IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой холдинг ще ми напълни джобчето?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Сетих се за тази тема, защото имам желание да добавя още две дружества:

ХИКА
    1. Това е холдинг притежаващ парчета от две много апетитни за мен дружества МСХ и ЕМКА
    2. Наистина има подкрепата(финансова) на ПОК Алианц
    3. Онзи ден вървя и на улицата гледам на капака на шахтата пише Руболт - значи и другите дъщерни работят(ама МСХ и ЕМКА са номер1)
    4. ЕМКА вече пуска дивидент, а дано скоро и ХИКА
    5. Монти да добави

ама от друга страна:
    1.Дивидент -цъ!
    2. Оптела не е ли онази дето е част от елитната КТИ

АЛБЕНА ИХ

1. Подценен спрямо Албена АД
    2. Редовен дивидент - с традиции
    3. Цената не е затапена от Община Балчик както на курорта
    4. Всяка година част от раздадения преди 5 години дивидент се връща, а 2009 и 2010 той не е малък
    5. Тази година ще лапне мазни дивиденти от Албена и Складова

но:
    1. Има една автобусна фирма дето е все на загуба и все заеми и дава
    2. Дава едни нисколихвени кредити на курорта като куче-касичка, вместо да купи някой нов бизнес
    3. Почти всички бивши фирми фалираха и сега се мъчат да отдават сградите им под наем, ама като знам колко нови и хубави сгради стоят - кога ли ще пласират тези?
    4. Хотелите в балкана и те все на загуба
    5. Общо взето няма визия за развитие - ето планината купиха дял от банка, създадоха застраховател, а тук имат кеш ама го дават на Албена на 2%!
    Last edited by tony1975; 18.08.2013, 08:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнение
      По време на бичия пазар на БФБ 2004-2007 имаше една постоянна дискусия - кое е по добре - майката холдинг или дъщетното дружество. Истината е , че холдингите майки са много по ликвидни обикновено, в по голям фрее флоат, често с много по добри цени - а дисконт - на тези цени дисконт да търсиш - само Еврохолд, Стара Плн и Алебена холд за мен са без приличен дисконт при тези си цени,

Няма да ви анализрам холдингите, ама да знаете че пак те първи ще дръпнат някой ден, както стана и 2004 когато пак те бяха мотора
      Спомнете си какво казваше Импа - с холдингите - ДА, в холдингите - НЕ...

Коментар

• Кой холдинг ще ми напълни джобчето?
        Наивник... Те не са създадени да ти пълнят джобчето, а да ти го празнят!
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
          Тони,хубава тема.............ще се пробвам да понапиша моето мнение за тези холдинги,които си писал...на части

Табаците....много политика има там.Сам си о казал......дивидент имаше ,защото беше държавен Холдинг до сега.А и това с цигарите.....Аз лично пуша...до скоро пуших Булгартабак1...4.70 лв,минах на Давидов бял....5.20....Просто мое мнение....

Трябвало е да се продаде преди години.....Н е е мой Холдинг Лично мнение

Сега ЕВрохолда....Никога не съм му бил ФЕН...А реално съм им клиент.Колата ми е на лизинг в Евролииз...и е застрахована в Евроинс.Големи секири са.Не ,че съм имал проблеми със застрахователя,но ме дразни отношението им.След по-малко от месец колата ми ще се прехвъжрли(Как се радвам)...и ми направиха оферта за Каско...на такава цена ,където никога не мога да намеря.........А досега ме БЕЛИХА....не го обичам това........Засега не виждам кой от моите познати би си купил кола на лизинг .......при положение ,че самите те Евролииз,предлагат почти нови коли за без пари(взети)...Бизнесът им е хубав...ама не е за сега в БГ

Не е моят холдинг
          По-Актуалния въпрос е "кой холдинг ще ми изпразни джобчето" И май си отгатнал един от най-вероятните отговори - холдчето

Коментар

• Ще пълниш резервоарчето на яхтата на мажо май

Коментар

• Тони.....Синергона..........ми е много познат....ама за спекула...МНОГО голям холдинг.....Знаеш ли къде е базата на Топливо в Созопол......Само земята струва доста пари там......дори СЕГА.....Строителство сега...не става......продажба на бензин и дизел............тъпо на базата на всички вериги......Ако ги обявят в ликвидация като ЕЛАРГ....супер....ама няма да стане.....Моят Холдинг за спекула....

Не е препоръка

За ДОВЕРИЕ....ИЛИ НИщО ...ИЛИ САМО ДОБРО....Тук съм изгубил най-много пари ......като доверие в тях....Особено след УВЕЛИчЕНИЕТО НА капитала им......

ВООБщЕ НЕ Е МОЯТ ХОЛДИНГ

Не е препоръка за НИщО

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                Здравейте,
                пак е уикенд и викам време е за поредния въпрос, който ме вълнува
                Предния:"Как финансирате инвестициите си?" - ми го скапаха едни каращи се!
                Та на въпроса: на пазара холдинги много, но на кой да заложим? Как мислите пред кой има най-голям потенциал и кой ще ни направи най-богати;
                "Мотора" на БФБ - Хим?може би:
                -наистина голяма и силна група!
                -като мина в Стара Загора покрай офиса им и се изпълвам с възхищение: България еър, ТБ ЦКБ, Армеец, Сила холдинг, ПОК ЦКБ Сила - абе мощна работа!
                -дават и 9% доходност ако купиш превилигированите!

обаче:
                - кофти мажо
                -не подкрепя хартията
                - прави финансови еквилибристики!
                - да не излезе един голям балон помпан от собствените им ПФ и ДФ

Стара Планина Холд
                - печалбата достигна предкризисните нива
                - ниска задлъжнялост
                - редовен дивидент
                - добър мажо
                - харесван и подпиран от големите ПФ
                - със скока на яйцата ще спечелят много от Славяна!

