IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Централна кооперативна банка АД (CCB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от DD Разгледай мнение
    Колега виж сега никой не ти е виновен за това, че си участвал в увеличението на банката 2007г., защото то беше тогава( а не 2008г.). Решението бе взето от УС на 11,07,2007г. След това цената се вдигна силно на старите акции( който е можело да продадеш) до октомври ноември същата година. Първа дата на търговия на новата емисия беше на 19,02,2008 направи си труда да видиш колко са се търгували книжата на банката тогава. Аз го направих и ще ти кажа, че е имало възможност да продадеш новите книжа с много малка загуба.
    Или от всичко написано по-горе мога пак да ти повторя изречението, което ти написах по-долу и ти оцвети в червено. НИкой не ти е виновен за взетите от теб решения.
    Както си тръгнал да обвиняваш мениджмънта можеш да ги заплюеш и за фалита на Bear Stearns и Lehman Brothers. Какво са виновни те, че акцията се е "сринала под 4", тогава всичко се сриваше, надявам се помниш.
    Истината колега е друга никой от нас не беше подготвен за това, което ни очакваше и ни се случи, защото болшинството от бокерите и спекулантите нямаха почти никакъв опит с подобни кризи.
    Един съвет колега ( въпреки, че не си ми го искал, за което се извинявам) Най-лесно е да обвиниш някой друг за допуснати грешки от теб, но е много полезно човек да бъде малко самокритичен, и да се стреми към обективност !!!
    Хайде със здраве !!! ;-)
    +1

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
      Ти ме уби....
      Първо след увеличението през 2008 г. тя се срина под 4...
      Сега този мажоритар...
      Купи слънце БТ на 19 ,7 лв и отказа да прави търгово една година...
      След като мина една година и направи заварка с КФН , направи търгово на 10 лв..
      Така ,че научих един урок..
      Мажоритара е основно понятие при избора на акции.... ..
      ПрИпоръчвам ти го и на теб...
      Колега виж сега никой не ти е виновен за това, че си участвал в увеличението на банката 2007г., защото то беше тогава( а не 2008г.). Решението бе взето от УС на 11,07,2007г. След това цената се вдигна силно на старите акции( който е можело да продадеш) до октомври ноември същата година. Първа дата на търговия на новата емисия беше на 19,02,2008 направи си труда да видиш колко са се търгували книжата на банката тогава. Аз го направих и ще ти кажа, че е имало възможност да продадеш новите книжа с много малка загуба.
      Или от всичко написано по-горе мога пак да ти повторя изречението, което ти написах по-долу и ти оцвети в червено. НИкой не ти е виновен за взетите от теб решения.
      Както си тръгнал да обвиняваш мениджмънта можеш да ги заплюеш и за фалита на Bear Stearns и Lehman Brothers. Какво са виновни те, че акцията се е "сринала под 4", тогава всичко се сриваше, надявам се помниш.
      Истината колега е друга никой от нас не беше подготвен за това, което ни очакваше и ни се случи, защото болшинството от бокерите и спекулантите нямаха почти никакъв опит с подобни кризи.
      Един съвет колега ( въпреки, че не си ми го искал, за което се извинявам) Най-лесно е да обвиниш някой друг за допуснати грешки от теб, но е много полезно човек да бъде малко самокритичен, и да се стреми към обективност !!!
      Хайде със здраве !!! ;-)

Коментар

Ти ме уби....
        Сега този мажоритар...
        Аз ти препоръчвам да се замислиш за следното : миноритаря е основно понятие при избора на акции.... .. - особено някои и е валидно само за някои хартийки....
        И още нещо - мислил ли си по въпроса дали и кога миноритаря има предимство да е такъв
        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Странно ми е как говориш за разводняване при това увеличение, но явно влагаш друг смисъм в термина "разводняване" А за плащането на 7,20 след това имаше ръст в цената до над 11 -12 лева тогава, защо не продаде колега?????

Не е хубаво човек да вини другите за собствените си грешки допускани от алчност или страх, що се отнася за инвестициите в акции нали?!?
          Ти ме уби....
          Сега този мажоритар...

