Първоначално изпратено от Ташунко със сапа
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Централна кооперативна банка АД (CCB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнениеКакво свободно падане? Спадовете тук не са, защото ЦКБ имат проблем, а защото искат да национализират парите от ПФ-тата, които са основните инвеститори на БФБ. Нали се сещаш, че ако има по-масови тегления на средства от тях към НОИ, те трябва да продават акците си на БФБ, за да натрупат кеш, с който да изплатят исканите средства. А акциите са им най-бързо конвертируемите инвестиции в кеш. Другите са по депозити с определена срочност и др. фин. инструменти. Така, че тук свободно падане няма да видим. Може да има по-сериозен спад до 1 лв или 0.8 лв., но тези спадиве ще са провокирани от външен фактор. Общо взето ще видим пак един силно обтягащ се ластик. Аз обаче си мисля, че май няма да издържи този глупав закон. Очаква ни вето на Президента и протести. А ББ се огъва лесно на протестите. По-скоро ще имаме плямпане до март и тогава ще решат да не правят нищо. В момента имаме някаква лека паника сред инвеститорите, но не мисля, че ще е нещо сериозно. По-скоро си мисля, че в края на януари ще сме на 1,5 лв.
*Не е препоръка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнениеГолемите играчи въобще не се намисат.В ситуация на свободно падане сме .Скоро може и лев да видим.
*Не е препоръка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнениеТо проблемът е, че точно ни се налага да познаваме и отгатваме. Цената на акциите ни на БФБ няма много общо с отчетите и състоянието на предприятията. Енергонито все пак струваше 4 лв., а имаха само един патент. При ЦКБ по счетоводна стойност на акцията трябва да е 3 лв., ама на мотаме се от години на тия мижави цени. Още си спомням 2008 г. като си казвах: ей сега е момента да се купува на тия ниски цени, до 5 години ще сме излезли от дупката. Сега не смея да си помнисля и кога ще стигнем нормалните цени за акциите, но тук и на 1,7-1,8 ще съм доволна
Коментар
Коментар