IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Централна кооперативна банка АД (CCB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Чувано! Видяно! Вероятно!

Колега Дилетант съжалявам, че си позволявам да те съветвам, но съм се нагледал на
    Много чудеса по банките в родината. По скоро на не съвсем добре подготвени служители. Бил съм и от двете страни на барикадата "гишето" - и като служител и като клиент. И в български и в чужди банки. Преди до десетина години най много мразех да ходя в ДСК и в Булбанк. За най-дребни операции ми убиваха по 30-40 минути и почти никога нещата не ставаха от първия път.
    Явно нямаш много опит с банковото дело в страната, защото точно българските банки първи дръпнаха с качеството на обслужване първо ПИБ, а ЦКБ вдигнаха летвата още.
    Ако се замислиш малко повече ще се сетиш, че служителите са действали в твоя полза. Доколкото си спомням преди няколко години от "Господари на ефира" успяха да прехвърлят колата на главния прокурор с нотариално заверено пълномощно, естествено при един много добър нотариус. Та мисълта ми е, че щом си вземаш касетка в банка най-вероятно ще държиш нещо ценно за теб там и следователно след време ще искаш да го намериш там, а не да разсъждаваш над темата как така в България може да има фалшиви нотариално заверени пълномощни. С две думи банката се презастрахова в интерес на клиентите си. За да се дразниш толкова много на нещо рутинно или наистина имаш малко опит с банките в България или имаш прекалено голям опит и се опитваш нещо да надхитриш системата.

От подобна случка не можеш да съдиш за качеството, на обслужване и качеството на банката. Италианците значително промениха обслужването в Булбанк, но преди две години една тяхна "стара" служителка ме изкара извън нерви след като отказа да изпълни платежно нареждане с нотариално заверено пълномощно по техен образец, в което пишеше, че имам право да извършвам банкови преводи от разплащателна сметка. Само дето според тази служителка платежно нареждане не било банков превод. В практиката и в живота е пълно с подобни. Моят съвет е гледай да си свършиш добре работата и да спестиш време за себе си и семейството, а не да учиш недоучените и да раздаваш правосъдие.
    Лакет доброта

Коментар

• напред и нагоре

Мда, става интересно ...
      Доста желаещи да се качат на влака и тук : не че няма места, но цената на билета вече ще е все по-висока

Успех
      не е препоръка за покупка или продажба ,всяко съвпадение с реални лица,факти и събитя е случайна !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение

В случая мен не ме интересува кой е сбъркал. Става въпрос за банката като такава. Тя просто лъже в договорите си и може да наруши която и да е клауза. Та това си е престъпление! За това би трябвало да съдя банката.
        "Посмали малко", както се казваше в един виц, че изтрепахме чавдарчетата
        Ако искаш истории за БГ банки - мога да ти разкажа за повечето - лични такива.
        А истории за драсканици из форуми - бол
        Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнение
          Както написах, в моя случай се оказа, че много зависи с кой говориш. В централата им на ОББ казват, че не може, а в клона им без проблем се свършва всичко. В подобни случай им пишеш директно на мейлите и ти звънят обратно и се разбирате. Според мен проблемът, е че девойката в клона им просто не е знаела какво да направи и за това се е стигнало до тук. В крайна сметка, това което ще се случи е, че ще ти решат проблема, а девойката ще я накажат или уволнят. Не мисля, че има смисъл да си хабиш нервите за глупости. Все пак ЦКБ са една от най-големите и банки и няма да се направят на ударени и да те отсвирят.
          Извинявай, но имам чувството, че не си прочел първия ми пост. Става дума за текст в договора, който банката отказва да спази. Това не е обикновена грешка! Това е отказ от изпълнение на договор.

Коментар

Ами нали аз първо говорих спокойно с хората! А те казаха, че това е положението, няма да си спазят договора. Това не е грешка, това е арогантност!
            Както написах, в моя случай се оказа, че много зависи с кой говориш. В централата им на ОББ казват, че не може, а в клона им без проблем се свършва всичко. В подобни случай им пишеш директно на мейлите и ти звънят обратно и се разбирате. Според мен проблемът, е че девойката в клона им просто не е знаела какво да направи и за това се е стигнало до тук. В крайна сметка, това което ще се случи е, че ще ти решат проблема, а девойката ще я накажат или уволнят. Не мисля, че има смисъл да си хабиш нервите за глупости. Все пак ЦКБ са една от най-големите и банки и няма да се направят на ударени и да те отсвирят.

