне още година две.

Коментар

• Аз към Спиди имам отношение, подобно на твоето към Агрия- поглеждам актива, сравнявам го с капитализацията и отказвам да мисля за покупка
              Всъщност истинският проблем е ликвидността- ето например в Софарма имоти при спада наскоро реших да вкарам малко по-сериозна сума и просто нямаше кой да ми продаде подобни количества на пазарната към момента цена- най-добрата оферта беше 10% на горе и то 1/2 количество- е аз там влизам за тези 10 % годишно, как по дяволите да ги дам за вход, че след това евентуално и за изход

Коментар

• Всъщност има една компания която си подобрява резултатите. Спиди. Но там няма достатъчно история за създаване на увереност в мениджмънта.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                  Рисковете са ясни и никой не ги отрича, но потенциалът в някои компании си заслужава и то много- Агрия- достатъчно е да се види, че капитализацията и е колкото оперативният паричен поток за последните 2 години, Биовет- наистина много спекулативна позиция предвид историята и, но и много ниски коефициенти и далеч не изчерпан потенциал за ръст на печалбата, Монбат- предвид януарските резултати вероятно се търгува на форуърд П/Е 7-8, а това за него е много ниско.
                  Агрия си признавам, че не я следя. Гледал съм я веднъж, два пъти и нещо не ме кефи - без особена причина просто ми се струва излишно сложна структура, а мен такива не ме кефят.

Биовет винаги е бил евтин. И никога не става скъп. Дори и 2007 бе пълно разочарование като растежи. Точенето на компанията от мажоритарите си казва думата.

Монбат донякъде е ок но отново спад на печалбата последното тримесечие и значително свиване на профит маржина. Което ако се получи като тенденция не е никак успокоително.

Коментар

• Рисковете са ясни и никой не ги отрича, но потенциалът в някои компании си заслужава и то много- Агрия- достатъчно е да се види, че капитализацията и е колкото оперативният паричен поток за последните 2 години, Биовет- наистина много спекулативна позиция предвид историята и, но и много ниски коефициенти и далеч не изчерпан потенциал за ръст на печалбата, Монбат- предвид януарските резултати вероятно се търгува на форуърд П/Е 7-8, а това за него е много ниско.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss
                      Групата на Стара планина холд си е супер,тимаджийските и те не са зле.
                      Но няма значимо подобрения на резултатите. А за ръст в цената трябват и ръстове на печалбата. Експанзията на коефициентите вече се случи миналата година при компаниите от Стара планина. Този източник на бърз растеж вече е употребен. Резултатите им вървяха ок до средата на миналата година, но от тогава стагнират. И както може да се види това се отразява и на акциите. Това са между малкото почти винаги добре оценени компании - може би заради редовните предварителни резултати. От тук нататък като вземе ак да им расте печалбата ще продължи да им расте и цената на акцията. Но ако няма ръст ще почнат да стагнират и коефициентите - те в момента предвиждат растеж. А като почнат да намаляват коефициентите това действа доста деструктивно на цената на акцията.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                        Биовет, Агрия, Пиб, Доверие ...

Не съм казал това нещо. Имах предвид, че когато очакванията в Европа се материализират, те ще се материализират и в България. Тогава следварително ще се прехвърлят пари към българският пазар.

Тук съм напълно съгласен. поради тази причина не разбирам защо българските спекуланти се отказват доброволно от своето предимство.
                        Агрия - земя - промени в закона. За ПИБ ми знаеш мнението, Доверие е куха черупка, в Биовет аз поне не бих вкарал и лев заради мажоритаря, и повечето хора които познавам мислят като мен за Биовет, още повече че там това че излизат печалби не значи нищо, както излизат така и ги няма. Няма устойчивост на резултатите и няма никаква възвращаемост за един нормален инвеститор. Някой спекулант може да направи някоя врътка с биовет, но никой който иска да инвестира дългосрочно не би станал ортак на Домусчиеви.

Очакванията в Европа се материализират поради много причини. Ръста на приходите на компаниите от самата Европа, реално никой не очаква. А аз не се сещам за някоя българска компания на която доларов пазар е в основата на приходите и.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                          А стига се пъни толкоз,малко ли примоции имаше.
                          Можеш да играеш както си искаш, ако не се забелязва от това което казвам, на мен не ми пука кой как ще си губи парите. Предполагам че и сам виждаш какви са ти твоите лични резултатите.

