Първоначално изпратено от Монти
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кой холдинг ще ми напълни джобчето?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнениеДивидент имаше докато беше държавата (Борисов). Сега е нов собственик и много не се надайте въпреки, че държавата си е запазила правото на дивидент за 2011-та.
За мен БТН беше звезда до продажбата си и евентуално търгово. И принципно ми е все едно дали БТН ще се качи с 20% или ще падне с 20-30%. Ако искам годишна доходност 20% ще си взема примерно Млекома привилегировани
Само не ме карай да ги го обяснявам как става ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеЕто пак се почва....
Сложи една бутилка Черно Джони от литър и като стигне 40 лв БТН ще ми дадеш на мен като стигне 15 аз на теб.....
Знаеш ли че 2007 г. вървеше по 32 лв а сега пак толкова и имай предвид дивидента е още 20 лв тези години....
Нямам акции....
За мен БТН беше звезда до продажбата си и евентуално търгово. И принципно ми е все едно дали БТН ще се качи с 20% или ще падне с 20-30%. Ако искам годишна доходност 20% ще си взема примерно Млекома привилегированиМнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
-
Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнениеУважавам мненията ти Монти щото имаш и много добри ама сега си е повече Бля Бля Бля.
И колко трябва да струва една компания правеща няколко милиона и с 15 милона акции.
А колко трябва да струва пък компания направила 2 милиона печалба спрямо 16 милиона предната година А след 5 години какво ще се случи е рано да се правят прогнози.
Дайте по-добри примери, че от тея изобщо не съм доволен ама хич.
Сложи една бутилка Черно Джони от литър и като стигне 40 лв БТН ще ми дадеш на мен като стигне 15 аз на теб.....
Знаеш ли че 2007 г. вървеше по 32 лв а сега пак толкова и имай предвид дивидента е още 20 лв тези години....
Нямам акции....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеСамо две думи да не разводняваме темата ...
Инд капитал е добър холдинг и зад него стой Алианц...още.
Булгартабак зад него стой Корп и препродажба и цел Софикс....
Не е препоръка и нямам акции от двата още.
И колко трябва да струва една компания правеща няколко милиона и с 15 милона акции.
А колко трябва да струва пък компания направила 2 милиона печалба спрямо 16 милиона предната година А след 5 години какво ще се случи е рано да се правят прогнози.
Дайте по-добри примери, че от тея изобщо не съм доволен ама хич.Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
-
Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнениеТи па баш па тия
Инд капитал е добър холдинг и зад него стой Алианц...още.
Булгартабак зад него стой Корп и препродажба и цел Софикс....
Не е препоръка и нямам акции от двата още.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеЗдравейте,
пак е уикенд и викам време е за поредния въпрос, който ме вълнува
Предния:"Как финансирате инвестициите си?" - ми го скапаха едни каращи се!
Та на въпроса: на пазара холдинги много, но на кой да заложим? Как мислите пред кой има най-голям потенциал и кой ще ни направи най-богати;
"Мотора" на БФБ - Хим?може би:
-наистина голяма и силна група!
-като мина в Стара Загора покрай офиса им и се изпълвам с възхищение: България еър, ТБ ЦКБ, Армеец, Сила холдинг, ПОК ЦКБ Сила - абе мощна работа!
-дават и 9% доходност ако купиш превилигированите!
обаче:
- кофти мажо
-не подкрепя хартията
- прави финансови еквилибристики!
- да не излезе един голям балон помпан от собствените им ПФ и ДФ
Стара Планина Холд
- печалбата достигна предкризисните нива
- ниска задлъжнялост
- редовен дивидент
- добър мажо
- харесван и подпиран от големите ПФ
- със скока на яйцата ще спечелят много от Славяна!
обаче:
- смешен дивидент след сплита - 1стинка
- силно зависими от износа!
- ами каквото и да ми говорите не си инвестират в предприятията(вижте сградата на роза карлово - само не е паднала!)
- все си мисля че утре ще излезе едно китайско производство и ще им открадне пазара!
- набутаха се в банковия бизнес - където нямат много опит(и стават някакви тъмни работи там)
ОХ Доверие
- перспективен здравен сектор!
- имат подкрепата на ОД
- Исторически минимум
обаче:
- точно ОД ще ги обезкости май
- доверие Брико го смачкаха чуждите вериги
- оакаха се с увеличението и се поизложиха пред акционерите
- голяма загуба и липса на подкрепа на хартията
Синергон
Тук оставям Батя да каже плюсовете
- рекордно ниски нива
- някога са давали дивидент
обаче:
- големи игри стават между големите
- не си подкрепят хартията
- прекалено голям дял заема Топливо
- май се управлява лошо и на загуба
Еврохолд
Мен много си ме кефят!
Тук ще допълнят Берт и Кимру!
обаче:
-майстори на финансовата акробатика , като Хим-а
- има едни тъмни неща тук - като Хим-а
- няма никакъв дивидент!
- абе българина е адски беден и коли макар и на близинг нема да вземе скоро!
давайте за другите - кои холдинги харесвате и смятате че е добре да ги имаме в портфейла?
П.С......за втори път те похвалих
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеИндустриален капитал холдинг ....... чули ли сте че има и такъв.
Булгартабак холдинг и това също съществува....
Интересно защо винаги ни предлагане някакви недоразумения..... първо!
Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениене се сърди, но ХД ПАТ не съм ги включил по разбираеми причини!Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
-
Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение10X
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеМнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
-
http://www.youtube.com/watch?v=pwzrrcff24Y
Мен един застрахователен холдинг ми пълнеше джобчето през 90-те.
Сега внимавам с холдингите. Въпреки, че още тогава мутрите се усетиха колко е изгодно да имаш холдинг. Поради много причини.
Коментар
Коментар