IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Централна кооперативна банка АД (CCB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
    Здрасти,
    Аз и доста мой познати не ги продадохме ...
    1ят ден когато имаше сделки на на по-високи цени мойте не бяха заредени ...
    Утре ако има изобщо някакво търсене, трябва да се радваме на 0,001 лв./акция за съжаление ..

Поздрави и успех!
    Аз успях да си пласирам само 18 000 бр. на 1 ст.
    останалите на аукциона.. квото дадат, така или иначе са ми без пари

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
      Кой като мен не си продаде правата и каква цена очаквате утре?
      и аС не ги продадох мойте велпапири
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
        Кой като мен не си продаде правата и каква цена очаквате утре?
        Здрасти,
        Аз и доста мой познати не ги продадохме ...
        1ят ден когато имаше сделки на на по-високи цени мойте не бяха заредени ...
        Утре ако има изобщо някакво търсене, трябва да се радваме на 0,001 лв./акция за съжаление ..

Поздрави и успех!

Коментар

• Кой като мен не си продаде правата и каква цена очаквате утре?

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
            Хим и Зрънчо потеглиха, само тук спим
            Споко, пружината се натяга...

Коментар

• Хим и Зрънчо потеглиха, само тук спим

Коментар

• 02-12-2013 - Аукцион по чл.112б, ал.7 от ЗППЦК

БФБ - София АД уведомява всички свои членове, че 05.12.2013 г. /четвъртък / е датата, на която ще се проведе аукционът по чл.112б, ал.7 от ЗППЦК за продажбата на правата от публично предлагане на емисия конвертируеми облигации на ТБ Централна Кооперативна Банка АД / 4CFA /. На аукциона ще бъдат предложени 32 720 564 броя права, срещу които не са записани облигации. Съгласно чл. 37, ал. 4 от Част IV от Правилника на БФБ-София АД, аукционът се осъществява посредством въвеждане на пазарна поръчка за продажба на цялото количество неупражнени права от страна на борсовия член, обслужващ публичното предлагане на емисията облигации . Поръчката се въвежда в рамките на 1 (една) минута от началото на фазата на въвеждане на поръчки на съответния аукцион. Продължителността на фазата на въвеждане на поръчки е от 13:15 ч. до 13:45 ч.

Коментар

• Първоначално изпратено от Carl Johnson Разгледай мнение
                  Ти обаче като продаваш ЦКБ, би ли споделил какво купуваш с парите, което видимо от приказките ти ще е с читав мажоритар благосклонен към миноритарите, едновременно с това да е с подобен потенциал за растеж, едновременно с това да е във финансовия сектор, в частност банки също е препоръчително, едновременно с това да е на БФБ.
                  Не се заяждам, а питам най-сериозно
                  Прав ли съм за посоката?
                  При тази посока логиката е следната - като напускаш потъващия кораб, не мислиш на чий друг ще се качиш, нале? Иначе си прав, позамислих се и аз. Ще питам БигБеър... Пък надявам се, че коледно рали все пак ще има.

Коментар

• Първоначално изпратено от Carl Johnson Разгледай мнение
                    Батеее, толкова емоционално, че чак ще се разплача...ама ще се разплача повече и от глупостите, които си написал. Историята няма кво да ни я обясняваш, знаем я. Ама кво значи "като са знаели че борсата се срива"? Сега сигурно ще кажеш, че работя някъде по структурите на тим и това пак ще е една от глупостите, които пишеш в тая тема. Но погледни нещата от тази гледна точка, като ми отговориш на няколко въпроса:
                    1. Колко време се подготвя едно ИПО на борсата?
                    2. Каква огранизация трябва да направиш, за да подготвиш всичко?
                    Това е писане на проспекти, контакти с чужденци, с местни инвеститори, осигуряване на санитарния минимум за успех на емисията...и десетки други неща. Не забравяй че ЗХБГ претърпя и голямо вътрешно преструктуриране, преди да стане в този му вид и да излезе на борсата. Това всичко са срокове тук, срокове там. Мога да ти гарантирам, без да съм участвал в процеса, че грам и идея не са имали че борсата ще се срива в момента когато са имали идеята да пуснат това животно на БФБ. Даже по-скоро са били супер насрани дали ще се изпълнят плановете им, когато вече са видяли, че цените са започнали да падат.
                    Лично познавам 5те човека, които очакваха, че борсата ще стигне до тук, но просто не очакваха, че ще стане за толкова кратко време или по-скоро по-големия проблем - че БФБ ще се влачи толкова време по гръб като умряло куче по асфалта.
                    Не драматизирай толкова със световната конспирация, плс.

