Първоначално изпратено от Три без коз
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Централна кооперативна банка АД (CCB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнениеТоше, кво ще продаваш бе мойто момче.
За да продадеш първо трябва да купиш.
С тия еФтини Илиенски трикове малко изтъркано звучиш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнениеобъркал си ника, бе, пич .................. с този ник вече обяви, че си продал на 90 стинки и няма да купуваш докато цената не падне на 60 стинки
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеИ аз имам за продаване , но на 2.2 .... но ти явно си закъсал
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнениеАйде бледолики понапънете се още малко с цената че имам за продаване пак на 1.62-1.63. Ма някой дет по разбира кво ша ма посъветва да купувам ли сега или да поизчакам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеИ аз имам за продаване , но на 2.2 .... но ти явно си закъсал
преди 15 месеца при 55 стинки беше писал
и все още нищо не се е променило в анализа му .................. беше писал, че като има промяна в картинката ще пише във форума, че е време за покупки...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнениеАйде бледолики понапънете се още малко с цената че имам за продаване пак на 1.62-1.63. Ма някой дет по разбира кво ша ма посъветва да купувам ли сега или да поизчакам.За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеРаботиш с грешни цифри! П/Б при ПИБ е 0,75 а не 1. Второ използваш трейлинг коефициенти а не фоуърд. Когато гледаш фоуърд ПИБ е малко по евтина. Когато гледаш трейлинг назад в миналото по-евтина излиза ЦЦБ. Разликата идва от рентабилността. Когато имаш по ниска рентабилност е възможно да ти се наложи да увеличиш капитала за да запазиш пазарния дял. Тези изчисления превръщат ПИБ в по-евтина в дългосрочен план. Батя е доста умно момче и ме разбра какво имам предвид. Той е спекулант по душа и е възможно в краткосрочен план да измисли някоя врътка, чрез която ЦЦБ ще се отплати много по-добре. Естествено бъдещето е неясно и несигурно. Може очакванията ни да не се случат. Цифрите, които посочваш за доходност след нова година само доказват, че през последните 3 месеца съм бил прав.
Според мен да гледате цените от 2007 и да сравнявате всичко по тях е глупост и неразбиране на пазара. По тази логика трябва да се купува ОТЗК или Кремиковци защото били паднали най-много. Не разбирам как е възможно да вземете цените в абсолютна стойност от 2007 да правите планове. Пропускате цялото развитие на компаниите за период от 6 години, а отделно в случая с двете банки имаше и увеличение на капитала при ЦЦБ. Даже базата не е съпоставима.
Според мен спора е малко излишен, защото правилното нещо е да имаш банки. Аз харесвам, ПИБ вие ЦЦБ. Всички ще направим пари.
за последно ще ти кажа само, че времето и пазара ще отсъдят кой е направил по-добра оценка на двете банки ......................... изходните данни ги знаеш (ЦКБ на 1,50 лв./акция, а за 1 ПИБ - 4,59 лв.) --- пилците се броят "на есен" както се казва...
Коментар
-
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
това сериозно ли го мислиш или просто го играеш опозиция заради спорта
днес ЦКБ затвори на 1,50 лв./акция, а ПИБ е 4,59 лв. за акция .................. запомни ги добре тези цифри и гледай коя акция ще поскъпне повече след месец, два, три, половин или една година
аз смятам, че ЦКБ тепърва ще наваксва изоставането си спрямо ПИБ
--- от началото на година ЦКБ е поскъпнало с 47%
--- от началото на година ПИБ поскъпна с 89%
--- за последната 1 година ЦКБ е поскъпнала с 77,73%
--- за последната 1 година ПИБ е поскъпнал с 156,42%
и за двата времеви периода които съм посочил ПИБ е поскъпнал двойно спрямо ЦКБ
ПИБ се търгува на двойно по-високо Р/В спрямо ЦКБ
--- ЦКБ се търгува при P/B 0.48
--- ПИБ се търгува при Р/В 1,01
моята прогноза е, че местата ще се сменят и от днес нататък ЦКБ ще е по-доходната акция от ПИБ в предвид на това, че значително изостана във възстановяването си през последната година заради тежестта която има ХИМ-а върху банката
ако си на различно мнение може да вържем и един бас или поне може да се опиташ да обясниш защо смяташ, че ПИБ наваксва изоставане спрямо ЦКБ
Според мен да гледате цените от 2007 и да сравнявате всичко по тях е глупост и неразбиране на пазара. По тази логика трябва да се купува ОТЗК или Кремиковци защото били паднали най-много. Не разбирам как е възможно да вземете цените в абсолютна стойност от 2007 да правите планове. Пропускате цялото развитие на компаниите за период от 6 години, а отделно в случая с двете банки имаше и увеличение на капитала при ЦЦБ. Даже базата не е съпоставима.
Според мен спора е малко излишен, защото правилното нещо е да имаш банки. Аз харесвам, ПИБ вие ЦЦБ. Всички ще направим пари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнениечестно казано не си спомням ПИБ да е била над 17 кинта, но явно съм пропуснал този момент...
Коментар
Коментар