Първоначално изпратено от cycle
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дир.бг АД
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от iLY Разгледай мнениеПощата им е боклучава, търсачката не струва, клубовете са мъртви, социални мрежи - ни следа...
Освен това още излизат резултати точно от форума на Дир-а, когато търсиш по специфична тема.
Коментар
-
Какво значи стар дизайн?! Да го променят и направят тромав, само за да се вижда, че има промяна? Че защо?
Много сайтове си губят потребителите точно по тази причина. Променят го, новия дизайн се отваря бързо само с чисто нови компютри и потребители със стари машини се отказват да влизат по причина, че се зарежда бавно. В Лондон да не би да са сменили такситата защото са старомодни на вид? Или двуетажните автобуси? Скоро четох пак щели да ги връщат, защото новите не се харесвали. Нещо което върви не се пипа! Потребителите най-много мразят да се променя постоянно един сайт, ей така, само за да е променен. Пипаш ли само за да правиш промяна, ей така, без никой да я иска от теб, значи ще загубиш и пари.Промени в дизайна на два пъти до колкото зная, са обсъждани с потребителите на Дир.бг, които са против такива.
Потребителите им мрънкаха дори за разните му анимирани и Java реклами, аз също ги мразя. Пълзящи и мърдащи неща по монитора, модерни и привлекателни ли са? Ако ви харесват - о.к. ами ако не ви харесват?
Клубовете спаднаха по друга причина - част от администраторите които са на заплата там, бяха решили, че това им е лична собственост, а не такава на компанията, която ги е наела на работа, но тоя проблем мисля го решиха. Една от основните е, тази поради която имат спадове всички форуми - Причината се нарича; Фейсбук, Скайп и т.н. Преди години форумите се ползваха и за форми на личен контакт, днес това е почти отпаднала функция. Някой форуми обаче ще преживеят рестарт, защото макар и с малко променена функция могат да бъдат необходими. Такъв и в момента се забелязва или поне аз забелязвам. И докато тук се говори за бизнес или пазари, то ако човек иска да приказва за история и т.н. там е мястото. Рестарт ще преживеят и други форуми, в други сайтове, включително и тук. Няма форум въобще, които само да си качва потребителите. Винаги има покачвания и спадове. Нормално е ако няколко години е имало растеж, после да има отлив и т.н.
Сайта им обаче е като стара кръчма. Знаеш, че е винаги там, винаги една и съща, всичко е точно на мястото където си го оставил и влезеш ли, все ще видиш някой познат и дори да не си бил от години, ще си като у дома си, а менюто ще е същото като преди. Ако те изненадат с нещо ново и по-добро, о.к., но ако не искаш, винаги може да разчиташ на това което си опитвал. Форумите са и само малка част от бизнеса на Дир.
Платената им поща бе грешка, но Дир.бг придоби много голям рекламен пазар с друг продукт още в 2006 г. и като гледам го ползва успешно дори днес.
Друг голям плюс за компанията е професионализма на тия които го поддържат.
Когато пожар спря портала в 2010 г., само за броени дни успяха да възстановят всичко. И не само инфо на Дир, а и на всички техни потребители, между които съм и аз. Когато пък година-две по-рано имах проблем, отново от сайта имаха грижата да ми възстановят изтрита информация. Господа от Дира, два пъти са ми звънили тогава и след пожара, за да ме питат дали всичко е наред при мен и информацията ми както трябва. Времето им за реакция също е почти удивително бързо, което ми говори, че в компанията имат вероятно добра организация. А както знаем - кадрите решават всичко. Чичко ви Бъфет разчита на тях.
Финансови резултати? Всеки може да търси, да гледа, да рови. Имат ли задължения, нямат ли, какво са им приходите и чистата печалба. Ще се раздават ли дивиденти или няма. Това са основните неща.
И да се сравняват Инвестор с Дир е наивно. Двете компании почти нямат допирни точки, като дори в блоговете си (пазарът който може да търпи още развой, просперитет и да носи рекламни приходи) са различни в много голяма степен и като дизайн и като видове потребители. По принцип смята, че един пряк сблъсък на двете компании ще донесе само негативи и за едната и за другата, защото това ще е все едно дискотека да се конкурира с квартално Хепи. Ако в едното почнат да предлагат вечеря, а в другото правят танци, ще загубят и двете. Съвсем различни неща са и тръгнат ли прекалено да се доближават това няма да донесе пари.
