IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнение
    Хим-а има къси от месеци - скъсявай там
    Добре отивам сега и гледам... Софикс, най великия индекс... избирам си произволна компания... и гледам примерно оборот в средата на деня 500лв. -изменение 0лв. ... гледам... гледам... .... продължавам да гледам... и... .... не бе съвсем сериозно... от сутринта кварталното магазинче е направило по голям оборот... пак гледам и не вярвам на ушите си... пак поглеждам... започвам да мигам на парцали и след това спирам да гледам...

Това е някаква подигравка нали... компания от индекса Софикс... оборот в най нормален работен ден... средата на деня... е какъв е тоя оборот?! Шега или майтап?!

Няма да е зле наистина да сложат данък на транзакциите, тогава оборота съвсем ще падне.

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
      А защо няма къси?!
      Хим-а има къси от месеци - скъсявай там

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
        Туй е щото няма къси.
        А защо няма къси?!

Всъщност нека сам си отговоря, защото това не е борса, а борсичка която има по малко значение за България, отколкото пазара на череши в Кюстендил.

И как предлагате излизане от това положение, как ще тръгнат нещата в България... и след 1000 години... като нямаме нормална борса?! Като от тази борса нищо не зависи... и тн. и тн.

Има тук няколко спекуланти... няколко инвеститора... и това е. Отдавна наблюдавам темата за БФБ... и до сега мнението ми за нашата борсичка не е мръднало и на милиметър в положителна посока... а аз по принцип съм голям оптимист и бих се хванал и за сламка тъй да се каже... но нъцки... няма сламка... има само дръвце.

А дори се обсъждаше да се въведе данък на финансовите транзакции...?!.... така ли се работи с всичко в България... на принципа, "Няма значение какво се случва, важното е да правим като наще "Европейски братя". Ние нямаме борса, но бързаме данък да сложиме, все едно имаме най развитата борса в света... и колко му е да "боцнем" още един данък... някакви постъпления да има.

Иначе според мен няма къси защото всичко е "нагласена работа"... ако се излъже някой рибок излъже.
        Last edited by Xman1; 15.12.2014, 15:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
          Ти май не виждаш ,че мачът е предварително решен.Ние сме само талаш който кряка по форумите
          Именно туй съм писал и аз бре, борсата в БГ е място където маджо да набере пресни пари
          Ако го скъсиш, ще яде дървото за нула време. Ама не можееее...

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
            Туй е щото няма къси.
            Ти май не виждаш ,че мачът е предварително решен.Ние сме само талаш който кряка по форумите

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
              Винаги ми е била много странна тая нашата борсичка... всички купуват и всички са почти на 100% акции... та съм се чудил... кога продават?!? Продават ли изобщо?!

Значи ли че ако всички са купували... когато започнат да продават... ще тръгне борсичката надолу.

Според мен най страшното нещо на нашата борса са ниските обороти. Това да имаш много акции и да тръгнеш да продаваш... и да няма кой да ги купи е сигурно най лошото преживяване на всеки инвеститор.

Също така никой не повдигна въпроса, разните му там пенсионни фондове, колко акции са имали в КТБ... та тия акции които са ги имали в КТБ, като печалба ли ще ги пишат, като загуба ли ще ги пишат или просто ще ги отпишат, все едно никога не са били.

Някак нещата винаги се потулват и прикриват... явно си ни е национална чета да замитаме трохите под килима... но от това действие трохите не изчезват, а стават храна за разни паразити.

П.С. Мненията ми са чиста спекулация и не са съвет за инвестиция.
              Туй е щото няма къси.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
                535.00! Гледаме от какъв материал сме направени!
                И според мен тук сме на подкрепа, но настройките са негативни.Не виждам как ще тръгне нагоре.

Коментар

• Ето ви то 535, сега кво прайм?

Споко тръгваме нагоре

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
                    Ето ви то 535, сега кво прайм?
                    535.00! Гледаме от какъв материал сме направени!
                    Keep going ...

