Първоначално изпратено от Penko
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Централна кооперативна банка АД (CCB)
Collapse
X
-
.
Първоначално изпратено от infostockНовите акции на ЦКБ тръгват на БФБ в сряда
09 Януари 2012 16:53
Акциите от увеличението на капитала на Централна кооперативна банка АД тръгват на БФБ-София от 11.01.2012 г. Това е решил Съветът на директорите на борсата днес.
Акциите ще се търгувата на Официален пазар на акции, сегмент В.
Размерът на емисията преди увеличението е 83 155 092 лв., размерът на увеличението е 29 999 199 лв., като размерът на емисията акции на банката след увеличението е 113 154 291 лв.
Номиналната стойност на една акция е 1.00 лев, а датата на въвеждане за търговия на БФБ е 11.01.2012 г. (сряда). Емисионната стойност на новите акции беше 1.50 лв., а целият й размер беше в размер на 44 998 798.50 лв., като сумата е внесена изцяло по набирателна сметка. Разходите по увеличението на капитала на банката са 11 872 лв.
Увеличението на капитала на ЦКБ АД започна от 25.10.2011 г. Броят акции преди увеличението беше 83 155 092, броят на издадените права беше 83 155 092, а броят акции, предложени за записване беше 30 000 000. Това означава, че са били записани и платени почти всички или 99.99% от всички предложени акции.
Акциите на ЦКБ АД са сред най-търгуваните на БФБ-София, като са включени в изчисляването на индексите SOFIX, BG40 и BGTR30. Последната сделка с тях е от днес, 09.01.2012 г. на цена 0.82 лв. за брой, което прави пазарна капитализация за банката към момента от над 68 млн. лв.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнениеА после парите как ги прибираш, пак ли с отвращение?
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеТака си е...
Винаги съм го казвал - купувам ги ( всичките 5-6 позиции) с отвращение.......
Коментар
-
Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнениеНе са на по 1 лв., и тях не ги очаквай на под номинал или на пазарни цени
На БФБ има два вида стойност - тази която си е стойност знаем, как се смята
и цени които са за пазара - такива честно под всякаква себестойност, под номинал и т..н.
Но в случая пазарът няма какво да ги чака тези акции, понеже те са си записани от мажо (едва ли би записал на 1.50, за да продаде на 0.80 - без коментар)
Виж статията в капитал за ЮниКредит как се капитализира
http://www.capital.bg/biznes/finansi...lrd_evro_svej/
Ако поразместим малко събитията дали няма да се получи нашата картинка.......... Говорим за ЦарКеш........
Аз лично ще наблюдавам с интерес цената следващия един месец, предстоят интересни неща.....
Не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от marcy Разгледай мнениеЖека ти май търсиш да се дразниш маи а.
Да съм казал че с парите от правата съм купувал акции, просто осведомих че съм ги получил, почваш да ме дразниш вече.
Можеш и да не си правиш труда да отговаряш.
Аз те величая, ти реши че се драча.
Нищо подобно, погледни го от имагинерната страна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеНе "браво", карай направо с "брависимо"...
Не мрънках,а се аргументирах защо не върви акцията.
Явно си такова тъпо парче, че не виждаш ефекта от новината...Тя не е положителна за банката. Отново се разчистват отношения за сметка на ХИМ и ЦКБ.....
Но за едно си прав - аман от бастуни на БФБ...!!!There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеЗдравей,
днес излезна май купувач на привилигированите ..... уж за опипване на пазара а отиде полувината нужни.
Друго си е ликвидните.....
Винаги съм го казвал - купувам ги ( всичките 5-6 позиции) с отвращение.......
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеНе "браво", карай направо с "брависимо"...
Явно си такова тъпо парче, че не виждаш ефекта от новината...Тя не е положителна за банката. Отново се разчистват отношения за сметка на ХИМ и ЦКБ.....
Но за едно си прав - аман от бастуни на БФБ...!!!
днес излезна май купувач на привилигированите ..... уж за опипване на пазара а отиде полувината нужни.
Друго си е ликвидните.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнениеБраво!
Тука вчеря някои мрънкаше,. че нямало дивиденти
А тези работи и новини кой да ги гледа - как се купува и какво означава една такава придобивка?
Както казах и вчера - аман от бастуни на БФБ
Не "браво", карай направо с "брависимо"...
Но за едно си прав - аман от бастуни на БФБ...!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Don Archon Разгледай мнениеБлагодаря за отговора г-н Геко. И все пак мажо като си ги плати и купи тези неговите си акциии няма ли сегашната цена да се изстреля до 1 лв. ?
Иначе кога ще са редисгистрирани новите акции от БФБ за търговия, е горе долу все тая за пазара, понеже с тях и без тях те едвали ще излазат на пазар сега
а за изстрелване - питай някой информиран, не съм азThere are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat
Коментар
-
Първоначално изпратено от Don Archon Разгледай мнениеИскам да запитам кога ще се изтъргуват новите акциии от на по 1 лв ? от коя дата почва тяхната търговия ?
Предварително Ви благодаря за точния отговор.
На БФБ има два вида стойност - тази която си е стойност знаем, как се смята
и цени които са за пазара - такива честно под всякаква себестойност, под номинал и т..н.
Но в случая пазарът няма какво да ги чака тези акции, понеже те са си записани от мажо (едва ли би записал на 1.50, за да продаде на 0.80 - без коментар)There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat
Коментар
-
ОК
Според доклада на одиторите към отчета за 2010 г. пловдивската има 72 хил. лв. отрицателни нетни активи, което е "индикатор за декапитализация". На 15 февруари обаче ръководството е изпратило писмо, с което е уверило, че покрие натрупаните загуби и ще приключи 2011 г. с печалба.
Коментар
Коментар