IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• [QUOTE=Protokol;1059567144]Напоследък само против банковитretooled пишеш. Защо ли?
    Мога да ти предложа част от моите - вече ми става жал да те гледам как се мъчиш. ....В случай, че нямаш, а най-вероятно от по-ниските нива няма да дочакаш [QUOTE]

Ех Протокол,
    смесваш щедростта с бизнеса. Малко грубичко ,но ок - така си решил
    Вчера колегите са изложили икономическите доводи , които споделям и аз.
    Благодаря им !
    Да,разпродадох ок.60% от банковите си акции , но все още имам на няколко б..от БФБ.
    И все пак приемам предложението ти и загрижеността ти за мен , та ако ми прехвърлиш утре безвъзмездно част от Твоите акции:
    2000 бр от BACB или
    6000 бр от CCB или
    3000 бр от FIB или
    100 бр от CORP ,
    то аз още утре ,понеделник/27.01.2014/,ще приведа на "Бългаската Коледа","БЧК" или някоя друга благотворителна организация , за която и двамата да сме убедени, сумата от 10 000 лв .
    Става ли ?
    Last edited by Dmirkata; 26.01.2014, 12:55.
    не е препоръка за покупка или продажба ,всяко съвпадение с реални лица,факти и събитя е случайна !!!

Коментар

• [QUOTE=ravnovesie;1059567364]Дивидентната .....

Можеш ли да ми кажеш как може да се направи портфейл от 7 български предприятия с потенциал за ръст от 5 пъти за следващите 5 години който за тази година да ми донесе 3% дивидент и чиито дивидент да расте с по 50% на година.

Моето скромно предложение с 4годишен труд в/у него;- предполагам че и твоят не е по малък .
      1.HES
      2.M+C hidr
      3.Fib
      4.Emka
      5.sfTrd
      6.BREF
      7.Аtеra
      8.ЕврИнc
      9.Sviloza
      10.Aroma
      И както казваш среща след 5 години ако съм жив , защото аз съм по старият вероятно , а другите аргументи на по късен етап.
      Last edited by inta53; 26.01.2014, 12:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
        Значи 0,60 портфейла, Полапваш 80% от дивиденти и капиталова печалба и за останалата част добавяш опити да хванеш движението и комарджийско адреналинче
        Реално няма как да знам кога ще има корекция, колко дълбока ще е корекцията и кога ще свърши - така че няма особен смисъл да се опитвам да печеля мащабно от тях.

В тези 80% са ми 8 позиции 7 банки и една биотехнологична компания. в останалите 20% са ми между 7 и 15 позиции, всички български и румънски + няколко от развити пазари, при които се пробвам да отигравам волатилност, а не толкова да ловя тренд.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          80% от портфейла ми е постоянен - т.е. с него не спекулирам краткосрочно. Просто преглъщам колебанията му. Останалите 20% съм ги завъртял сигурно 3 пъти последната година.
          Значи 0,60 портфейла, Полапваш 80% от дивиденти и капиталова печалба и за останалата част добавяш опити да хванеш движението и комарджийско адреналинче

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
            За 1г колко портфейла завърташ? Например за последната, 0,5 портфейла?
            80% от портфейла ми е постоянен - т.е. с него не спекулирам краткосрочно. Просто преглъщам колебанията му. Останалите 20% съм ги завъртял сигурно 3 пъти последната година.

Коментар

Да, портфейла ми често играе с по +- 20% в рамките на месец месец и половина. Имаше един месец се срина с над 30%. Но откакто съм в банки т.е. от декември 2011 за 2012 ми направи 50% растеж, за 2013 40% растеж, така че мога да преглътна колебанията стига след това да вярвам че ще ги преодолеят и ще продължават да се движат нагоре.
              За 1г колко портфейла завърташ? Например за последната, 0,5 портфейла?

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                Кой ти говори за технически постижения бе? Тук става дума за философия, за достижение в истината, за разкриване на природните явления, а не за литерурни съчинения, измекярствания и изопачения... Ами ти знаеш ли, че ако хаизенберг например не беше скрил от фюрера постиженията си за използване на ядрена енергия, оня психопат хитлер сега отдавна да е изпарил половината население...Ама американците сигурно са чели приказки от братя Грим и затова са го търсили под дърво и камък из алпите .... говорите си по такъв профански начин, че понякога дори и аз се чувствам отвратително, заради вашето невежество
                Духовността е обединила хората , а научните постижения ги е разделила...
                Само пример...
                Ако нямаше хора да измислят писменноста , да сложат на постамент религията , правото и морала ...
                Да формулират човешките ценности ..
                Сега ще си чертаеш кръгчета и триъгълници в пясъка...
                Всичко което е измислил Архимед е използвано за военни цели...
                Даже атомната енергия е първо използвана за унищожение а после за мирни цели...