За гарвата със Слънцето, който е имал интерес, да е сигнализирал. Имаше и други гаври през годинити и знам за няколко сигнала до КФН, но в последствие като видях, резултат нямаше. Или може би резултатът постепенно идва, напр сега с емисията конв. облигации с конв. цена 3.2. Не очаквам чудеса от ТИМ, нито че ще си сменят нрава. Ама ти ги изкара едва ли не виновни за световната финансова криза.
                    само ,че тези който ни навиваха тогава ....сега не са вече с тези никове...чакам ги да знаИш ..имаше преставители от три ИП ,който бяха като търговски агенти...
                    Та защо се скриха....
                    на теб кой беше предишния ник.... та да поплачем заедно......
                    За компания ,която не извади през изминалите 5 години и един леФ да подкрепи акциите , дивидент или обратно изкупуване а само иска финансиране от миноритарите...

ФАКТС , АНАЛГИНА ,КАНЦЛЕРА ,СПОМЕНъ,.. И Т.Н. на мен ми говорят...
                    а относно слънце БТ знаеш ли какво ни отговориха КФН ,не можем да ги задължим да направят търгово....
                    на следващото ОСА си изберете ръководство на Фирмата ,защото техните акции ще се обезсилят...
                    скамо „е след една година ,вече търговото се направи по друг критерии ,не на 19,7.... а на 10 лв
                    А относно ЗХБГ ,познавам хора от една руска банка ,който са вкарали по 500 К на 4 и нещо....тогава а сега и кола на старо не могат да си купят с тях и ходят пеша.....
                    тези от радост че ще водят природно полезен живот ... паметник на ТИМ ,трябва ли да издигнат...
                    Та ако плачевм ,заедно ,е за тези който си купиха акции в изминалите пет години ...тук...
                    Аз след прецакването на търговото на Слънце БТ си научих урока ...
                    вие се убеждавайте ,колко сте богати ...с тези хартии...

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                      Първо увеличението не беше 2008 а 2007 ама новите излизат 2008 г...
                      Нещо ми се правиш на хитрец...
                      кога се вписват новите акции в капитала , когато се записват или когато влезнат в ЦД и излезнат на борсата......
                      Второ всеки носи вина за действията си ,но не носи вина за действията на други който в нарушение на закона го прекарват......
                      Имах случай , когато ИП не ми плати акциите че ги нямало и чаках три дни да ми дойдат парите при моя ИП...
                      Кой е виновен ,аз че ги продавам на борсата или че някой е направил нарушение...
                      Защо да търгувам тогава...според теб...може да си сложа под леглото...
                      Трети -Ако един път е прекарал древбните ще ги прекара и втори път и трети...
                      А ТИМ са се доказали като некоректни..
                      Теб те подкрепят хора в това да се изкара дадена позиция добра ,само за момента..
                      Тези хора прореваха борсата за цената на Севто и търговото на София БТ при нормални чени ....а за гаврата на от 19,7 до 10 лв и то след една година са съгласни с мажоритара...нарушавайки поне 10 члена на търговията на борсата....
                      Та как да им имам доверие....

