IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
    Тоз път ни се размина

Сега да видим дали Орешарски няма да ни покаже, че може и по-зле (обаче не е смешно)
    Орешарски ще харчи пари, които няма. Той трябва да предотврати нови бунтове през есента и зимата. Икономиката ще живне. Разбира се, постарому - едно за теб, едно за мен краднато в джоба. Въпрески това ще се усети и на борсата. Ала след 2-3 години ново фиаско, защото при нас не може да не се плащат дълговете..

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
      Тоз път ни се размина

Сега да видим дали Орешарски няма да ни покаже, че може и по-зле (обаче не е смешно)
      Наистина ни се размина, но малко хора го разбират за съжаление. Визирам обикновенните хора.

Коментар

• Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение
        друг е въпроса, че 90% трябва да са в червено )
        Тоз път ни се размина

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
          Този които предвиди какво ще е новото нормално след 3 - 5 години и подкрепи прогнозата си с пари ще направи ПАРИ, останалите ще направим ръст на броя постове във форума
          Верно и мъдро
          Life won't wait for you.

Коментар

• Ето и кои са имената в кабинета на ГЕРБ:

Премиер - Бойко Борисов
            Лиляна Павлова - вицепремиер и министър на регионалното развитие
            Томислав Дончев - вицепремиер и министър по европейските фондове
            Владислав Горанов - министър на финансите
            Делян Добрев - министър на икономиката и туризма
            Димитър Главчев - министър на енергетиката
            Ивайло Московски - министърна транспорта
            Доброслав Димитров - министърна електронното управление
            Веселин Вучков - министър на вътрешните работи
            Николай Младенов - министър на външните работи
            Диана Ковачева - министър на правосъдието
            Аню Ангелов - министър на отбраната
            Тотю Младенов - министър на труда и социалната политика
            Стефан Воденичаров - министър на образованието
            Десислава Атанасова - министър на здравеопазването
            Ивелина Василева - министър на околната среда и водите
            Вежди Рашидов - министър на културата
            Десислава Танева - министър на земеделието
            Свилен Нейков - министър на спорта

Нереализиралото се недоразумението с червените букви е достатъчен повод за оптимизъм а друг е въпроса, че 90% трябва да са в червено )

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
              Нормалното е преобладващото и най - разпространеното. За 2007 - 2008 на нашия пазар беше нормално да се купува на база силно завишени бъдещи очаквания
              Аз се включвам за да потвърдя тезата ти за завишените очаквания и това е защото за пръв път, когато станах участник на пазара стана точно в началото на 2006г. когато бях пишлеме на 16 години, а точно тогава не съм имал никакви познания от пазарите освен едно и това е, че нямаше губещ индекс и компания на БФБ София. Хвърлих се в бездната с надеждата да получавам дивиденти и печалба с помоща на дееспособните ми родители, а после загубата ме накара да проява още по голям интерес, но не само към парите, а към познанията относно пазарите с финансовите иструменти за да усвоя изкуството да се печели с познание а не да играя на хазарт. И днес играя, но всичко се промени защото пазара ми го набута достойно и бях длъжен да не се откажа, а ме стимулира да не му давам повече да ме унижава...

Коментар

• Поне спестихме черешар-минфин.

Коментар

• Нормалното е преобладващото и най - разпространеното. За 2007 - 2008 на нашия пазар беше нормално да се купува на база силно завишени бъдещи очаквания, за 2013 е нормално да се купува на база минали резултати и настояща доходност / ликвидационна стойност, търгови предложения и дивиденти/. Тогава пазара нормално се смяташе за подценен, а сега нормално се смята за надценен...
                  Нормалното се променя.
                  Този които предвиди какво ще е новото нормално след 3 - 5 години и подкрепи прогнозата си с пари ще направи ПАРИ, останалите ще направим ръст на броя постове във форума
                  Last edited by BigBear; 23.05.2013, 12:42.
                  Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Зеленото е много хубав цвят

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                      Не само Атерка е справедливо оценена. 80% от компаниите в Софикс са справедливо оценени, дори леко надценени. Другите 20% крият рискове. Според мен единствената акция от представените в Софикс компании, която е подценена е привилегированата на Химимпорт (макар и не директно в състава на индекса) . И то само заради това, че дава гарантирани права на акционерите си.
                      +111
                      Вкл. и за прив-те на хима.

