IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Централна кооперативна банка АД (CCB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Maма тежи много, мама, мама и ...
    Ама веднъж развържат ли се малко - друго ще да е.
    Погледни го и от добрата страна - възможност за допълване на сносни нива.

Баш конспирация, силно казано, ма логика няма особена.
    По последните отчети се заформя фор ре от 4.9 на фона на 0.42 рв. При пиб са двойно повече при еднаква рентабилност на ск за двете банки.

Ще речеш там имат супермажовци едва ли не. Ма поне за мен Цеко и ко стои по долу в класацията за доверие, най малкото нямат дивидентната ориетираност дето вече е налице при тим.
    Веднъж DDDD обясняваше как надуването на балони е процес, който по скорост и размер не побира в никаква логика ...
    P/E 21.23
    P/B 0.89
    P/E 25.42
    P/B 0.51
    Гледайки само цифри малкия човек лесно би се заблудил на кое да заложи ....Дори без да знае подробности за лоши кредити, провизии, обезценки и др...
    В случая ПИБ се оказа печелившия залог тази година , НО ... до днес ....
    Сигурен съм , че в един скорошен момент умните пари ще почнат да осребряват печалбите и тогава голямата част ще се насочат към други банкови акции ....
    Нали знаете - парите никога не спят
    Не е препоръка нито за покупка нито за продажба на акции ....
    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

По последните отчети се заформя фор ре от 4.9 на фона на 0.42 рв. При пиб са двойно повече при еднаква рентабилност на ск за двете банки.

Ще речеш там имат супермажовци едва ли не. Ма поне за мен Цеко и ко стои по долу в класацията за доверие, най малкото нямат дивидентната ориетираност дето вече е налице при тим.

БРАВОС !

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol
        Ако бях фен на някаква конспирация щях да си помисля, че едни другари помагат на едни банкстери с изути гащи като натискат цената на всички банкови акции ... с изключение на една ...
        Ама това само по филмите може да стане, нали

Коментар

• добра банка, но защо е толкова недолюбена.....
          ако не се лъжа по едно време циркулираше определението, че е перлата в короната на ТИМ/ХИМ.
          продължавам така да мисля и очаквам развитие по-солидно. не може само конкуренцията да я помпат някакви си туитове и биволи

Коментар

• Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

http://www.ccbam.bg/?p=fondove&aid=4#
              фонда в акции е направил 1% за 2017 при над 10% при Каролци и ДСк и ОББ, другите инвестиращи в акции са между 5-9% доходност. Само тук "не вървят " нещата.

п.п. А хора влизат в банката, теглят заеми, гледат реклами.... друго си е да видят възможност с 10-15% доходност, както в ДСК
              аха, ясно

Коментар

• Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнение

ВФ???
                http://www.ccbam.bg/?p=fondove&aid=4#
                фонда в акции е направил 1% за 2017 при над 10% при Каролци и ДСк и ОББ, другите инвестиращи в акции са между 5-9% доходност. Само тук "не вървят " нещата.

п.п. А хора влизат в банката, теглят заеми, гледат реклами.... друго си е да видят възможност с 10-15% доходност, както в ДСК

Коментар

ВФ на ЦКБ яко се дънят от началото на годината, а и за последната една също. Очаквам догонване
                  ВФ???

Коментар

• ВФ на ЦКБ яко се дънят от началото на годината, а и за последната една също. Очаквам догонване

Коментар

• Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение

Доколкото разбирам, не съм счетоводител, тези 7.4 мил. са обезценки и намаляват печалбата. Имат нетен прихот от +42 мил., от които се вадят разходите, в това число и обезценките. Ако беше с положителен знак, тоест връщане обратно на обезценени вече активи, трябваше да бъде в скоби, тоест с отрицателен знак в разходната част ( два минуса правят плюс). Така, че, сега покрай ПИБ стана много "модерно" да гледат печалбата преди обезценки, която в случая е 9.3+7.4 милиона.
                      +1
                      Докато миналогодишната "модерна" оценка е била 2.2+13.1
                      Ноо, все пак "оценката" на банката е печалбата, а не обезценките

Коментар

• Аз също мисля, че са обезценка.
                        460: Обезценка или (-) корекция на обезценка на финансови активи, които не се отчитат по справедлива стойност в печалбата или загубата.
                        Параграф 20, буква д) от МСФО 7: размера на всички загуби от обезценка за всяка група финансови активи.

