Първоначално изпратено от DidoDinev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015
Collapse
Заключена.
X
X
-
-
Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнениеТоз път ни се размина
Сега да видим дали Орешарски няма да ни покаже, че може и по-зле(обаче не е смешно)
Коментар
-
Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнениедруг е въпроса, че 90% трябва да са в червено)
Сега да видим дали Орешарски няма да ни покаже, че може и по-зле(обаче не е смешно)
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеТози които предвиди какво ще е новото нормално след 3 - 5 години и подкрепи прогнозата си с пари ще направи ПАРИ, останалите ще направим ръст на броя постове във форумаLife won't wait for you.
Коментар
-
Ето и кои са имената в кабинета на ГЕРБ:
Премиер - Бойко Борисов
Лиляна Павлова - вицепремиер и министър на регионалното развитие
Томислав Дончев - вицепремиер и министър по европейските фондове
Владислав Горанов - министър на финансите
Делян Добрев - министър на икономиката и туризма
Димитър Главчев - министър на енергетиката
Ивайло Московски - министърна транспорта
Доброслав Димитров - министърна електронното управление
Веселин Вучков - министър на вътрешните работи
Николай Младенов - министър на външните работи
Диана Ковачева - министър на правосъдието
Аню Ангелов - министър на отбраната
Тотю Младенов - министър на труда и социалната политика
Стефан Воденичаров - министър на образованието
Десислава Атанасова - министър на здравеопазването
Ивелина Василева - министър на околната среда и водите
Вежди Рашидов - министър на културата
Десислава Танева - министър на земеделието
Свилен Нейков - министър на спорта
Нереализиралото се недоразумението с червените букви е достатъчен повод за оптимизъма друг е въпроса, че 90% трябва да са в червено
)
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеНормалното е преобладващото и най - разпространеното. За 2007 - 2008 на нашия пазар беше нормално да се купува на база силно завишени бъдещи очаквания
Коментар
-
Нормалното е преобладващото и най - разпространеното. За 2007 - 2008 на нашия пазар беше нормално да се купува на база силно завишени бъдещи очаквания, за 2013 е нормално да се купува на база минали резултати и настояща доходност / ликвидационна стойност, търгови предложения и дивиденти/. Тогава пазара нормално се смяташе за подценен, а сега нормално се смята за надценен...
Нормалното се променя.
Този които предвиди какво ще е новото нормално след 3 - 5 години и подкрепи прогнозата си с пари ще направи ПАРИ, останалите ще направим ръст на броя постове във форумаLast edited by BigBear; 23.05.2013, 12:42.Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеНе само Атерка е справедливо оценена. 80% от компаниите в Софикс са справедливо оценени, дори леко надценени. Другите 20% крият рискове. Според мен единствената акция от представените в Софикс компании, която е подценена е привилегированата на Химимпорт (макар и не директно в състава на индекса) . И то само заради това, че дава гарантирани права на акционерите си.
Вкл. и за прив-те на хима.
Пазарът ни през 2007 -2008 година беше вероятно два пъти по-скъп от американския, но беше ликвиден, затова се срина два пъти повече от тях в проценти. Ако те паднаха на половина при нас повечето неща от ликвидните паднаха до 80 - 90 %
След това техния пазар възтанови цените, нашият обаче тотално загуби ликвидност. За това цените при нас са повече като за извън борсов пазар през деветдесетте години при нас, тоест с поне 50 % отстъпка от цената на която биха се търгували ако имаше нормална ликвидност.
Имотни балони, спекулативни пари на борсата, здрави кражби от политиците и т.н.
А икономиката - все така без реални инвестиции.
И какво му е чудното че паднахме 80-90%...
Съвсем сме си на мястото в момента, дори леко надценени.
Ма глейте кво става скоро кат вземе да киха Дау....Last edited by pipbel; 23.05.2013, 13:02.
Коментар
-
Пазарът ни през 2007 -2008 година беше вероятно два пъти по-скъп от американския, но беше ликвиден, затова се срина два пъти повече от тях в проценти. Ако те паднаха на половина при нас повечето неща от ликвидните паднаха до 80 - 90 %
След това техния пазар възтанови цените, нашият обаче тотално загуби ликвидност. За това цените при нас са повече като за извън борсов пазар през деветдесетте години при нас, тоест с поне 50 % отстъпка от цената на която биха се търгували ако имаше нормална ликвидност.Last edited by BigBear; 23.05.2013, 10:34.Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнениеАнализа ми е много прост. За пореден път доказваш колко плитък и елементарен манипулатор си. Да сравняваш в абсолютни проценти един развит индекс с друг прохождащ преди 10 г. и да търсиш 1:1 корелация и връзка?? Откъде почна Софикс?
Гледа се относително - колко беше Дау 2009, колко Софикс? Колко са сега? а не едно към едно . Защо ли ти отговарям.
Дау 2009 - 7100, Дау 2013 - 15300 - ръст около 110 %
Софикс 2009 - 270, Софикс 2013 - 415 - ръст около 55%
За мен въпроса е не защо Дау е възстановил два пъти повече в процентно изражение, а защо ние въобще сме възстановили нещо. Защото за първото има логично обяснение, а за второто не!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениегетофф, да не взе да ме асоциираш с бенца?
това че и двамата сме оптимисти не значи че сме на един акъл
той е доста краен... направо хардкор
примерно за Атера мнението ми е че е справедливо оценена, докато той я нарича балон. Пресилено е според мен.
Но по принцип финансовите пазари обичат крайностите, така че.... очаквайте, неочакваното
Иначе и аз очаквам ръст на борсата, ако Орешарски стане премиер. Ще дадат последна надежда на българина преди окончателно да му отсекат главата.
Не само Атерка е справедливо оценена. 80% от компаниите в Софикс са справедливо оценени, дори леко надценени. Другите 20% крият рискове. Според мен единствената акция от представените в Софикс компании, която е подценена е привилегированата на Химимпорт (макар и не директно в състава на индекса) . И то само заради това, че дава гарантирани права на акционерите си.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеТо за това на сайта на БФБ няма графика за 10 години
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеКато погледна Софикс на 6месечна и най-вече на 3месечна графика - направо ми се пълни душата!
Коментар
Коментар