IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой холдинг ще ми напълни джобчето?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
    Защото много хора разбират въпросите като заяждане или инструмент за последващи подигравки.
    Иначе много компании си избрал! Колко време ги селектира, на мен ще ми трябва сигурно месец /говоря за сводното ми време/, за да се запозная що-годе с положението им.
    Благодаря ти все пак, ще започна да чета лека-полека за тях!
    Много много, около 10-на гравитира бройката. Средно по около 1200-300 гущера на артия.
    Днес гледам и други кандидати почнали да поузряват да се прехвърля на тях като ми дойде сгодно да разкарам някое поуморено конче.
    От ей туй индианче например 40-50% горница могат да се очакват спокойно от тия нива.
    Ако се задълбочи още корекцията и повечко дори.

http://finviz.com/quote.ashx?t=APA&ty=c&ta=0&p=m

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
      Що заяждане бе, няма проблем.

В момента PBR,PZE,EBIX,BP,E,STO,RIG,VLO,SNP,SIMO,ESV
      Защото много хора разбират въпросите като заяждане или инструмент за последващи подигравки.
      Иначе много компании си избрал! Колко време ги селектира, на мен ще ми трябва сигурно месец /говоря за сводното ми време/, за да се запозная що-годе с положението им.
      Благодаря ти все пак, ще започна да чета лека-полека за тях!
      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Пиб, без да го разглеждаш като заяждане би ли дал някои примери? Аз лично искам да допълня до определена сума БФБто и ще се пробвам на запад /тамън ако има корекция - след нея/, та ще ми е полезно да попрочета нещо за начало.
        Що заяждане бе, няма проблем.
        Дал съм подробности в темата за нисе. Виж мненията ми от 10юли. Главно на 9 и 10 юли отворих портфейла.
        Кеширах после профит първо от Тотал, а тоя Петък продадох и TCK с 25% горница и TGA с 8% само, ама събитията в Египет сериозно ме притесниха ( а там са главно концесиите им) та го разкарах. Пак ги имам предвид в бъдеще при сгодни нива.
        Петробрас и статойл са следващите ми сел жертви, ма трябва да идат до 16 и 24$ поне та да си взема едни 15% поне. Ени гледам вече ми е на +15%, ма може още малко да посуча там преди да се лиша от тях.
        Купих си междувременно и SNP SIMO и последно и ESV.
        Както забелязваш аз съм фен на черното злато, следя ги нещата още от края на 2011, главно и такива имам, с изкл.на 2 технологични - simo и ebix. ма те ми са по спекулативни, макар че и добър дивидент кихат.
        Повечето имат 50-100% потенциал, ма най булиш съм на PZE (купил съм я на 3.63$) - тя може и 400% да ми даде.
        Всички де имам са 1/3 до 1/4 от лимитите ми, та ми е широко около врата и съм се приготвил за сериозно допълване при здрава корекция на индексите или срутване на олиото до около 80-85$ каквито очаквания имам за него. Затова дори и тези в които възнамерявам да съм доста дългосрочен не ги задържам много и когато дадат 15-20% не се колебая да продавам. Пазара е нервен

Оглеждам и други алтернативи.
        Сега е много сгодно време мисля да се шорти злото и сребърния му братчед.
        Също някои ЕТФ-и следя изкъсо дали са се задънили добре и дали ще има други дъна - например PIN и BRF ме изкушават доста напоследък за влизане (ма си трайкам засега ), също руския RSX и турския TUR заглеждам.

В момента PBR,PZE,EBIX,BP,E,STO,RIG,VLO,SNP,SIMO,ESV

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
          още допълвам, като съм готов ще кажа
          В момента имам 9 позиции, но 10 съм си я избрал - ще кажа като си накупя.
          Жив и здрав - какво заглеждаш напоследък?
          Почети нищо - набих се в една много неликвидна и допълних малко от любимата ми. Така кеша е на привършване засега и просто съм в ниското. Чакам да видя също какво ще стане със СФимоти, но има време.
          Last edited by 15%; 18.08.2013, 16:48.

Коментар

Тони, същото се отнася и за теб. След голямото ти преструктуриране на портфейла, освен че си продал 2 АДСИЦа, нищо друго не разбрахме
            още допълвам, като съм готов ще кажа
            В момента имам 9 позиции, но 10 съм си я избрал - ще кажа като си накупя.
            Жив и здрав - какво заглеждаш напоследък?

Коментар

Едно време обичаше да споделяш повече!
              Дай да ги видим тези твои западни инвестиции в "Моят портфейл е следния"
              Тони, същото се отнася и за теб. След голямото ти преструктуриране на портфейла, освен че си продал 2 АДСИЦа, нищо друго не разбрахме

Коментар

Тези които си купувам на запад са все имена, които определено ми вдъхват много повече доверие от тези с които си пиеш кафето, а и откъдето и да го погледнеш дивидентите, дълговете и коефициентите им са двойно и тройно по прилични от средните за индексите там, а и в сравнение с твоя кафеджия
                Пиб, без да го разглеждаш като заяждане би ли дал някои примери? Аз лично искам да допълня до определена сума БФБто и ще се пробвам на запад /тамън ако има корекция - след нея/, та ще ми е полезно да попрочета нещо за начало.

