IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
    Е те затова и ти поех топката и неминуемо ще стигнеш и до гробище в портфейла. Но без този риск и постоянство няма и неразумната печалба!!
    Ти явно залагаш само на бфб, а Равния главно на ЕС банките.
    Aйде и аз да поема топката.
    Пускам мойта 9-ка ( среден див-т около 3.2%) и ще наблюдаваме след 1, 2, 3 и 5 години какви ще са доходностите. Надявам се да спечеля понеже валюто винаги бие растежа с времето. При мене РЕ е 8 , а РБ 0.85.

Равен, дай и твойте позиции, само за Райфайзен се сещам че имаш.

ESV,RIG, TUR, ECH, PBR, PZE, EZPW, BVN, БРЕФ

Коментар

• [QUOTE=Protokol;1059567418][QUOTE=Dmirkata;1059567381]
      Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
      Напоследък само против банковитretooled пишеш. Защо ли?
      Мога да ти предложа част от моите - вече ми става жал да те гледам как се мъчиш. ....
      Понеже спамим темата ти предлагам да спрем до тук. Едно е ясно - ти си мечо настроен за банките, докато аз обратното...
      Ок.
      Понеже Ти започна да ме съжаляваш и да ми предлагаш от твоите акции,а аз нямам чак такава мъка, та, просто исках да ги даря ...
      Все пак успех и на Теб !!!
      Last edited by Dmirkata; 26.01.2014, 14:00.
      не е препоръка за покупка или продажба ,всяко съвпадение с реални лица,факти и събитя е случайна !!!

Коментар

• Не закачайте ТИМ,там още счетоводните стойности не са достигнати,камо ли да
        говорим за надценяване.За петрол,повечето ще пият една студена вода.

Коментар

• [QUOTE=Dmirkata;1059567381][QUOTE=Protokol;1059567144]Напоследък само против банковитretooled пишеш. Защо ли?
          Мога да ти предложа част от моите - вече ми става жал да те гледам как се мъчиш. ....В случай, че нямаш, а най-вероятно от по-ниските нива няма да дочакаш

Ех Протокол,
          смесваш щедростта с бизнеса. Малко грубичко ,но ок - така си решил
          Вчера колегите са изложили икономическите доводи , които споделям и аз.
          Благодаря им !
          Да,разпродадох ок.60% от банковите си акции , но все още имам на няколко б..от БФБ.
          И все пак приемам предложението ти и загрижеността ти за мен , та ако ми прехвърлиш утре безвъзмездно част от Твоите акции:
          2000 бр от BACB или
          6000 бр от CCB или
          3000 бр от FIB или
          100 бр от CORP ,
          то аз още утре ,понеделник/27.01.2014/,ще приведа на "Бългаската Коледа","БЧК" или някоя друга благотворителна организация , за която и двамата да сме убедени, сумата от 10 000 лв .
          Става ли ?
          Какво да кажа ....твоята щедрост е направо изумителна. Уточнил си , че си разпродал "лошите" банки ..... така, че имаш възможност да се проявиш в своята благотворителност. Да уточня - последната е израз на свободна воля и лични средства Нали си чувал поговорката "С чужда пита ...."
          Понеже спамим темата ти предлагам да спрем до тук. Едно е ясно - ти си мечо настроен за банките, докато аз обратното. Времето ще покаже кой е бил на верния път.
          За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Е те затова и ти поех топката и неминуемо ще стигнеш и до гробище в портфейла. Но без този риск и постоянство няма и неразумната печалба!!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Това може да стане при доста по-ниски разходи и риск като просто си вземеш фонд върху Софикс за да кажем 50% от портфейла, от останалите 50% половината сложиш в акции от софикс които смяташ че дългосрочно ще бият индекса а с останалите 25% отиграваш спекули или редуваш кеш - акции.

Или още по-лесно 75% във фонд и останалите 25% ту в акции ту в кеш.
              Да, ще погледна фондовете, връзва се с моята стратегия, на първо време за 25-30% в подходящ момент... ще напиша, ако намеря нещо интересно

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                Абсолютно си прав, но все пак става въпрос за частен случай, тим хартията е с най-голямо тегло в софикс и основната ми стратегия във връзка с моята прогноза е увеличаване и намаляне на теглото на софикс в портфейла... Избягах към петрол, енерго, бфб основно, Времето ще покаже
                Това може да стане при доста по-ниски разходи и риск като просто си вземеш фонд върху Софикс за да кажем 50% от портфейла, от останалите 50% половината сложиш в акции от софикс които смяташ че дългосрочно ще бият индекса а с останалите 25% отиграваш спекули или редуваш кеш - акции.

