Първоначално изпратено от tony1975
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Централна кооперативна банка АД (CCB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнение
ВФ???
фонда в акции е направил 1% за 2017 при над 10% при Каролци и ДСк и ОББ, другите инвестиращи в акции са между 5-9% доходност. Само тук "не вървят " нещата.
п.п. А хора влизат в банката, теглят заеми, гледат реклами.... друго си е да видят възможност с 10-15% доходност, както в ДСК
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеВФ на ЦКБ яко се дънят от началото на годината, а и за последната една също. Очаквам догонване
Коментар
-
Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение
Доколкото разбирам, не съм счетоводител, тези 7.4 мил. са обезценки и намаляват печалбата. Имат нетен прихот от +42 мил., от които се вадят разходите, в това число и обезценките. Ако беше с положителен знак, тоест връщане обратно на обезценени вече активи, трябваше да бъде в скоби, тоест с отрицателен знак в разходната част ( два минуса правят плюс). Така, че, сега покрай ПИБ стана много "модерно" да гледат печалбата преди обезценки, която в случая е 9.3+7.4 милиона.
Докато миналогодишната "модерна" оценка е била 2.2+13.1
Ноо, все пак "оценката" на банката е печалбата, а не обезценките
Коментар
-
Аз също мисля, че са обезценка.
460: Обезценка или (-) корекция на обезценка на финансови активи, които не се отчитат по справедлива стойност в печалбата или загубата.
Параграф 20, буква д) от МСФО 7: размера на всички загуби от обезценка за всяка група финансови активи.
http://www.odit.info/?s=2&i=2605
От централната банка пресмятат, че натрупаните от началото на тази година разходи за обезценка по кредити и вземания възлизат на 125 млн. лева, докато преди година бяха 175 млн. лева.
http://www.investor.bg/biudjet-i-fin...-pada--238464/Last edited by Innocent; 29.04.2017, 16:26.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнениеДали отчета е добър, много добър или отличен пазара ще прецени. По същество ... На мен също ми направи впечатление, че при печалба след данъчно облагане 9 393 мил. лева, 7 401. мил. лева идват от 460 (Обезценка или (-) обратно възстановена обезценка на финансови активи, които не се отчитат по справедлива стойност в печалбата или загубата). Дали е добре или не мога да преценя на 100%, не съм професионален счетоводител За целта прегледах информацията на останалите банки. ПИБ - печалба 18 043 мил.лв, 460 - 16 528 мил.лв, Райфайзен - печалба: 31 076 мил. лв, 460: минус 13 124 мил. лв, ОББ - печалба: 28 088 мил.лв, 460: 15 351 мил. лв, ДСК - печалба: 78 741 мил.лв, 460: 5 122 мил.лв, Уникредит - печалба: 34 042 мил.лв, 460: 37 720 мил. лв. Но дори и да извадя 7 401 мил. лв от печалбата за тримесечието пак се получава положителен резултат, близо два милиона лева печалба при падащи лихви. Моля, ако има колеги с по-добри познания в областта на счетоводството и банковото дело да изразят мнение.
- 1 like
Коментар
-
Дали отчета е добър, много добър или отличен пазара ще прецени. По същество ... на мен също ми направи впечатление, че при печалба след данъчно облагане 9 393 мил. лв., 7 401. мил. лв. идват от 460 (Обезценка или (-) обратно възстановена обезценка на финансови активи, които не се отчитат по справедлива стойност в печалбата или загубата). Дали е добре или зле не мога да преценя на 100%, не съм професионален счетоводител За целта прегледах информацията на останалите банки. ПИБ - печалба 18 043 мил.лв, 460 - 16 528 мил.лв, Райфайзен - печалба: 31 076 мил. лв, 460: минус 13 124 мил. лв, ОББ - печалба: 28 088 мил.лв, 460: 15 351 мил. лв, ДСК - печалба: 78 741 мил.лв, 460: 5 122 мил.лв, Уникредит - печалба: 34 042 мил.лв, 460: 37 720 мил. лв. Но дори и да извадя 7 401 мил. лв от печалбата за тримесечието пак се получава положителен резултат, близо два милиона лева печалба при падащи лихви. Моля, ако има колеги с по-добри познания в областта на счетоводството и банковото дело да изразят мнение.Last edited by Innocent; 29.04.2017, 16:49.
Коментар
-
Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
Когато доходите ти от лихви са толкова, колкото за същия период на м.г. при спадащи лихви, това е позитив, а не негатив.
А доколкото погледнах, отношението обезценка/печалба е в такъв порядък за повечето банки.
Абе, 2-ката ще я отнесем като куцо пиле домат...
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
абе когато доходите от лихви са ти колкото същия период м.г., а обезценките ти са 70% от печалбата и аз не знам - я някой банкер да се изкаже.....
А доколкото погледнах, отношението обезценка/печалба е в такъв порядък за повечето банки.
Абе, 2-ката ще я отнесем като куцо пиле домат...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
При увеличаване на печалбата от 1961 хил. лв за 2016 год. на 9393 хил. лв. за 2017 год. не знам дали това е " Много добър" или е " Отличен" отчет?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнениеМного добър отчет на ЦКБ
- 1 like
Коментар
-
На сайта на БНБ са качени на всички Банки ... тук:
http://www.bnb.bg/BankSupervision/BS...BS_Q_201703_BG
п.п номер 790
Коментар
Коментар