Коментар

Ти ме развесели....
            Ако бях на акъла тогава когато плащах увеличението на 7, 2... щях да те аплодирам..
            После имаше пак подобно увеличение.... което само мажоритара си плати..щях да размисля...
            Пак си мислех че цената ще стигне платената от мажоритара...
            Но дойдоха някакви американци и си продадоха акциите на 60 стинки...
            Сега пак разводняване и 97 ст цена...
            какви очаквания може да има...
            Като ДБ не се справя в цената.... от 33-34 евро и не мърда вече 3 години....
            Странно ми е как говориш за разводняване при това увеличение, но явно влагаш друг смисъм в термина "разводняване" А за плащането на 7,20 след това имаше ръст в цената до над 11 -12 лева тогава, защо не продаде колега?????

Не е хубаво човек да вини другите за собствените си грешки допускани от алчност или страх, що се отнася за инвестициите в акции нали?!?

Коментар

Погледнато обективно мажоритаря можеше да набере 75млн. с емисионна 1 лев, но отчитайки интересите на чуждите и български миноритари, реши да използва конвертируемите облигации и то със 7 годишен период, чиято конверсия е предвидена на нивата на нетните активи на една акция. Това е свързано с очаквания, при нормализиране на пазара и икономическата обстановка, пазарната цена на акцията да достигне и задмине нивана на П/Б на една акция. Последното е предпоставка за инвеститорите вярващи в компанията да участват в процедурата по увеличение на капитала, като за периода на изчакване възстановяването на пазарната цена те ще получават и лихва от облигацията, като същевременно тяхната инвестиция няма да води до размиване на стойността на компанията.

"

Ти ме развесели....
              Ако бях на акъла тогава когато плащах увеличението на 7, 2... щях да те аплодирам..
              После имаше пак подобно увеличение.... което само мажоритара си плати..щях да размисля...
              Пак си мислех че цената ще стигне платената от мажоритара...
              Но дойдоха някакви американци и си продадоха акциите на 60 стинки...
              Сега пак разводняване и 97 ст цена...
              какви очаквания може да има...
              Като ДБ не се справя в цената.... от 33-34 евро и не мърда вече 3 години....

Коментар

• Погледнато обективно мажоритаря можеше да набере 75млн. с емисионна 1 лев, но отчитайки интересите на чуждите и български миноритари, реши да използва конвертируемите облигации и то със 7 годишен период, чиято конверсия е предвидена на нивата на нетните активи на една акция. Това е свързано с очаквания, при нормализиране на пазара и икономическата обстановка, пазарната цена на акцията да достигне и задмине нивана на П/Б на една акция. Последното е предпоставка за инвеститорите вярващи в компанията да участват в процедурата по увеличение на капитала, като за периода на изчакване възстановяването на пазарната цена те ще получават и лихва от облигацията, като същевременно тяхната инвестиция няма да води до размиване на стойността на компанията.

Това е от проспекта за нечетящите колеги:

"Балансовата стойност на акция, изчислена въз основа на консолидирания баланс на Банката
                към 30.06.2013 г. е 3,25 лева на акция, определена на базата на 113 154 291 акции. При
                потенциално конвертиране на предлаганата емисия конвертируеми облигации, балансовата
                стойност на нетните активи на Банката ще се увеличи със 70 410 хил. лв. (21 866 422 нови
                акции по 3,22 лв.) до 438 037 хил. лв. Броят на акциите ще достигне 135 020 713 бр.
                Съответната нова балансова стойност на акция е 3,25 лв. и следователно не е налице
                разводняване на балансовата стойност на акция за настоящите акционери на Емитента
                (балансовата стойност на акция остава непроменена). "