Коментар

Ей ти от една проста човешка грешка направи световен заговор значи. Ами случва се във всяка фирма да сгреши някой служител. Който не работи той не греши....

Та нормално е да има грешки. Ако спокойно изговориш с хората нещата ще решиш проблема си бързо и без нерви. Ти явно обаче си решил да го направиш по трудния начин. Еми ок, нервите са си твои.
              Ами нали аз първо говорих спокойно с хората! А те казаха, че това е положението, няма да си спазят договора. Това не е грешка, това е арогантност!
              Last edited by diletant; 09.12.2014, 23:18.

Коментар

Та нормално е да има грешки.
                Нормално е, ако служителите са некомпетентни и неподготвени.

Коментар

В случая мен не ме интересува кой е сбъркал. Става въпрос за банката като такава. Тя просто лъже в договорите си и може да наруши която и да е клауза. Та това си е престъпление! За това би трябвало да съдя банката. Но като зная пък съдебната система, няма смисъл да го правя.
                  Както беше казал един автомонтьор - като зная какъв монтьор съм, ме е страх да отида на зъболекар!
                  Ей ти от една проста човешка грешка направи световен заговор значи. Ами случва се във всяка фирма да сгреши някой служител. Който не работи той не греши. Мен примерно в ОББ за една и съща операция - прехвърляне на пари от еврова в левова сметка, всеки път ме караха да попълвам различен документ. Да не разказвам и малоумния случай, че един познат беше в София и трябваше да плаща такса за заминаване на бригада в паундове. Родителите му бяха открили сметка в ОББ в Ямбол на негово име и му бяха превели сумата. Е да, ама в София не му даваха да си ползва неговата сметка, защото било написано, че трябва да предостави някаква си отчетна книжка, където въвеждаха операциите по сметката. Та в Централата на ОББ му отказаха и казаха, че няма начин да стане. Отидохме в един клон на Фритьоф Нансен, който аз ползвах тогава и всичко се случи без никакви проблеми.

Та нормално е да има грешки. Ако спокойно изговориш с хората нещата ще решиш проблема си бързо и без нерви. Ти явно обаче си решил да го направиш по трудния начин. Еми ок, нервите са си твои.

Коментар

• Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение
                    На мен ми отговориха преди дни, но моето си беше питане. Твоя случай си е гаф - поне да отговорят официално, кой е сбъркал. Вероятно е фронтофиса, съвсем нормално е да упълномощиш пред тях на гише, поне в повечето банки така се постъпва и със сметка, та камо ли сейф.
                    В случая мен не ме интересува кой е сбъркал. Става въпрос за банката като такава. Тя просто лъже в договорите си и може да наруши която и да е клауза. Та това си е престъпление! За това би трябвало да съдя банката. Но като зная пък съдебната система, няма смисъл да го правя.
                    Както беше казал един автомонтьор - като зная какъв монтьор съм, ме е страх да отида на зъболекар!
                    Last edited by diletant; 09.12.2014, 22:16.

Коментар

А защо трябва аз да пиша жалба? Виновна е банката!
                      Е, благодаря за съвета. Пуснах им написаното тук в един мейл, но откровено казано, не вярвам да ми отвърнат. Какво да правиш, българска банка е това!
                      На мен ми отговориха преди дни, но моето си беше питане. Твоя случай си е гаф - поне да отговорят официално, кой е сбъркал. Вероятно е фронтофиса, съвсем нормално е да упълномощиш пред тях на гише, поне в повечето банки така се постъпва и със сметка, та камо ли сейф.
                      И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение
                        Нито е невероятно, нито нечувано, нито немислимо! Скандално е - служител е сбъркал - фронтовачката, ако не си знае правилата, някой друг (ИТ), който не е сменил договора в системата. Ако не е разпечатан от системата, пак е виновна фронтовачката. пусни си едно съобщение - в сайта им има контакти, или си пусни жалба, като я внесеш в клона, към който зе числи съответния офис. Не очаквай от юристите да ти кажат ВЕДНАГА не що ясно и точно...
                        А защо трябва аз да пиша жалба? Виновна е банката!
                        Е, благодаря за съвета. Пуснах им написаното тук в един мейл, но откровено казано, не вярвам да ми отвърнат. Какво да правиш, българска банка е това!

