IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
    За тези, които недолюбват банковите акции - този пост е от 04.01.14
    От тогава 43% up при ЦКБ и 20% при ПИБ .
    За това си прав. Въпроса е оттук накъде.
    3лв за ЦКБ и 5-6 за ПИБ ?

Коментар

• От Позитано 20 казаха ли кога ще бъде ИПО-то на Химко?

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        банките в развиващи се пазари подържат голяма част от активите си и пасивите си в чужда валута, също както и българските банки между другото. По този начин дали обезценка на валутата ще се отрази зле или добре е доста трудно да се знае предварително защото реално зависи от валутния мач на активи и пасиви. При положение че обезценката на местната валута е предвидима - както е в момента всяка една банка би постъпила доста тъпо ако не е създала ефективна нетна дълга позиция в чужда валута през мачването на активи и пасиви. В държавите с реално неконвертируема местна валута като Аржентина това би било по-трудно, но в държави където валутата си е конвертируема - като огромното мнозинство от големите развиващи се пазари, това си е елементарно действие.

При инфлация в същото време печелившите са пак банките - защото новите пари винаги първо минават през банките - т.е. когато новите пари стигнат при тях, все още няма инфлация в системата, инфлацията се получава когато парите излезат от банките.
        Е, ама стига сега де, спри се малко. Пак взе да се правиш на ударен.
        Кво правим активите (разбирай кредите) на компаниите, които са взели примерно кредит в $ за покупка на машини, но не работят за експорт, а за местния пазар. Банката ще се сдобие с машини ще кажат някои и ще са прави. Да, ама на бамката и е през оная работа за машините, при положение, че ще трябва да отписват. Можеш да се опитваш да минимизираш проблема колко си искаш. Това не променя факта, че проблем може да има. Не те карам да си продаваш акциите. Ти си знаеш. Просто ти казвам да си имаш едно на ум. От това не боли.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
          BSO, по време на златна треска продавай лопати. Тук най-лошото което може да се случи е да има приватизация и търгово предлагане.
          BSO може да дава по-висок дивидент, но капиталовата печалба от нея е ограничена. В момента е на ПЕ 20. Ако оборота и печалбата на борсата скочат два пъти ще се търгува на ПЕ 10. За да може да направи ръст от пет пъти трябва оборота и печалбата да скочат поне 5 пъти. което според мен е малко вероятно, още повече защото оборота последните години бе доста завишен заради инцидентни сделки с големи пакети от големи дружества. които я се повторят я не. Т.е. базата за растеж не е никак ниска.

Коментар

• Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение
            Aми само не и мцх е с потенциал за ръст, откъде го виждаш да имат ръст в дивидента при по-малка печалба от миналата година ?
            Ами прав е колегата. Може би.

Мцх-то е доста волатилна акция. Активно се търгуваше. След като спадна наред с другите волатилни е редно и да се вдигне. Ама знае ли някой?
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение
              Aми само не и мцх е с потенциал за ръст, откъде го виждаш да имат ръст в дивидента при по-малка печалба от миналата година ?
              Печалбата му е по-малка защото правят разходи за дружеството си в Сърбия, което всъщност е съвсем ново и още не прави достатъчно приходи, но си прави разходи. Ако се вярва на мениджмънта на МСХ инвестицията в това дружество ще се изплати за две три години, когато започне да продава с достатъчен капацитет в страните от ОНД.

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
                Разбрах те, ама срива на дадена валута си е кофти, за която и да е компания, било тя индустриална или банка. Нали все пак приходите им са във валутата на съответната страна. А сривовете на някои валути вече са факт. Твоята теза, че инфлацията и печатането на пари не са проблем за банките, ами пряк проблем няма, но косвен има и още как. В такава среда, не всички цени се актуализират своевремено и в еднаква пропорция. Не всички имат еднакъв прайсинг паъур. Бизнесите с по-малко възможности почват да изпитват затруднения, ръст на лоши кредити и т.н. Няма как това да няма отражение за банките без значение дали на теб или на мен ми харесва. Това е положението. Какво ще се случи никой не знае. Това в случая е въпрос за няколко трилиона долара.
                банките в развиващи се пазари подържат голяма част от активите си и пасивите си в чужда валута, също както и българските банки между другото. По този начин дали обезценка на валутата ще се отрази зле или добре е доста трудно да се знае предварително защото реално зависи от валутния мач на активи и пасиви. При положение че обезценката на местната валута е предвидима - както е в момента всяка една банка би постъпила доста тъпо ако не е създала ефективна нетна дълга позиция в чужда валута през мачването на активи и пасиви. В държавите с реално неконвертируема местна валута като Аржентина това би било по-трудно, но в държави където валутата си е конвертируема - като огромното мнозинство от големите развиващи се пазари, това си е елементарно действие.