Коментар

• Първоначално изпратено от El Guapo Разгледай мнение
                  Определено ако се запише емисията миноритарите ще са потърпевщи в някакъв бъдещ период.То това е и следващия по важност принцип на групата . Яхат миноритарите , докато се уморят и почнат да падат с надеждата че ще ги сменят други с пресни сили ,докато и те се уморят и бъдат подменени с други свежи и така нататък . Мисля че тава свърши и от групата пропуснаха идеални възможности през тези няколко години да засвидетелстват отговорно отношение към миноритарите и да си направят една добра история , история на довирие към групата .Между другото се сетих че може и Никито Василев да си купи от емисията ( с печалбата от Меком ) =
                  Увеличенито на капитала е направено на 3,22 лева за да не се размива капитала, защото ако се беше размил много щяхте да ревете. Ако банката беше направила увеличението на капитала на 1 лев със сигурност може да се говори за размиване на капитал и ощетяване на миноритарите, които не желаят да запишат или нямат възможност да го направят поради липса на средства.
                  Сега според мен няма основание за подобни размисли, ама вие си хейтвайте колкото си искате, който има глава на ръменете знае какво да прави.
                  Хайде със здраве и много успешни сделки ! :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Carl Johnson Разгледай мнение
                    Най-вероятно съм ти ги купил вече. Ако са ти останали обаче още, кажи, ще ги взема и тях...това сериозно!
                    Иначе не съм защитник, не знам защо с такова впечатление си останал. Имам от Тимаджийските, Доневите, Каролските, Космонавтските, по едно време и Бедовите...може би нямам само от Домусчиевите и Мустакатите...все пак сме на БФБ - играем с това, което ни се предлага, а че само малко от тях реално стават за стока, е за друга тема във форума.
                    Успех с твоите любимци.
                    Ами, стоят си там (поне още десетина минути)
                    Моето впечатление съвпада с мнението на Красивия (El Guapo). От тук следва и предположението ми за посоката. Ей затва продавам, без да препоръчвам квото и да е.

Коментар

• Първоначално изпратено от Матю Стокс Разгледай мнение
                      Красивият е прав - крехко доверийце имах, на кино отиде! Разделям се с последните тимаджийски артии.
                      Карл Йонсон - като си такъв защитник, що не ми ги купиш, а?
                      От най-евтините са!
                      Най-вероятно съм ти ги купил вече. Ако са ти останали обаче още, кажи, ще ги взема и тях...това сериозно!
                      Иначе не съм защитник, не знам защо с такова впечатление си останал. Имам от Тимаджийските, Доневите, Каролските, Космонавтските, по едно време и Бедовите...може би нямам само от Домусчиевите и Мустакатите...все пак сме на БФБ - играем с това, което ни се предлага, а че само малко от тях реално стават за стока, е за друга тема във форума.
                      Успех с твоите любимци.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                        Ти остави правата, смятай как си потопи акциите.
                        Красивият е прав - крехко доверийце имах, на кино отиде! Разделям се с последните тимаджийски артии.
                        Карл Йонсон - като си такъв защитник, що не ми ги купиш, а?
                        От най-евтините са!

Коментар

Определено ако се запише емисията миноритарите ще са потърпевщи в някакъв бъдещ период.То това е и следващия по важност принцип на групата . Яхат миноритарите , докато се уморят и почнат да падат с надеждата че ще ги сменят други с пресни сили ,докато и те се уморят и бъдат подменени с други свежи и така нататък . Мисля че тава свърши и от групата пропуснаха идеални възможности през тези няколко години да засвидетелстват отговорно отношение към миноритарите и да си направят една добра история , история на довирие към групата .Между другото се сетих че може и Никито Василев да си купи от емисията ( с печалбата от Меком ) =
                          Не се сещам как точно ощетяват миноритарите с тази емисия, предвид че миноритарите също имат права и който иска си ги записва, който не иска, взима там 20-30 лева и черпи в къщи А и конвесионната цена не е такова дърво.
                          Ощетяването по принцип идва от други канали, като например сделки със свързани лица подобни на тази с х-л Плиска и т.н. Явно печалбата на банката е прекалено голяма и има нужда от време на време да се поизточва

Коментар

Аз май тези неща по долу не трябваше да ги пиша , щото имам права за продаване .
                            Ти остави правата, смятай как си потопи акциите.

Коментар

• Аз май тези неща по долу не трябваше да ги пиша , щото имам права за продаване .

Коментар

• Определено ако се запише емисията миноритарите ще са потърпевщи в някакъв бъдещ период.То това е и следващия по важност принцип на групата . Яхат миноритарите , докато се уморят и почнат да падат с надеждата че ще ги сменят други с пресни сили ,докато и те се уморят и бъдат подменени с други свежи и така нататък . Мисля че тава свърши и от групата пропуснаха идеални възможности през тези няколко години да засвидетелстват отговорно отношение към миноритарите и да си направят една добра история , история на довирие към групата .Между другото се сетих че може и Никито Василев да си купи от емисията ( с печалбата от Меком ) =

Коментар

Working...
                                X