Коментар

Колко компании си подобряват значително резултатите. Аз не се сещам за такива. За нито една.
                            Биовет, Агрия, Пиб, Доверие ...
                            Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                            Е защо си мислите че някой ще тръгне да играе в България според това какви са очакванията в Европа.
                            Не съм казал това нещо. Имах предвид, че когато очакванията в Европа се материализират, те ще се материализират и в България. Тогава следварително ще се прехвърлят пари към българският пазар.
                            Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                            Всичко това облагодетелства българския спекулант - защото реално големите нямат предимство пред него в оценките на бъдещето. Но за това предимство на дребния българския спекулант пред колегата му на запад се плаща с муден пазар движещ се много след събитията. Няма пълно щастие
                            Тук съм напълно съгласен. поради тази причина не разбирам защо българските спекуланти се отказват доброволно от своето предимство.

Коментар

Пазарът в европа, пък и в САЩ се движи от очаквания за конкретни печалби на конкретни компании. Такива очаквания в България няма. Има едно гледане в тавана и забиване на някакви числа от отделни хора. Хора които не са доказали че познават тези числа - за разлика от анализаторите в САЩ и в Европа, които всъщност се справят доста добре. Като почнат да ревизират там очакванията си нагоре и пазара почва да върви нагоре - защото всички знаят че най-вероятно тези ревизии са реалистични. В България няма какво да се ревизира защото няма и очаквания.

Редките анализи на български компании, които са ми попадали са ужасяващо неточни като очаквания. Предполагам че вината не е само на анализаторите, а и на самите компании които много певече се хвалят или оплакват отколкото да дават реалистична картина. Отново за разлика от нормалните компании на запад.

От тези ужасяващо неточни анализи се изкарват едни ужасяващо неточни очаквания за таргет цени. И от тук тотално ненадежни очаквания за пазара като цяло. Поради тази рпичина и очакванията в България не играят никаква роля. Просто са както казах ужасяващо неточни. Като излезат някакви резултати, когато тези резултати се потвърдят няколко тримесечия - пазара ще започне да мърда. Но към момента всъщност нищо оптимистично не излиза. Колко компании си подобряват значително резултатите. Аз не се сещам за такива. За нито една.

Е защо си мислите че някой ще тръгне да играе в България според това какви са очакванията в Европа. Ми то са различни неща. На развити пазари може да играеш с три, шест месеца предварително, защото имаш тази възможност. В България имаш възможностт да играеш с шест до девет месеца лаг.

Всичко това облагодетелства българския спекулант - защото реално големите нямат предимство пред него в оценките на бъдещето. Но за това предимство на дребния българския спекулант пред колегата му на запад се плаща с муден пазар движещ се много след събитията. Няма пълно щастие
                              А стига се пъни толкоз,малко ли примоции имаше.

Коментар

• Пазарът в европа, пък и в САЩ се движи от очаквания за конкретни печалби на конкретни компании. Такива очаквания в България няма. Има едно гледане в тавана и забиване на някакви числа от отделни хора. Хора които не са доказали че познават тези числа - за разлика от анализаторите в САЩ и в Европа, които всъщност се справят доста добре. Като почнат да ревизират там очакванията си нагоре и пазара почва да върви нагоре - защото всички знаят че най-вероятно тези ревизии са реалистични. В България няма какво да се ревизира защото няма и очаквания.

Редките анализи на български компании, които са ми попадали са ужасяващо неточни като очаквания. Предполагам че вината не е само на анализаторите, а и на самите компании които много певече се хвалят или оплакват отколкото да дават реалистична картина. Отново за разлика от нормалните компании на запад.

От тези ужасяващо неточни анализи се изкарват едни ужасяващо неточни очаквания за таргет цени. И от тук тотално ненадежни очаквания за пазара като цяло. Поради тази рпичина и очакванията в България не играят никаква роля. Просто са както казах ужасяващо неточни. Като излезат някакви резултати, когато тези резултати се потвърдят няколко тримесечия - пазара ще започне да мърда. Но към момента всъщност нищо оптимистично не излиза. Колко компании си подобряват значително резултатите. Аз не се сещам за такива. За нито една.

Е защо си мислите че някой ще тръгне да играе в България според това какви са очакванията в Европа. Ми то са различни неща. На развити пазари може да играеш с три, шест месеца предварително, защото имаш тази възможност. В България имаш възможностт да играеш с шест до девет месеца лаг.

Коментар

Working...
                                X