IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Централна кооперативна банка АД (CCB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• а, пропуснал съм да уточня, че споменатите 1,67 млн. просто си стояха в аска в един момент тази сутрин.
    На ставаше дума за общ брой права, неминали през покупко-продажба.

Коментар

• Първоначално изпратено от El Guapo Разгледай мнение
      Малко замотано си го написал и не може да се разбере каква ти е тезата . .
      прав си!
      Спестих я. Изникнаха съмнения.
      А иначе първата ми вътрешна теза беше, че мажо записва, после вдига лихвата и прави други удачни неща.
      Според както.

После нахлуха безброй хипотези.
      Поздрави!

Коментар

• Обикновен инвеститор, без значение какъв няма да запише от тази емисия. Само прочитайки проспекта и ......?!!!! Ниска доходност, необезпечени, с право да променят по всяко време доходността и т.н.???!
        Ако някой запише, то той ще е свързан с мажоритаря и/или друга баМка. Наблюдавам последно време все повече банки, които емитират дълг да отговорят на изискванията. Няма по-логично /нЕ визирам ПРавилно/ от това да си записват пропорционално. Точно както правят УД-та от години.

Поздрави и успех!

Коментар

• Малко замотано си го написал и не може да се разбере каква ти е тезата . Аз доколкото виждам има още 40 мил права неизтъргувани . Другото интересно е че 70 мил. минаха на една сделка , тоест се предполага че един ще запише облигации за 70 мил. права . Толкова права има мажоритаря .Този ЕДИН е свързан с мажоритаря .От тук хипотезите стават много и не малко вероятна е да не се запише емисията и да се остави за бъдещ период. Аз виждам тотална липса на интерес към емисията и ако се осъществи , ще е от малко на брой хора. Много зависи дали им трябват пари спешно или по принцип , защото групата са принципни и се нуждаят от гориво 24 часа ,7 дни ,12 месеца ....в годината за да си поддържат принципите .

Коментар

• чудесна възможност?

Не случайно използвах това заглавие, което си е пълна заемка като думи и идея от колегата Батя.
            Правеше впечатление още в началото, че има едни такива "страни неща".
            Викат (в проспекта), че емисията ще е успешна при записване и плащане на 23 000 бр. облигации. Общият максимален брой е 36 000.
            Процентът иде един такъв ..... странен 63,88

Сега ще ми простите леките неточности, но няма особена причина да съм толкова прецизен.
            Направи впечатление, че още на първия ден се напазаруваха около 72,5 млн. права.
            От общо 113,3 това прави .... опа 64 %.
            Дребните покупки от следващите няколко дни можем да приемем за пренебрежими.
            Хубаво де! Има стремеж да се подсигури успеха на емисията, би предположил правилно някой.
            Ако този някой е мажоритарят и свързани с него лица, както би могло да се предположи. Всъщност, да си го кажа, че аз го предполагах това и то си е жива спекула.
            И тук иде нещо, което не разбирам. Ако приемем, че е пазарувал мажоритарят, защо са купени/продадени . точно толкова. Той "мажоритарят" нали си и има свои права.
            Винаги остава възможността това да си е едно случайно съвпадение. Или някакви вътрешни размествания по "важни съображения".
            Нямам никаква информация, но тези данни, ако са верни, ми подсказват, че е възможно (поне не може да се изключи) някой друг да е обърнал внимание на тази емисия.
            Та точно тук се сетих за приказката, която стана заглавие на този ненужно дълъг пост.

Останалите непродадени 1,67 млн. май ще охлаждат таратора.

Ако се сещате нещо, викнете и вие.

Коментар

• Предстоящи събития за днес, 26.11.2013 г.

- Последна дата на търговия на правата увеличението на капитала на ТБ Централна кооперативна банка АД.

Коментар

• Първоначално изпратено от gujo Разгледай мнение
                до кога се търгуват тези права и какво се случва ако не ги упражниш
                Виж тук

Коментар

• Първоначално изпратено от dici Разгледай мнение
                  Да
                  до кога се търгуват тези права и какво се случва ако не ги упражниш

Коментар

• Първоначално изпратено от sa60o0 Разгледай мнение
                    колеги малко съм пропуснал тук, но гледам че имам в сметката си някакви права получени, предполагам са издавали права на всеки който притежава акции, така ли е ? срещу n на брой акции - n на брой права, така ли е ?
                    Да

Коментар

• колеги малко съм пропуснал тук, но гледам че имам в сметката си някакви права получени, предполагам са издавали права на всеки който притежава акции, така ли е ? срещу n на брой акции - n на брой права, така ли е ?
                      Не е препоръка за търговия с акции и ЦК !

Коментар

• По-скоро с чужди пари

Коментар

• За инвеститори с дълги пари, а и повече инфо от нас, тази емисия може да е чудесна възможност

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                            абе за кол опцията би платил ти, поне аз бих платил, защото сега би била доста евтина, а през 2020 ще се изплати много добре, но облигация с такава доходност не е за нас, това е за големите инвеститори
                            В същност си прав. Тук просто липсва ливъриджа, какъвто има при опцията и опираме до даване на реалните пари, които в момента всички кътат и бягат от риска за добро или за лошо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Carl Johnson Разгледай мнение
                              100% записване, но от кого - от публиката или от мажоритаря? Мисля че отговорът е ясен. Аз в момента не бих вложил пари на 4.5%, нито пък бих платил за кол опция със страйк 3.20 за акцията през 2020 г. Ако повечето мислят така, значи и 0.001 е висока цена.

Разбира се не е препоръка.
                              абе за кол опцията би платил ти, поне аз бих платил, защото сега би била доста евтина, а през 2020 ще се изплати много добре, но облигация с такава доходност не е за нас, това е за големите инвеститори

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                                Интересно защо - понеже подозирам, че ще има близо 100% записване
                                Не е препоръка, имам акции тук
                                100% записване, но от кого - от публиката или от мажоритаря? Мисля че отговорът е ясен. Аз в момента не бих вложил пари на 4.5%, нито пък бих платил за кол опция със страйк 3.20 за акцията през 2020 г. Ако повечето мислят така, значи и 0.001 е висока цена.

Разбира се не е препоръка.

Коментар

Working...
                                X