При инфлация в същото време печелившите са пак банките - защото новите пари винаги първо минават през банките - т.е. когато новите пари стигнат при тях, все още няма инфлация в системата, инфлацията се получава когато парите излезат от банките.

Коментар

единствената компания при която има потенциал за по-сериозен ръст на дивидента тук е мсх

Като дивидентната доходност от този портфейл е 5% към момента. но реално 60% от дивидента идва от бреф и атера, където шанса за ръст на дивидента е точно никакъв.
                  http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

Коментар

50% ръст на дивидента. Т.е ако сега дават 10 стотинки догодина да дават 15 стотинки а през 2015 23 стотинки.
                    BSO, по време на златна треска продавай лопати. Тук най-лошото което може да се случи е да има приватизация и търгово предлагане.

Коментар

Еми тези банки имат доста сериозна експозиция към развиващи се пазари. Всъщност аз за това съм ги взел защото между 30% и 80% от печалбите им идват от развиващи се пазари.

И ши...аните глупости за слабостта на развиващи се пазари, които сега се въртят навсякъде леекичко ме изнервят
                      Разбрах те, ама срива на дадена валута си е кофти, за която и да е компания, било тя индустриална или банка. Нали все пак приходите им са във валутата на съответната страна. А сривовете на някои валути вече са факт. Твоята теза, че инфлацията и печатането на пари не са проблем за банките, ами пряк проблем няма, но косвен има и още как. В такава среда, не всички цени се актуализират своевремено и в еднаква пропорция. Не всички имат еднакъв прайсинг паъур. Бизнесите с по-малко възможности почват да изпитват затруднения, ръст на лоши кредити и т.н. Няма как това да няма отражение за банките без значение дали на теб или на мен ми харесва. Това е положението. Какво ще се случи никой не знае. Това в случая е въпрос за няколко трилиона долара.

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                        ПИБ, ЦКБ - 2013 се отлепиха от дъното с около 80% up. Време е да се подобрят и нивата на лошите кредити....
                        http://ime.bg/bg/articles/problem-li...-da-se-vzemat/
                        За тези, които недолюбват банковите акции - този пост е от 04.01.14
                        От тогава 43% up при ЦКБ и 20% при ПИБ .
                        Last edited by Protokol; 26.01.2014, 16:23.
                        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
                          Еми от тука да беше почнал, мой човек. Кво ми носиш вчера от 9 дерета вода?! Нямаше кво да се хабиш.
                          Не ме разбирай погрешно. И аз стискам европейски баМкови хартии.
                          Еми тези банки имат доста сериозна експозиция към развиващи се пазари. Всъщност аз за това съм ги взел защото между 30% и 80% от печалбите им идват от развиващи се пазари.

И ши...аните глупости за слабостта на развиващи се пазари, които сега се въртят навсякъде леекичко ме изнервят

Коментар

CRDI, KBC, ERST, GILD, RBI, STAN, SAN - това са основните
                            Еми от тука да беше почнал, мой човек. Кво ми носиш вчера от 9 дерета вода?! Нямаше кво да се хабиш.
                            Не ме разбирай погрешно. И аз стискам европейски баМкови хартии.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                              Ти явно залагаш само на бфб, а Равния главно на ЕС банките.
                              Aйде и аз да поема топката.
                              Пускам мойта 9-ка ( среден див-т около 3.2%) и ще наблюдаваме след 1, 2, 3 и 5 години какви ще са доходностите. Надявам се да спечеля понеже валюто винаги бие растежа с времето. При мене РЕ е 8 , а РБ 0.85.

Равен, дай и твойте позиции, само за Райфайзен се сещам че имаш.

ESV,RIG, TUR, ECH, PBR, PZE, EZPW, BVN, БРЕФ
                              CRDI, KBC, ERST, GILD, RBI, STAN, SAN - това са основните

Коментар

• [QUOTE=Dmirkata;1059567430][QUOTE=Protokol;1059567418]
                                Първоначално изпратено от Dmirkata Разгледай мнение

Ок.
                                Понеже Ти започна да ме съжаляваш и да ми предлагаш от твоите акции,а аз нямам чак такава мъка, та, просто исках да ги даря ...
                                Все пак успех и на Теб !!!
                                Предлагам дали е = на подарък
                                За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Working...
                                X