Първоначално изпратено от ОК
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Централна кооперативна банка АД (CCB)
Collapse
X
-
ОК
Ооо Бобан, върна ли се от районното?
QUOTE=BOBAN1;1059299857]
Чл. 44. (1) Банките и банковите групи са длъжни по всяко време да не над-
вишават установените съотношения на големите експозиции към собствения им
капитал.
(5) Експозицията към едно лице или икономически свързани лица не може да надвишава 25 на сто от собствения капитал на банката или банковата група.
Според последният отчет на ЦКБ предоставените кредити и аванси на клиенти са
1 510 714лв
Според същият отчет СК на банката е 338 885
Според съфорумецът ОК ,ПО-ГОРЕ Е ЦИТИРАНО НЕГОВОТО МНЕНИЕ
раздадените кредити към свързани лица са 1 133 035лв ......при позволени 84 721
Тези цифри са сметнати на база данните от отчета,твърденията на ОК
границите ,които дава Законът
Без Коментар...[/QUOTE]
Коментар
-
Първоначално изпратено от ОКПросто сметни колко от кредитите са към свързани лица. Според мен над 75% от кредитния портфейл.
Чл. 44. (1) Банките и банковите групи са длъжни по всяко време да не над-
вишават установените съотношения на големите експозиции към собствения им
капитал.
(5) Експозицията към едно лице или икономически свързани лица не може да надвишава 25 на сто от собствения капитал на банката или банковата група.
Според последният отчет на ЦКБ предоставените кредити и аванси на клиенти са
1 510 714 000лв
Според същият отчет СК на банката е 338 885 000
Според съфорумецът ОК ,ПО-ГОРЕ Е ЦИТИРАНО НЕГОВОТО МНЕНИЕ
раздадените кредити към свързани лица са 1 133 035 000лв ......при позволени 84 721 000
Тези цифри са сметнати на база данните от отчета,твърденията на ОК
границите ,които дава Законът
Без Коментар...Last edited by BOBAN1; 20.08.2012, 14:38.
Коментар
-
Ето статистиката на БНБ за Q2 2012
http://www.bnb.bg/bnbweb/groups/publ...1206_a3_bg.xls
ЦКБ е с номер 790 в справката за кредитите.
Още интересни неща:
http://www.bnb.bg/BankSupervision/BS...BS_Q_201206_BG
Относно твърдението за 75% от кредитите към свързаните лица:
Общо кредити и аванси отпуснати от ЦКБ - 1 697 538 000 лева.
75% от тях правят 1 273 153 5000 лева !
Гледаики отчета на БНБ установяваме че всички заеми към корпоративни клиенти
/ където би трябвало да са свързаните лица / са 1 210 318 000 лева.
ТОЕСТ ВСИЧКИ ЗАЕМИ КЪМ ФИРМИ НЕ стигат до 75% от кредитния портфейл.
Аман от глупотевини писани из форума.Last edited by markov; 20.08.2012, 14:30.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнениеМарков, естествено че не знам колко точно са кредитите им към свързани лица. Долкото съм ровил в ТР, съм попадал на доста повече техни кредити към свързани лица, отколото към други. За това съм писал "по мои сметки". и не мисля да ти давам списък с фирми, че да ти върша работата.
Колкото до ПФ, ги смяташ ли че ТР инвестират в свързани лица? Това не е ли незаконно? Ако го твърдиш, не е ли груба манипулация, която да подкопае доверието в групата?
Що се отнася до пенсионните им фондове дали е законно или не, е друг въпрос и изобщо не касае кредитната експозиция на ЦКБ за която пишеш глупости приятелче ...... ма явно ти не правиш разлика в коя тема какво пишеш!Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
ОК
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеТова твърдение е дълбоко монипулативно.
Дай списъка на свързаните лица според теб. Аз ще проверя в одитираните финансови отчети на посочените дружества, ще обобщя информацията и ще я постна тук в табличен вид.
Обаче ако са доста по малко на какво ще се обзаложим за да има гъдел в цялата работа ? Хайде застани зад празните си думи с някои лев !
Ще ти дам един джокер:
Химимпор АД си имат пенсионни фондове и финансирането от тях е безкраино по дългосрочно и безлихвено на този етап за свързаните им лица под формана на закупуване на дялове в дружествата им!
Трябва да са луди за вземат заеми с лихва дори от собствената си банка !
Колкото до ПФ, ги смяташ ли че ТР инвестират в свързани лица? Това не е ли незаконно? Ако го твърдиш, не е ли груба манипулация, която да подкопае доверието в групата?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ОКПросто сметни колко от кредитите са към свързани лица. Според мен над 75% от кредитния портфейл.
Дай списъка на свързаните лица според теб. Аз ще проверя в одитираните финансови отчети на посочените дружества, ще обобщя информацията и ще я постна тук в табличен вид.
Обаче ако са доста по малко на какво ще се обзаложим за да има гъдел в цялата работа ? Хайде застани зад празните си думи с някои лев !
Ще ти дам един джокер:
Химимпор АД си имат пенсионни фондове и финансирането от тях е безкраино по дългосрочно и безлихвено на този етап за свързаните им лица под формана на закупуване на дялове в дружествата им!
Трябва да са луди за вземат заеми с лихва дори от собствената си банка !Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
Имаш си търговски регистър, сметни си го. Там инфото го има.
Е съгласен съм че може има голям процент на свързани лица, ама като го съпставя с бясно не консервативното кредитиране на другите банки и техните рискове, нещата по друг начин се гледат. Реално погледаното, тука си говорим в най-лошия случай фалит на гърчулята, и некви луди схеми на трансфери на капитали само дето БНБ и мин. фин. ще ги парират, друг вариант е тотална обезценява на имотите като риск за такъв сценарииМнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
ОК
Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнениеАми дай инфо да го сметна този процент
Коментар
-
Първоначално изпратено от ОКНе казвам, че другите две са цъфнали, но тук са умножени по две.Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнениеНе мисля, че точно този ще е редът ако се случат подобни събития. Помисли кой е раздал най-много кредити на свързани лица и е отписал най-малко вземания.Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеТо се видя че докато Хима не си намери дъното и тука няма да видим хаир.
Дано поне междувременно пак падне под 60 че да си допълним още.Не е препоръка
Коментар
Коментар