П.П.
                      хайде и малко история...
                      началото на 2007 г. борсата тръгна бясно нагоре заради ЕС ,като ракета....
                      През май почна корекция ,в този форум се воюваше ,дали поради това ,че следва криза в Европа и Щатите ,трябва да кешираме или нас не ни лови... Аз бях от тези който смятаха ,че не ни лови и бях прав до есента .....защото през лятото пазарите в ЕС и Щатеите започнаха рязък спазд... „
                      той се усети при нас ,когато Алианц през декември излезна от позиции....този спад го поехме и направихме рали до май.......следващия беше през пролетта на 2008 и вече нямаше рали до зимата на 2009 г... което пък беше убито през есента на същата....
                      само че мажоритара на ЗХБГ пласира милиони акции на 4 лв и с шоколадче завод за биодизел....в края на 2007 г.
                      милиони акции в ХИМ и ССВ..
                      като са знаели ,че борсата се срива.....
                      забравяме привилигированите в ХИМ ,който са по ефтини от тогава ,третото увеличение на ССВ ...
                      Акцията е подценена....
                      девиза на имащите ..тук..
                      само че миналото е показало ,че може и да е още по подцецена...
                      55 ст ... добра цена ли е...
                      Ами за един голям шотландски фонд изглежда е добра... за едни скандинавско ,немско ,литовско -руско банки също е добра...
                      Имате право на мнение ,но нямате право да ни заблуждавате....
                      Когато си пласирате хартиите....
                      Батеее, толкова емоционално, че чак ще се разплача...ама ще се разплача повече и от глупостите, които си написал. Историята няма кво да ни я обясняваш, знаем я. Ама кво значи "като са знаели че борсата се срива"? Сега сигурно ще кажеш, че работя някъде по структурите на тим и това пак ще е една от глупостите, които пишеш в тая тема. Но погледни нещата от тази гледна точка, като ми отговориш на няколко въпроса:
                      1. Колко време се подготвя едно ИПО на борсата?
                      2. Каква огранизация трябва да направиш, за да подготвиш всичко?
                      Това е писане на проспекти, контакти с чужденци, с местни инвеститори, осигуряване на санитарния минимум за успех на емисията...и десетки други неща. Не забравяй че ЗХБГ претърпя и голямо вътрешно преструктуриране, преди да стане в този му вид и да излезе на борсата. Това всичко са срокове тук, срокове там. Мога да ти гарантирам, без да съм участвал в процеса, че грам и идея не са имали че борсата ще се срива в момента когато са имали идеята да пуснат това животно на БФБ. Даже по-скоро са били супер насрани дали ще се изпълнят плановете им, когато вече са видяли, че цените са започнали да падат.
                      Лично познавам 5те човека, които очакваха, че борсата ще стигне до тук, но просто не очакваха, че ще стане за толкова кратко време или по-скоро по-големия проблем - че БФБ ще се влачи толкова време по гръб като умряло куче по асфалта.
                      Не драматизирай толкова със световната конспирация, плс.

За гарвата със Слънцето, който е имал интерес, да е сигнализирал. Имаше и други гаври през годинити и знам за няколко сигнала до КФН, но в последствие като видях, резултат нямаше. Или може би резултатът постепенно идва, напр сега с емисията конв. облигации с конв. цена 3.2. Не очаквам чудеса от ТИМ, нито че ще си сменят нрава. Ама ти ги изкара едва ли не виновни за световната финансова криза.