Коментар

• Не забравяй ,че сме в една група с пазарите на Гърция, Румъния,Хърватска ,Сърбия.
                  Полша,Унгария,Чехия,Русия,Украйна.Тези пазари трябва да следим ,а не САЩ
                  или Германия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                    Чуждите банки са супер рискови при срив на пазарите на акции и др. активи.
                    Не случайно скоро им правиха стрестестове.Ако Дау удари 7000 ,някой от
                    тях ще бъдат в стойка партер.
                    Да, портфейла ми често играе с по +- 20% в рамките на месец месец и половина. Имаше един месец се срина с над 30%. Но откакто съм в банки т.е. от декември 2011 за 2012 ми направи 50% растеж, за 2013 40% растеж, така че мога да преглътна колебанията стига след това да вярвам че ще ги преодолеят и ще продължават да се движат нагоре.

Коментар

• Прецаканото, респект.

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
                        За човек, който инвестира 1 млн. лева, наистина е малко по-ниско ликвиден, въпреки че все пак може да се инвестира. Но да приемем, че при 1 млн. лева наистина рискът се увеличава много. Но за човек, който инвестира 100 хил. лева, та дори и до 300 хил., този пазар е абсолютно достатъчен и може да му поеме ликвидността без никакъв проблем. Така че този риск се изключва. Абсолютно съм НЕсъгласен, че дивидентите тук са, даже напротив - по-високи са. Потенциалът за ръст е ясен. Това го пея от 1 година, и освен че го пея и инвестирам! Така че съм твърдо за БФБ! От как Бойко падна (та и от преди това - от както калкулирахме падането му!) - БФБ е капитан!
                        Дивидентната доходност на банките от моя портфейл е 3% за тази година и според очакванията на пазара към момента ще расте с по 50% всяка следваща година.

Можеш ли да ми кажеш как може да се направи портфейл от 7 български предприятия с потенциал за ръст от 5 пъти за следващите 5 години който за тази година да ми донесе 3% дивидент и чиито дивидент да расте с по 50% на година.

Ако сложа в дружествата които на мен ми харесват на БФБ толкова колкото съм сложил в отделни европейски банки при излизане в рамките на деня ще повлияя доста на цената ако е добър ден за дружеството и ще я срина ако е лош. На запад няма да ме забележат.

Коментар

• Чуждите банки са супер рискови при срив на пазарите на акции и др. активи.
                          Не случайно скоро им правиха стрестестове.Ако Дау удари 7000 ,някой от
                          тях ще бъдат в стойка партер.

Коментар

БФБ е малък рисков пазар с нисколиквидни компании, потенциала на БФБ е сходен с този на европейските банки, но поне за мен губи в съревнованието с тях първо поради това че е доста по-рисков, след това по-ниско ликвиден и не на последно място с доста по-ниска дивидентна доходност. А потенциала за ръст е горе долу сходен.
                            За човек, който инвестира 1 млн. лева, наистина е малко по-ниско ликвиден, въпреки че все пак може да се инвестира. Но да приемем, че при 1 млн. лева наистина рискът се увеличава много. Но за човек, който инвестира 100 хил. лева, та дори и до 300 хил., този пазар е абсолютно достатъчен и може да му поеме ликвидността без никакъв проблем. Така че този риск се изключва. Абсолютно съм НЕсъгласен, че дивидентите тук са ниски, даже напротив - по-високи са (отнесени към цената на акция). Потенциалът за ръст е ясен. Това го пея от 1 година, и освен че го пея и инвестирам! Така че съм твърдо за БФБ! От как Бойко падна (та и от преди това - от както калкулирахме падането му и борсата растеше!) - БФБ е капитан!
                            The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                            не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнение
                              Портфейл само от банки не бих го нарекъл диверсифициран. Ако диверсификацията е това, което желаеш, би трябвало да я правиш не само между държави, но и между индустрии. (според мен де... иначе ти си знаеш).
                              Прав си, но до като потенциала за ръст от банки не се изравни с този на останалите сектори ще държа банките. Все пак проблемите на банките са индивидуални, или свързани с държавата в която се намират, нищо че се движат често заедно като сектор. Така че реално съм диверсифициран към индивидуалните проблеми на банките и към проблемите които могат да дойдат от държавата в която са дислоцирани.

не съм диверсифициран към риска на еврозоната като цяло и към общи за всички банки фактори - като европейски лихвени проценти и риск от заразяване. Личното ми мнение е че опасността от разпад на еврозоната отмина - така че този риск няма особена нужда да се диверсифицира в средносрочен период, промяната в лихвените равнища може само да е позитивна за банките, ако кривата на доходността стане по стръмна - отново диверсификацията не е належаща и вярвам че ЕЦБ ще спре ново заразяване между банки.

Коментар

Аз съм диверсифициран - имам акции от 7 банки, само две от които са от една и съща държава.

Просто когато има един сектор който е вероятно да скочи между 3 и 5 пъти следващите три до пет години съм склонен да приема секторен залог заедно със свързания с това по-висок риск. Ако можеш да ми намериш друг сектор с подобен потенциал на растеж на големите компании в него в този времеви хоризонт с радост ще намаля банките и ще насоча и на там.
                                Портфейл само от банки не бих го нарекъл диверсифициран. Ако диверсификацията е това, което желаеш, би трябвало да я правиш не само между държави, но и между индустрии. (според мен де... иначе ти си знаеш).
                                Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

Working...
                                X