Пазарът ни през 2007 -2008 година беше вероятно два пъти по-скъп от американския, но беше ликвиден, затова се срина два пъти повече от тях в проценти. Ако те паднаха на половина при нас повечето неща от ликвидните паднаха до 80 - 90 %
                      След това техния пазар възтанови цените, нашият обаче тотално загуби ликвидност. За това цените при нас са повече като за извън борсов пазар през деветдесетте години при нас, тоест с поне 50 % отстъпка от цената на която биха се търгували ако имаше нормална ликвидност.
                      A нормално ли бе да сме номер 1 по борсов балон в света по това време ?
                      Имотни балони, спекулативни пари на борсата, здрави кражби от политиците и т.н.
                      А икономиката - все така без реални инвестиции.
                      И какво му е чудното че паднахме 80-90%...
                      Съвсем сме си на мястото в момента, дори леко надценени.
                      Ма глейте кво става скоро кат вземе да киха Дау....
                      Last edited by pipbel; 23.05.2013, 13:02.

Коментар

• Пазарът ни през 2007 -2008 година беше вероятно два пъти по-скъп от американския, но беше ликвиден, затова се срина два пъти повече от тях в проценти. Ако те паднаха на половина при нас повечето неща от ликвидните паднаха до 80 - 90 %
                        След това техния пазар възтанови цените, нашият обаче тотално загуби ликвидност. За това цените при нас са повече като за извън борсов пазар през деветдесетте години при нас, тоест с поне 50 % отстъпка от цената на която биха се търгували ако имаше нормална ликвидност.
                        Last edited by BigBear; 23.05.2013, 10:34.
                        Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнение
                          Анализа ми е много прост. За пореден път доказваш колко плитък и елементарен манипулатор си. Да сравняваш в абсолютни проценти един развит индекс с друг прохождащ преди 10 г. и да търсиш 1:1 корелация и връзка?? Откъде почна Софикс?

Гледа се относително - колко беше Дау 2009, колко Софикс? Колко са сега? а не едно към едно . Защо ли ти отговарям.
                          Къде са САЩ сега спрямо 2009 г., къде сме ние?

Дау 2009 - 7100, Дау 2013 - 15300 - ръст около 110 %
                          Софикс 2009 - 270, Софикс 2013 - 415 - ръст около 55%

За мен въпроса е не защо Дау е възстановил два пъти повече в процентно изражение, а защо ние въобще сме възстановили нещо. Защото за първото има логично обяснение, а за второто не!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                            гетофф, да не взе да ме асоциираш с бенца?
                            това че и двамата сме оптимисти не значи че сме на един акъл
                            той е доста краен... направо хардкор
                            примерно за Атера мнението ми е че е справедливо оценена, докато той я нарича балон. Пресилено е според мен.
                            Но по принцип финансовите пазари обичат крайностите, така че.... очаквайте, неочакваното
                            Не, не те асоциирам. Ти си батинка, той е батка.

Иначе и аз очаквам ръст на борсата, ако Орешарски стане премиер. Ще дадат последна надежда на българина преди окончателно да му отсекат главата.

Не само Атерка е справедливо оценена. 80% от компаниите в Софикс са справедливо оценени, дори леко надценени. Другите 20% крият рискове. Според мен единствената акция от представените в Софикс компании, която е подценена е привилегированата на Химимпорт (макар и не директно в състава на индекса) . И то само заради това, че дава гарантирани права на акционерите си.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                              То за това на сайта на БФБ няма графика за 10 години

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                                Като погледна Софикс на 6месечна и най-вече на 3месечна графика - направо ми се пълни душата!
                                То за това на сайта на БФБ няма графика за 10 години

Коментар

Working...
                                X