Коментар

• Първоначално изпратено от DD Разгледай мнение
                        Колега виж сега никой не ти е виновен за това, че си участвал в увеличението на банката 2007г., защото то беше тогава( а не 2008г.). Решението бе взето от УС на 11,07,2007г. След това цената се вдигна силно на старите акции( който е можело да продадеш) до октомври ноември същата година. Първа дата на търговия на новата емисия беше на 19,02,2008 направи си труда да видиш колко са се търгували книжата на банката тогава. Аз го направих и ще ти кажа, че е имало възможност да продадеш новите книжа с много малка загуба.
                        Или от всичко написано по-горе мога пак да ти повторя изречението, което ти написах по-долу и ти оцвети в червено. НИкой не ти е виновен за взетите от теб решения.
                        Както си тръгнал да обвиняваш мениджмънта можеш да ги заплюеш и за фалита на Bear Stearns и Lehman Brothers. Какво са виновни те, че акцията се е "сринала под 4", тогава всичко се сриваше, надявам се помниш.
                        Истината колега е друга никой от нас не беше подготвен за това, което ни очакваше и ни се случи, защото болшинството от бокерите и спекулантите нямаха почти никакъв опит с подобни кризи.
                        Един съвет колега ( въпреки, че не си ми го искал, за което се извинявам) Най-лесно е да обвиниш някой друг за допуснати грешки от теб, но е много полезно човек да бъде малко самокритичен, и да се стреми към обективност !!!
                        Хайде със здраве !!! ;-)
                        Първо увеличението не беше 2008 а 2007 ама новите излизат 2008 г...
                        Нещо ми се правиш на хитрец...
                        кога се вписват новите акции в капитала , когато се записват или когато влезнат в ЦД и излезнат на борсата......
                        Второ всеки носи вина за действията си ,но не носи вина за действията на други който в нарушение на закона го прекарват......
                        Имах случай , когато ИП не ми плати акциите че ги нямало и чаках три дни да ми дойдат парите при моя ИП...
                        Кой е виновен ,аз че ги продавам на борсата или че някой е направил нарушение...
                        Защо да търгувам тогава...според теб...може да си сложа под леглото...
                        Трети -Ако един път е прекарал древбните ще ги прекара и втори път и трети...
                        А ТИМ са се доказали като некоректни..
                        Теб те подкрепят хора в това да се изкара дадена позиция добра ,само за момента..
                        Тези хора прореваха борсата за цената на Севто и търговото на София БТ при нормални чени ....а за гаврата на от 19,7 до 10 лв и то след една година са съгласни с мажоритара...нарушавайки поне 10 члена на търговията на борсата....
                        Та как да им имам доверие....

П.П.
                        хайде и малко история...
                        началото на 2007 г. борсата тръгна бясно нагоре заради ЕС ,като ракета....
                        През май почна корекция ,в този форум се воюваше ,дали поради това ,че следва криза в Европа и Щатите ,трябва да кешираме или нас не ни лови... Аз бях от тези който смятаха ,че не ни лови и бях прав до есента .....защото през лятото пазарите в ЕС и Щатеите започнаха рязък спазд... „
                        той се усети при нас ,когато Алианц през декември излезна от позиции....този спад го поехме и направихме рали до май.......следващия беше през пролетта на 2008 и вече нямаше рали до зимата на 2009 г... което пък беше убито през есента на същата....
                        само че мажоритара на ЗХБГ пласира милиони акции на 4 лв и с шоколадче завод за биодизел....в края на 2007 г.
                        милиони акции в ХИМ и ССВ..
                        като са знаели ,че борсата се срива.....
                        забравяме привилигированите в ХИМ ,който са по ефтини от тогава ,третото увеличение на ССВ ...
                        Акцията е подценена....
                        девиза на имащите ..тук..
                        само че миналото е показало ,че може и да е още по подцецена...
                        55 ст ... добра цена ли е...
                        Ами за един голям шотландски фонд изглежда е добра... за едни скандинавско ,немско ,литовско -руско банки също е добра...
                        Имате право на мнение ,но нямате право да ни заблуждавате....
                        Когато си пласирате хартиите....
                        Last edited by Монти; 28.11.2013, 15:35.

Коментар

• Аз разбира се казвам какво виждам от моята камбанария .От друга камбанария на друго място със сигурност се виждат други неща , може би по красиви .Още не знаем дали ще е успешна емисията и в какъв диапазон , минималния или максималния . Ако е успешна бих препоръчал справка с евроинс - увеличение на 4 лв преди 4 години . Тогава също ми / ни/ се виждаше много изгодно .Друго което искам да кажа е че от групата въобще не трябваше да допускат цената на акциите на листнатите им компании да стигат до такива дъна Компания с претенции да е една от най големите на БФБ трябва да дава възможност за изход на дребни и едри инвеститори , защото става обект само на спекулативен капитал . .Добре, не искат да дават дивидент , да бяха вкарали ресурс в защита на акциите си тогава .Не може акция до се търгува в диапазон от 20 лв до 60 стотинки последните 5 г и то при постоянно отчитане на добра ежегодна печалба /визирам ХИМ / Не може от мениджмънта да казват : ние не влияем на цената на акцията , а... ама и дивидент няма да даваме , а ...ама на който не му изнася да продава .... на колене .Затова казвам че пропуснаха да си изградят история на доверие в трудни времена, която щеше да се мултиплицира в бъдещето . Съвсем не съм сигурен че акция стигнала от 20 лв. до 60 ст. ще донесе повече от например дъно от 3 или 5 лв. Никъде не съм казал че съвсем не струват, особенно на фона на това което ни се предлага на БФБ. , затова имам тук и при хим . Всичко това може и да са пълни глупусти ако започнат да влизат лесните новонапечатани пари , на което и съм заложил . Жеката съвсем се издокарах .