ПС: И тия неща щях да ги напиша още преди това, но реших да изчакам IPO-тоLast edited by Jay Gould; 09.02.2012, 11:51.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Дир.бг им препоръчвам да си осъвременят сайта. Преди 12 години бяха невероятно популярни и от техните клубове тръгнаха почти всички форуми. Но в момента дизайна им е като преди 10 години. Тотално неадекватен. Проспаха всичко. Пощата им е боклучава, търсачката не струва, клубовете са мъртви, социални мрежи - ни следа...
Коментар
-
http://banks.dir.bg/2012/02/08/news10486462.html
Дир.бг излиза на борсата
News.dir.bg - 8 февруари 2012, 09:00
В първото за нашата борса IPO от 2008 г. насам Дир.бг успя да събере над 200 000 лв, разпределени в над 74 800 акции. Постигнатата цена на акция е 2.70лв.
"Ясно съзнавайки сериозната криза, в която се намират капиталовите пазари, както и очакванията за сложна 2012 г. ние все пак направихме тази стъпка към публичността, т.е. основната ни цел - да излезем на борсата, е изпълнена.” - коментира изпълнителният директор на Дир.бг Владимир Жеглов. „За нас това беше първа стъпка от изпълнението на стратегически план, който следваме, затова и планираното увеличение беше минимално – 10%.”
С настоящето увеличение основният капитал на Дир.бг е над 4 614 800 лв, а активите му надхвърлят 5 млн. лв.
Дир.бг ще продължи усилията си за стабилно развитие и присъствие на българския пазар и затвърждаване на позицията си на водещ национален интернет портал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от cycle Разгледай мнениеDir.BG бяха решили, че това с пощата ще е голям бизнес, някъде преди може би 8-10 години. Те тогава бяха абсолютни лидери в това отношение на пазара и направиха пощата си платена.
Това разбира се, просто уби услугата, направи АБВ номер 1, а опита няколко години по-късно (преди 6-7) на Dir.BG да предоставя отново безплатна поща бе провал. Провали се защото:
1. Хората бяха свикнали вече с абв и други алтернативи;
2. Много хора им нямаха доверие, че няма пак да им скимне да я направят платена.
Като цяло, единственото, което крепи Дир.БГ е навика на хората и фактът, че е на пазара от 14+ години. Общо взето от тогава, почти нищо не са променили.
.............
не можах да се свържа с поддръжката по никакъв начин - телефон, имейла, чат.... не са първата компания, която губи позициите си заради некадърна клиентска поддръжка на платената услуга.
Всъщност у нас добрата клиентска поддръжка е рядкост. Свестните компании са по-малко от 5 и намаляват.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнениеПичове, не сатва въпрос дали е скъпо или не!
Става въпрос, че няма никаква информация, както и никакви коментари по събитие, което по презумция е мотора на всяка една борса - ИПО!!!
Коментар
-
Това им беше хиперголяма грешка
Направо се издъниха.
Аз имах там поща и я преместих в абв...
Първоначално изпратено от cycle Разгледай мнениеDir.BG бяха решили, че това с пощата ще е голям бизнес, някъде преди може би 8-10 години. Те тогава бяха абсолютни лидери в това отношение на пазара и направиха пощата си платена.
Това разбира се, просто уби услугата, направи АБВ номер 1, а опита няколко години по-късно (преди 6-7) на Dir.BG да предоставя отново безплатна поща бе провал. Провали се защото:
1. Хората бяха свикнали вече с абв и други алтернативи;
2. Много хора им нямаха доверие, че няма пак да им скимне да я направят платена.
Като цяло, единственото, което крепи Дир.БГ е навика на хората и фактът, че е на пазара от 14+ години. Общо взето от тогава, почти нищо не са променили.
Нека напомним, че в тази компания за кратко се изявяваше и Жан Виденов, като консултант. Всеки може сам да си направи изводите. Естествено този дребен факт липсва в биографията му http://personi.dir.bg/person.php?id=118&view=bio
Ето това е от 2005, когато отново са пуснали безплатните мейли, тоест 2001-2003 някъде ги бяха спряли...
http://hardwarebg.com/forum/archive/...p/t-50945.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнениеНе си прав!
ИПО-то ще е "успешно", защото е необходима и 1 акция за това! А мажоритара явно разчита да излезе на борсата.... може би има идеята да си продаде биознеса...
Потресаващ е абсолютната липса на интерес от страна на медиите и "инвститорите" към това събитие... което е първото от много години на БФБ!
Наистина сме на дъното... абсолютното!
Дир.бг е смешен бизнесThere are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat
Коментар
Коментар