обаче:
                - смешен дивидент след сплита - 1стинка
                - силно зависими от износа!
                - ами каквото и да ми говорите не си инвестират в предприятията(вижте сградата на роза карлово - само не е паднала!)
                - все си мисля че утре ще излезе едно китайско производство и ще им открадне пазара!
                - набутаха се в банковия бизнес - където нямат много опит(и стават някакви тъмни работи там)

ОХ Доверие

- перспективен здравен сектор!
                - имат подкрепата на ОД
                - Исторически минимум

обаче:
                - точно ОД ще ги обезкости май
                - доверие Брико го смачкаха чуждите вериги
                - оакаха се с увеличението и се поизложиха пред акционерите
                - голяма загуба и липса на подкрепа на хартията

Синергон

Тук оставям Батя да каже плюсовете
                - рекордно ниски нива
                - някога са давали дивидент

обаче:
                - големи игри стават между големите
                - не си подкрепят хартията
                - прекалено голям дял заема Топливо
                - май се управлява лошо и на загуба

Еврохолд
                Мен много си ме кефят!
                Тук ще допълнят Берт и Кимру!

обаче:
                -майстори на финансовата акробатика , като Хим-а
                - има едни тъмни неща тук - като Хим-а
                - няма никакъв дивидент!
                - абе българина е адски беден и коли макар и на близинг нема да вземе скоро!

Булгартабак
                Всичко хубаво беше докато беше държавна!

обаче:
                -Вече няма сигурен и голям дивидент
                -неясен собственик(не можеш разбра с кой ставаш ортак - доган ли, Кръстева ли, Ц.В. ли? М.Велчев ли?)
                -бизнес без бъдеще за мен - освен ако не изнасяш за държавата на г-н Кадафи(не ми се инвестира в стока забранявана в половината свят!)
                -Холдинг е силно казано сравнение с горните защото всичко е в един сектор и като се скапе - потъва яко!

давайте за другите - кои холдинги харесвате и смятате че е добре да ги имаме в портфейла?
                Тони,хубава тема.............ще се пробвам да понапиша моето мнение за тези холдинги,които си писал...на части

Табаците....много политика има там.Сам си о казал......дивидент имаше ,защото беше държавен Холдинг до сега.А и това с цигарите.....Аз лично пуша...до скоро пуших Булгартабак1...4.70 лв,минах на Давидов бял....5.20....Просто мое мнение....

Трябвало е да се продаде преди години.....Н е е мой Холдинг Лично мнение

Сега ЕВрохолда....Никога не съм му бил ФЕН...А реално съм им клиент.Колата ми е на лизинг в Евролииз...и е застрахована в Евроинс.Големи секири са.Не ,че съм имал проблеми със застрахователя,но ме дразни отношението им.След по-малко от месец колата ми ще се прехвъжрли(Как се радвам)...и ми направиха оферта за Каско...на такава цена ,където никога не мога да намеря.........А досега ме БЕЛИХА....не го обичам това........Засега не виждам кой от моите познати би си купил кола на лизинг .......при положение ,че самите те Евролииз,предлагат почти нови коли за без пари(взети)...Бизнесът им е хубав...ама не е за сега в БГ

Не е моят холдинг

Коментар

• аз съм стар фен на Ст Планина
                  Просто ако говорим за мажоритар това е най-читавия холдинг.
                  може и да не инвестират в сградата на Роза Карлово, но
                  пък инвестират във всички останали предприятия.
                  вярно е че сделките за банката не са много ясни, но сравнени
                  с всички останали холдинги са много по напред в отношение прозрачност.
                  освен това са винаги НА ПЕЧАЛБА за ралика от повечето други
                  и не зависят от смотания вътрешен пазар.
                  може и да не са най-бързата ракета, но за мене реалната ценат е към 7-8 кинта.
                  естествено ако има война или ...........
                  имам акции и си чакам ако падне за още.

Коментар

• По време на бичия пазар на БФБ 2004-2007 имаше една постоянна дискусия - кое е по добре - майката холдинг или дъщетното дружество. Истината е , че холдингите майки са много по ликвидни обикновено, в по голям фрее флоат, често с много по добри цени - а дисконт - на тези цени дисконт да търсиш - само Еврохолд, Стара Плн и Алебена холд за мен са без приличен дисконт при тези си цени,

Няма да ви анализрам холдингите, ама да знаете че пак те първи ще дръпнат някой ден, както стана и 2004 когато пак те бяха мотора
                    There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• холдинговите структури трябва да се търгуват с дискаунт поради липса на прозрачност,
                      в България трябва и дискаунт за кофти free float
                      аз с цел инвестиции ги избягвам,
                      иначе за спекула, който им разбира може - пожелавам му успех
                      “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• май май си е по-добре човек да се купи от една компания , а не от цял холдинг! макар че холдинга е форма на диверсификация то ако една компания е част от група - примерно евроинс от Еврохолд - винаги при нужда(ако закъса) ще и се подаде ръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                          Aз основно съм заложил на Стара Планина.
                          Ама имам малко и от Хика-та. Търгува се dirty cheap сега, а има добри дъщерни.
                          И любимеца ми MCH е между тях.
                          да де ти за това си накупил от тези - явно заради м+с

Коментар

• Aз основно съм заложил на Стара Планина.
                            Ама имам малко и от Хика-та. Търгува се dirty cheap сега, а има добри дъщерни.
                            И любимеца ми MCH е между тях.

Коментар

• ето и булгартабак вкарах, ама другите не ги разбирам - говорете ми за тях де

Коментар

• Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
                                С две думи какво ще ме посъветваш сега ли да вляза или като падне с 20%

Коментар

Working...
                                X