Коментар

• БРАВО БИГ- много вярно.., но и сравнително ниската финансова култура на мажоритарите, нисколиквидната борса, ограничения паричен ресурс на фондовия пазар, липсата на внимание от страна на политиците и ИП, които да предлагат настоятелно публичност

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
                        Около 70 души са попълнили средно трите анкети, като първата естествено е най- попълвана. Последните 20-30 попълвания стават по-бавно и с напомняния, но вероятно до сряда ще са готови. Ако приемем, че всеки 4ти попълва, то от БФБ се интересуват не повече от 500 човека.
                        Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Ето ви то 535, сега кво прайм?

Коментар

• http://dnes.dir.bg/news/uchenik-bors...-18045188?nt=9

Така се играе ....

пп Като започне истински да търгува, ще отиде в киреча....

Коментар

• Тийнейджър от Ню Йорк спечели $ 72 млн. от борсова търговия

14:14Публикуване: 15.12.2014, 13:07

Автор: БТА
                              Мохамед Ислам, 17-годишен гимназист от Куинс в Ню Йорк, е спечелил от борсови операции 72 милиона долара. Сумата е получена благодарение на успешна търговия с акции. Момчето играло на борсата по време на обедните си почивки, пише в. "Ню Йорк пост".

Мохамед и двама негови приятели планират през юни следващата година да открият свой хедж фонд. Времето на създаването на компанията е свързано с навършването на пълнолетие. Това ще позволи на ученика да получи лиценз за брокери.

Тримата приятели са си поставили целта до края на следващата година да спечелят с борсова търговия 1 милиард долара.

Мохамед все още не може да намери достойно приложение на капитала си. Той си е купил автомобил с марка BMW, но няма шофьорска книжка и не може да си кара колата. Освен това е наел скъпо жилище в Манхатън, но родителите му, имигранти от Южна Азия, са против това да се премести да живее там. Засега тримата бъдещи брокери обичат да си угаждат, като ходят да обядват в кафето "Маримото", където си поръчват пресен ябълков сок и черен хайвер за по 400 долара порцията.

Първи опит за борсова спекулация Ислам направил, когато бил на девет години. Тя била неуспешна, но това послужило като урок на момчето. След това то сериозно се заело с изучаване на икономиката.

Идеал за икономическия гений е милиардерът Пол Тюдор Джонс, основател на Tudor Investment Corporation, смятан за най-големия играч на фондовата борса. Бизнесменът заема 108-о място в списъка на най-богатите американци.

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
                                Каква мислите е причината че повечето успешни предприемачи в България не прибягват към борсата за свеж капитал и по бързо развитие на бизнеса им?
                                Причините които аз знам са няколко
                                1. Ако смяташ да играеш честно, привличането на съдружници / в нашия случай увеличаването на капитала през БФБ/ е най – скъпият начин за финансиране на една растяща компания и обикновено първо се пробват другите начини – за сметка на клиенти, субсидии и кредити
                                2. Прозорецът от време в които растящите компании имат негативен паричен поток е сравнително кратък, а това е може би единственото време в което мажоритарите са склонни да споделят риска и печалбата. Времето за подготовка на ИПО може да се окаже по дълго от времето нужно компанията да стане рентабилна, а в този момент желанието да се споделя успеха силно намалява – разбираемо е...
                                3. БФБ е дялов пазар и компаниите имат оценка като трудно ликвидни дялови инвестиции, тъй че дали ще се продава през борсата или на дялови фондове извън борсата няма голяма разлика освен евентуално в данъка. Разликата се появява веднъж на 10 години когато пазарът стане силно оптимистичен и започне да оценява инвестициите по-високо от самите мажоритари. Когато това стане най-бързите мажоритари печелят ☺
                                4. Голяма част от бързо растящите компании не приличат много на сигурни инвестиции – неизвестни мажоритари, липса на материални активи, неясна корпоративна политика, вероятно не плащат дивиденти, стойността им е в бъдещето а не както е свикнал пазара тук в настоящи активи и печалби.
                                Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

Working...
                                X