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                            Чета тук мненията и оставам с впечатление, че някои са склонни да намерят и в тези облигации причина, за да плюят по дружеството и мажоритаря, при положение че тази емисия е супер изгодна за банката и за миноритарите. Няма разводняване, напротив защитени са ни интересите от всякъде, лихвата, която ще се плаща е доста ниска, подобна беше по дянковите облигации (5-годишни), които се считаха за голям успех, за сравнение при ПИБ подобна емисия, само че не конвертируема, беше очевидно направена за свои хора, при каква лихва всеки може да си провери и да сравни с тукашните 4.5%, но за да не се затруднявате ще ви кажа - 11%.
                            Аз ако имам някаква критика към банката е, че е ниско ефективна и че се ползва за оправяне на бакиите на всякакви дружества от групата и близки до групата, че има доста инвестиции в разни най-меко казано странни дружества тип велграф, галата и т.н. Това са проблемите на банката, а не тази емисия, която още веднъж казвам, е много изгодна.
                            Така е!
                            Не знам обаче тия дето плюят дали не схващат добре условията по тази емисия или просто го правят за спорта, защото нямат от тази акция и мразят групата като цяло... но пък от друга страна ги дразни, когато други печелят от тези акции завидно висока доходност...

С две дмуи - хем и на тях им се иска, хем не им стиска
                            ...и при това положение остава само да се писка

Коментар

• Чета тук мненията и оставам с впечатление, че някои са склонни да намерят и в тези облигации причина, за да плюят по дружеството и мажоритаря, при положение че тази емисия е супер изгодна за банката и за миноритарите. Няма разводняване, напротив защитени са ни интересите от всякъде, лихвата, която ще се плаща е доста ниска, подобна беше по дянковите облигации (5-годишни), които се считаха за голям успех, за сравнение при ПИБ подобна емисия, само че не конвертируема, беше очевидно направена за свои хора, при каква лихва всеки може да си провери и да сравни с тукашните 4.5%, но за да не се затруднявате ще ви кажа - 11%.
                              Аз ако имам някаква критика към банката е, че е ниско ефективна и че се ползва за оправяне на бакиите на всякакви дружества от групата и близки до групата, че има доста инвестиции в разни най-меко казано странни дружества тип велграф, галата и т.н. Това са проблемите на банката, а не тази емисия, която още веднъж казвам, е много изгодна.

Коментар

• Първоначално изпратено от Матю Стокс Разгледай мнение
                                Ами, стоят си там (поне още десетина минути)
                                Моето впечатление съвпада с мнението на Красивия (El Guapo). От тук следва и предположението ми за посоката. Ей затва продавам, без да препоръчвам квото и да е.
                                Разбира се написаното от El Guapo е вярно в известна степен и всеки сам си прави изводите за себе си от собствените си грешки или евентуално и от грешките на другите. Ти обаче като продаваш ЦКБ, би ли споделил какво купуваш с парите, което видимо от приказките ти ще е с читав мажоритар благосклонен към миноритарите, едновременно с това да е с подобен потенциал за растеж, едновременно с това да е във финансовия сектор, в частност банки също е препоръчително, едновременно с това да е на БФБ.
                                Не се заяждам, а питам най-сериозно

Коментар

Working...
                                X