Коментар

Не съм разкешвал както смяташ. Само 8% кеш имам на БФБ в момента...е чакам и още 4% сухо от другите див-ни освен атерата, ама те има да се влачат до късна есен.
                  Иначе верно че съм приготвил кеш двойно повече отколкото имам в момента на НИСЕ , ама е в $ за Интерактива.
                  Сега съм 54% в дивидентната си гвардия от Атера, Хим(прив), Бреф, жабоци, СФИ и малко СФ трейдинг. И дългосрочно така ще си остане.
                  По 19% имам в 10 акции на нисе и 9 други на БФБ, като повечето от последните ми са на супер прилични средни цени, де отдавна сме ги забравили.
                  Тези които си купувам на запад са все имена, които определено ми вдъхват много повече доверие от тези с които си пиеш кафето, а и откъдето и да го погледнеш дивидентите, дълговете и коефициентите им са двойно и тройно по прилични от средните за индексите там, а и в сравнение с твоя кафеджия

Това няма нужда от коментар. Само такива човечета ...
                  Жив и здрав!
                  Едно време обичаше да споделяш повече!
                  Дай да ги видим тези твои западни инвестиции в "Моят портфейл е следния"

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                    Пусни си някой турски сериал. Там има едни холдинги дето работят камо като стоиш у вас, говориш по телефона или се возиш на колата, а и понягога стоиш и лафиш в един кабинет.
                    От там чакай парички!!!
                    това ми хареса
                    “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

Здрасти Пиб,
                      сега така говориш защото разкеши на БФБ - ама не беше ли твърде рано?
                      Ти на тези нива не би купувал, ама да не купуваш после между 600-1000 на Софикс?
                      Сега не е средата на 2011 и за това не бих гледал графиката, а и съм се на учил че на БФБ анализирането на графики не е показателно за нищо!!!
                      Е ти говориш така пренебрежително защото се наплющя на запад и то при исторически нива на индексите - успех ти желая!!!
                      Аз предпочитам да имам тук в БГ, където мога да пия по кафе със хората от които зависи развитието на компании и от които мога да науча много! Тук където всичко е адски подценено и има неограничени възможности за развитие!
                      Колкото до Албена ИХ - мисля че по скоро ще чукне 8-10лева, но не и 4,00 - ще видим, но ти обещавам че ако падне на 4 - аз ще купувам!

Успех - различни стратегии, различни резултати, нали знаеш

Не съм разкешвал както смяташ. Само 8% кеш имам на БФБ в момента...е чакам и още 4% сухо от другите див-ни освен атерата, ама те има да се влачат до късна есен.
                      Иначе верно че съм приготвил кеш двойно повече отколкото имам в момента на НИСЕ , ама е в $ за Интерактива.
                      Сега съм 54% в дивидентната си гвардия от Атера, Хим(прив), Бреф, жабоци, СФИ и малко СФ трейдинг. И дългосрочно така ще си остане.
                      По 19% имам в 10 акции на нисе и 9 други на БФБ, като повечето от последните ми са на супер прилични средни цени, де отдавна сме ги забравили.

Тук където всичко е адски подценено и има неограничени възможности за развитие!
                      Това няма нужда от коментар. Само такива човечета ...

Коментар

Toва че пак се чудиш е симптоматично.
                        Ако СП, хика и АЛБХ си бяха на 2/1.30 /4лв нямаше да питаш нали

Аз поне на тея нива не бих ги купувал.
                        Не че не могат да дадат още едно 20% да кажем - ама не си заслужава (особено без прилични дивиденти) и при положение че двойно по толкова има вариант за спих.

Пак погледни графиките средата на август 2011 и сам си отговори на въпроса - дали следва 300 или 600 софка и за кое е по голяма вероятността.
                        Успех с боба
                        Здрасти Пиб,
                        сега така говориш защото разкеши на БФБ - ама не беше ли твърде рано?
                        Ти на тези нива не би купувал, ама да не купуваш после между 600-1000 на Софикс?
                        Сега не е средата на 2011 и за това не бих гледал графиката, а и съм се на учил че на БФБ анализирането на графики не е показателно за нищо!!!
                        Е ти говориш така пренебрежително защото се наплющя на запад и то при исторически нива на индексите - успех ти желая!!!
                        Аз предпочитам да имам тук в БГ, където мога да пия по кафе със хората от които зависи развитието на компании и от които мога да науча много! Тук където всичко е адски подценено и има неограничени възможности за развитие!
                        Колкото до Албена ИХ - мисля че по скоро ще чукне 8-10лева, но не и 4,00 - ще видим, но ти обещавам че ако падне на 4 - аз ще купувам!

Успех - различни стратегии, различни резултати, нали знаеш
                        Last edited by tony1975; 18.08.2013, 13:57.

Коментар

• Пусни си някой турски сериал. Там има едни холдинги дето работят камо като стоиш у вас, говориш по телефона или се возиш на колата, а и понягога стоиш и лафиш в един кабинет.
                          От там чакай парички!!!

Коментар

ха ха ха!
                            Аматьорски размисли без страсти
                            Toва че пак се чудиш е симптоматично.
                            Ако СП, хика и АЛБХ си бяха на 2/1.30 /4лв нямаше да питаш нали

Аз поне на тея нива не бих ги купувал.
                            Не че не могат да дадат още едно 20% да кажем - ама не си заслужава (особено без прилични дивиденти) и при положение че двойно по толкова има вариант за спих.

Пак погледни графиките средата на август 2011 и сам си отговори на въпроса - дали следва 300 или 600 софка и за кое е по голяма вероятността.
                            Успех с боба

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                              Тони, това SWOT анализ ли е?
                              ха ха ха!
                              Аматьорски размисли без страсти

Коментар

• Тони, това SWOT анализ ли е?

Коментар

Working...
                                X