http://www.odit.info/?s=2&i=2605

От централната банка пресмятат, че натрупаните от началото на тази година разходи за обезценка по кредити и вземания възлизат на 125 млн. лева, докато преди година бяха 175 млн. лева.

http://www.investor.bg/biudjet-i-fin...-pada--238464/
                        Last edited by Innocent; 29.04.2017, 17:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
                          Дали отчета е добър, много добър или отличен пазара ще прецени. По същество ... На мен също ми направи впечатление, че при печалба след данъчно облагане 9 393 мил. лева, 7 401. мил. лева идват от 460 (Обезценка или (-) обратно възстановена обезценка на финансови активи, които не се отчитат по справедлива стойност в печалбата или загубата). Дали е добре или не мога да преценя на 100%, не съм професионален счетоводител За целта прегледах информацията на останалите банки. ПИБ - печалба 18 043 мил.лв, 460 - 16 528 мил.лв, Райфайзен - печалба: 31 076 мил. лв, 460: минус 13 124 мил. лв, ОББ - печалба: 28 088 мил.лв, 460: 15 351 мил. лв, ДСК - печалба: 78 741 мил.лв, 460: 5 122 мил.лв, Уникредит - печалба: 34 042 мил.лв, 460: 37 720 мил. лв. Но дори и да извадя 7 401 мил. лв от печалбата за тримесечието пак се получава положителен резултат, близо два милиона лева печалба при падащи лихви. Моля, ако има колеги с по-добри познания в областта на счетоводството и банковото дело да изразят мнение.
                          Доколкото разбирам, не съм счетоводител, тези 7.4 мил. са обезценки и намаляват печалбата. Имат нетен прихот от +42 мил., от които се вадят разходите, в това число и обезценките. Ако беше с положителен знак, тоест връщане обратно на обезценени вече активи, трябваше да бъде в скоби, тоест с отрицателен знак в разходната част ( два минуса правят плюс). Така, че, сега покрай ПИБ стана много "модерно" да гледат печалбата преди обезценки, която в случая е 9.3+7.4 милиона.

Коментар

• Дали отчета е добър, много добър или отличен пазара ще прецени. По същество ... на мен също ми направи впечатление, че при печалба след данъчно облагане 9 393 мил. лв., 7 401. мил. лв. идват от 460 (Обезценка или (-) обратно възстановена обезценка на финансови активи, които не се отчитат по справедлива стойност в печалбата или загубата). Дали е добре или зле не мога да преценя на 100%, не съм професионален счетоводител За целта прегледах информацията на останалите банки. ПИБ - печалба 18 043 мил.лв, 460 - 16 528 мил.лв, Райфайзен - печалба: 31 076 мил. лв, 460: минус 13 124 мил. лв, ОББ - печалба: 28 088 мил.лв, 460: 15 351 мил. лв, ДСК - печалба: 78 741 мил.лв, 460: 5 122 мил.лв, Уникредит - печалба: 34 042 мил.лв, 460: 37 720 мил. лв. Но дори и да извадя 7 401 мил. лв от печалбата за тримесечието пак се получава положителен резултат, близо два милиона лева печалба при падащи лихви. Моля, ако има колеги с по-добри познания в областта на счетоводството и банковото дело да изразят мнение.
                            Last edited by Innocent; 29.04.2017, 17:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение

Когато доходите ти от лихви са толкова, колкото за същия период на м.г. при спадащи лихви, това е позитив, а не негатив.
                              А доколкото погледнах, отношението обезценка/печалба е в такъв порядък за повечето банки.
                              Абе, 2-ката ще я отнесем като куцо пиле домат...
                              успех и да не забравите да вземете мама с вас!

Коментар

абе когато доходите от лихви са ти колкото същия период м.г., а обезценките ти са 70% от печалбата и аз не знам - я някой банкер да се изкаже.....
                                Когато доходите ти от лихви са толкова, колкото за същия период на м.г. при спадащи лихви, това е позитив, а не негатив.
                                А доколкото погледнах, отношението обезценка/печалба е в такъв порядък за повечето банки.
                                Абе, 2-ката ще я отнесем като куцо пиле домат...

Коментар

Working...
                                X