Или още по-лесно 75% във фонд и останалите 25% ту в акции ту в кеш.

Коментар

Това е още по-добра причина да си по внимателен в спекулите. 30% в отделна сделка може да ти убие доходността за година напред ако тръгне на юг. А с по 1% до 5% дори ида се прави по 30% печалба или загуба са средно по 1% отгоре или надолу. Три такива успешни сделки на година вдигат доходността на портфейла с 3%, което обаче при очаквана доходност на година от да кажем 30% са си 10% отгоре. При доста нисък риск.
                  Абсолютно си прав, но все пак става въпрос за частен случай, тим хартията е с най-голямо тегло в софикс и основната ми стратегия във връзка с моята прогноза е увеличаване и намаляне на теглото на софикс в портфейла... Избягах към петрол, енерго, бфб основно, Времето ще покаже

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                    Аз ги определям яздитни коне !- това са 1/2 , към тях има преливане и смени ,като излизат от форма. Но ти поиска 7бр. с 50% за 5год. дивидентна , а капиталовата също ще се брои се подразбира ? Естествено че има и други подрастващи и спарингпартньори !
                    50% ръст на дивидента. Т.е ако сега дават 10 стотинки догодина да дават 15 стотинки а през 2015 23 стотинки.

Коментар

Да на теб капиталовите пазари са ти бизнеса, а на мен са хоби, Един вид да си почеша крастата, да експериментирам, да почета малко, да си попиша с умни хора
                      Това е още по-добра причина да си по внимателен в спекулите. 30% в отделна сделка може да ти убие доходността за година напред ако тръгне на юг. А с по 1% до 5% дори ида се прави по 30% печалба или загуба са средно по 1% отгоре или надолу. Три такива успешни сделки на година вдигат доходността на портфейла с 3%, което обаче при очаквана доходност на година от да кажем 30% са си 10% отгоре. При доста нисък риск.

Коментар

• Аз ги определям яздитни коне !- това са 1/2 , към тях има преливане и смени ,като излизат от форма. Но ти поиска 7бр. с 50% за 5год. дивидентна , а капиталовата също ще се брои се подразбира ? Естествено че има и други подрастващи и спарингпартньори !

Коментар

Аз лично не слагам над 5% в една отделна спекула. повечето ми са с по 0, и нещо си до 1% от активите.
                          Да на теб капиталовите пазари са ти бизнеса, а на мен са хоби, Един вид да си почеша крастата, да експериментирам, да почета малко, да си попиша с умни хора

Коментар

Аз ще се опитвам на бфб да надиграя индексите, дотук имам едно успешно завъртане на около 30%портфейл, предимно цкб за петрол, Пакета на нафтекс. Освен това очаквам възходящ тренд с корекции на бфб, поне две през тази година
                            Аз лично не слагам над 5% в една отделна спекула. повечето ми са с по 0, и нещо си до 1% от активите.

Коментар

• единствената компания при която има потенциал за по-сериозен ръст на дивидента тук е мсх

Като дивидентната доходност от този портфейл е 5% към момента. но реално 60% от дивидента идва от бреф и атера, където шанса за ръст на дивидента е точно никакъв.
                              Last edited by ravnovesie; 26.01.2014, 12:54.

Коментар

Реално няма как да знам кога ще има корекция, колко дълбока ще е корекцията и кога ще свърши - така че няма особен смисъл да се опитвам да печеля мащабно от тях.

В тези 80% са ми 8 позиции 7 банки и една биотехнологична компания. в останалите 20% са ми между 7 и 15 позиции, всички български и румънски + няколко от развити пазари, при които се пробвам да отигравам волатилност, а не толкова да ловя тренд.
                                Аз ще се опитвам на бфб да надиграя индексите, дотук имам едно успешно завъртане на около 30%портфейл, предимно цкб за петрол, Пакета на нафтекс. Освен това очаквам възходящ тренд с корекции на бфб, поне две през тази година

Коментар

Working...
                                X