Първоначално изпратено от LuckyYou
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015
Collapse
Заключена.
X
X
-
-
Първоначално изпратено от Sharper Разгледай мнение
10 последователни максимума падащ обем и обесен -> корекция.
Ето - аз например, ако използвам Elliot Wave, виждам, че Софиксо върви по възходяща линия нагоре и не виждам скоро да спре да се движи нагоре, така че....
А ти пък от къде я измисли тая корекция не знам. Или ти се иска да има корекция, щото те е яд че расте, пък ти не си на клонаThe best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз съм диверсифициран - имам акции от 7 банки, само две от които са от една и съща държава.
Просто когато има един сектор който е вероятно да скочи между 3 и 5 пъти следващите три до пет години съм склонен да приема секторен залог заедно със свързания с това по-висок риск. Ако можеш да ми намериш друг сектор с подобен потенциал на растеж на големите компании в него в този времеви хоризонт с радост ще намаля банките и ще насоча и на там.The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Aаа така, фанах ли те по бели гащи. А уж се видиш най големия радетел на здравословната диверсификация...
Просто когато има един сектор който е вероятно да скочи между 3 и 5 пъти следващите три до пет години съм склонен да приема секторен залог заедно със свързания с това по-висок риск. Ако можеш да ми намериш друг сектор с подобен потенциал на растеж на големите компании в него в този времеви хоризонт с радост ще намаля банките и ще насоча и на там.
Коментар
-
Дами и господа, не се карайте.
Математиката се използва непрекъснато. Само че в момента ето тия машинки, дето седите пред тях смятат вместо вас. Има едно голямо НО, обаче. За да знаете, че тия машинки не ви лъжат като смятат, и за да знаете, че решават правилната задача, вие самите ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ как се решава въпросната задача. За да сте наясно какво се изчислява. Иначе сте за никъде ...The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТака еУбеден съм че и ти използваш ежедневно математика, това синуси косинуси, подобни триъгълници. Като няма какво да правиш доказваш как дадена изключително интересна полиномна функция има не знам си колко решения в интервала (a;B)
д
имам съмнения, че педагогическата система въведена от Лайбниц за ограмотяване в математика така, че всички, дори и мързеливи мозъци да я използват... води в немалка степен до едно принизяване на познанието, и дори до осакатяване на онези, които биха се появили много по-малко на брой, но обучавани по Нютон... както и да е, да не се отплесваме, не е подходящата тема и не нужно да се коментира повечеLast edited by precakanoto; 26.01.2014, 11:24.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеМатематиката е там където преградата между световете на материалното и на идеите е най-тънка...A знаем, че дори и неандерталците са се мъчили да оцелеят 250 000 години без да започнат да говорят и пишат,,, но все пак са финиширали полупечално ...
Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениепример за профанизъмУбеден съм че и ти използваш ежедневно математика, това синуси косинуси, подобни триъгълници. Като няма какво да правиш доказваш как дадена изключително интересна полиномна функция има не знам си колко решения в интервала (a;B)
Хайде стига сте се правили на интересни.Това че някой си откривал нещо с математика, не значи че аз откривам нещо друго с математика освен рестото ми в магазина. Почти съм сигурен че и ти използваш математиката по абсолютно същия начин - дадох 20 лева това струва 6,70 "значи трябва да ми върне ?" И съм напълно убеден че за всеки човек не занимаващ се професионално с точни науки математика над тази която се учи в четвърти клас е напълно ненужно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениетая държава ще стане световно призната когато получи първия си нобелов лауреат (и подчертавам - който да не е нобел за литература)Custodite sortem vestram
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеКой ти говори за технически постижения бе? Тук става дума за философия, за достижение в истината, за разкриване на природните явления, а не за литерурни съчинения, измекярствания и изопачения... Ами ти знаеш ли, че ако хаизенберг например не беше скрил от фюрера постиженията си за използване на ядрена енергия, оня психопат хитлер сега отдавна да е изпарил половината население...Ама американците сигурно са чели приказки от братя Грим и затова са го търсили под дърво и камък из алпите .... говорите си по такъв профански начин, че понякога дори и аз се чувствам отвратително, заради вашето невежество
А хашлакът с автомат никога нямаше да има автомат, и щеше да си е прост хашлак без нея.
И още - казано е, че всички данни генерирани от човешката цивилизация през вековете могат да се поберат в една единствена дроб.Last edited by Fiscalist; 26.01.2014, 01:57.Custodite sortem vestram
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеВсяко едно техническо постижение ако се използва във вреда означава че духовното развитие е пред колапс...
А това е така..
първо се използва като оръжие и подчинение а после в полза на развитие...
Така че трябва да се почне от мозъчните гънки....
Всеки един хашлак с автомат ,може да се наложи над Солон и Аристотел ...да се каже..Не е препоръка... !!!
Коментар
Коментар