Коментар

Невероятно! Немислимо! Нечувано! Скандално! И т.н.

...........................
                          Е, що за банка е това, която не спазва договорите си! Та те могат да променят всякакви клаузи, когато си поискат! Невероятно!

Кажете, моля ви, на какво ви прилича това и дайте съвет как да постъпя!

Моля модераторът да не трие написаното, защото е истинско, не е клевета!
                          Нито е невероятно, нито нечувано, нито немислимо! Скандално е - служител е сбъркал - фронтовачката, ако не си знае правилата, някой друг (ИТ), който не е сменил договора в системата. Ако не е разпечатан от системата, пак е виновна фронтовачката. пусни си едно съобщение - в сайта им има контакти, или си пусни жалба, като я внесеш в клона, към който зе числи съответния офис. Не очаквай от юристите да ти кажат ВЕДНАГА не що ясно и точно...
                          И това ще мине ...

Коментар

• Що за банка е ЦКБ?

Невероятно! Немислимо! Нечувано! Скандално! И т.н.

Вчера отидох до един от клоновете на ЦКБ с обществен трезор. Наех една малка касетка. Когато казах, че искам съпругата си като пълномощник започна невероятна епопея.
                            Първо служителката ми каза, че тя трябва да дойде в клона с личната си карта и пред служителя аз да я упълномощя. След това обаче стана ясно, че преди тази процедура аз трябва да дам заверено от нотариус пълномощно на съпругата си специално за сейфа в ЦКБ. Озадачих се от тази прекалена бюрокрация (не влизам в подробности) и подписах договора за наемането на касетката, като прочетох само основните му клаузи.
                            Когато се върнах вкъщи прегледах отново договора и и изумление прочетох следните изречения:
                            ..."Наемателят може да упълномощи с нотариално заверено пълномощно свой представител да го представяла пред Банката във връзка с договора. В случаите когато Наемателят извършва упълномощяването лично пред длъжностно лице на Банката е достатъчна и обикновена писмена форма."...
                            Днес сутринта отново се свързах с длъжностното лице, отговарящо за трезора (тук спестявам имена и подробности) и поисках да упълномощя съпругата си чрез банката, а не с участието на нотариус. За мое изумление служителкатаа притеснено ми каза, че това не може да стане, тъй като така е била практиката на банката от пет години. На въпроса ми защо тогава тази възможност е залегнала в договора, тя ми каза, че вероятно съответните служители са забравили да я премахнат. Аз, разбира се заявих, че съм това не ме интересува и те трябва да изпълнят съответната клауза на договора, но ми беше отговорено, че това не може да стане.
                            Служителката все пак ме помоли да изчакам малко и се свърза с юристите в централното управление и след малко ми се обади. Каза ,че юристите искат аз да напиша жалба, която те ще разгледат и след време ще ми отговорят.
                            На опитите ми да намеря някакви телефони на юристите или ръководството на ЦКБ се натъкнах на пълна липса на такива.
                            Е, що за банка е това, която не спазва договорите си! Та те могат да променят всякакви клаузи, когато си поискат! Невероятно!

Кажете, моля ви, на какво ви прилича това и дайте съвет как да постъпя!

Моля модераторът да не трие написаното, защото е истинско, не е клевета!
                            Last edited by diletant; 09.12.2014, 21:42.

Коментар

• Защо ми се струва че някой се напасаха хубаво на 1.25 лв като тия дни може и на 1.10 да се купува пак?

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
                                Абе серсеми засрамете се що тъй правите бе?
                                "Има напредък ,но липсва вдъхновение" както казваше Велко Кънев .

Коментар

Working...
                                X