IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Централна кооперативна банка АД (CCB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от realista Разгледай мнение
    Банката си е същата както преди, работи и има печалба и е стабилна. Просто сега бяха направени някакви стрес тестове, доколкото разбрах, били правени и преди, но не бяха разгласявани така шумно и официално. Но за банката има една малка подробност, че ако не тръгне хима и тя ще стои, но ако той потъне и тя след него. Така, че за номинала никой не може да бъде сигурен. Все пак годините показаха някакво съотношение между банката и Хим-а около 1:2.
    +++

Ала моите наблюдения са по скоро за 1.4-1.5 съотношение.
    Както и да е, сега е под 1.2, така че ако някой е с по голям потенциал да расте повече най вероятно е да е хима.
    Да не забравяме че е и дивидентна акция вече, за разлика от ццб-то.

Но виж спрямо пиб и сложилото се последната петилетка съотношение от 1 : 2.5 - определено трябва да има промяна, може би 1: 1.5 е по реалистичнo според рисковия им профил.
    Та да си чакаме хима и пиб-а на близки цени, може би....?

Коментар

• BullsonBSE , малко труден му идва пазара.Да започне от сметанката за първи клас и една много тънка книжка по инвестиции.Булсонче, да не би да си взел и репа и да се учиш на тези работи от батко си Батя

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
        Банката в близко бъдеще ще е под надзор на ЕЦБ. А Хима само под надзора на КФН.
        Това е разликата
        Умните инвеститори са забялязали тази разлика преди Киро, дддд, Монти и т.н.
        Спокойно, каквата е майката такава е и дъщерята.Както искаш го разбирай.

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
          Това е разликата
          Не така бе човек. Най-добре според мен е да си оставиш пари за спекула и дори да инвестираш в ония "балонираните" почти е сигурно, че ще направят левче капиталова за година (СФИ) и малко по-малко от него (АТЕРА). Отделно дивидента какво му е лошото да влиза. Няма значение как дали се размива капитала, div per share и т.н. Просто ако успееш да направиш така, че да се балансираш и всякъде да идва по нещо ще си най-спокоен. На един кон не си заслужава. Ако си рисков играч и търсиш бързото поскъпване, защо е нужда да се плюе по другите, и обратно. Имам почти по 1/3та СФИ, БРЕФ и ЦКБ, какво лошо има в това? Успех на всички и дано направят колкото може повече %ти печалба, пък било то и от контрабанда .
          Last edited by Petar; 18.08.2016, 12:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
            Според мен загадката за ръста може да има и друго решение - както упоменатата връзка с хима, но може да бъде и в двете посоки. Т.е. - ако банката започне да расте - хима също ще тръгне нагоре ))
            +1

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              За мен корелацията е Хим- ЦКБ- Зрънчо- в годините така най често е бил разтежа..

Да!

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                Според мен загадката за ръста може да има и друго решение - както упоменатата връзка с хима, но може да бъде и в двете посоки. Т.е. - ако банката започне да расте - хима също ще тръгне нагоре ))
                Това е разликата
                Bulls on BSE

Коментар

• За мен корелацията е Хим- ЦКБ- Зрънчо- в годините така най често е бил растежа..
                  Last edited by Kiro; 18.08.2016, 12:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                    BullsonBSE, нямам думи .Ти вече се изкара освен шейх на математиката и господар на времето.Пусни го и в бисери и..Това беше велико.Ти ли си новото начало на борсите- боже би си новия Кейнс Ами щом опита е статуквото..то тогава твоето какво е..Определи го сам моля те..
                    Ами то е определено, няма какво да го казвам аз.
                    Виж борсите по света и вакхалията на ниските лихви, какво става с парите.
                    Целия свят се дави в ликвидност, нови и ниви рекорди се достигат всеки ден, и се разбива статуквото, а на БФБ оборота 100 хиляди на ден. Обясни ми ти
                    Аз знам защо е така, защото на теб и приятелчетата ти, не ви работи математиката
                    И то е видно, че сте несъстоятелни
                    Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от realista Разгледай мнение
                      Банката си е същата както преди, работи и има печалба и е стабилна. Просто сега бяха направени някакви стрес тестове, доколкото разбрах, били правени и преди, но не бяха разгласявани така шумно и официално. Но за банката има една малка подробност, че ако не тръгне хима и тя ще стои, но ако той потъне и тя след него. Така, че за номинала никой не може да бъде сигурен. Все пак годините показаха някакво съотношение между банката и Хим-а около 1:2.
                      Не е препоръка... !!!
                      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Браво на Петар.Добро мнение..

Коментар

• Хората са казали "Никога не казвай "Никога"". Едни го виждат като шит, други като перла, та нали това е в основата на търговията на БФБ. А какво означават някакви си фундаметни и отчети като тук няма голям кпитал, който да може да устои и на изкупуване и на разпродажби. Реално с 10К ЕУР тук можеш и по +50% да направиш по някои позиции и то не малко. Така че реално кое колко струва не го определяме ние, ние само чакаме някой да се засили да купува да можем да направим спекулата и после като има кеш се натискаме в ниското да вземем евтиното. Въпреки, че не ми се иска аз мисля, че сега пак ще падне под левчето и после пак нагоре. Дано греша де, имам някакви бройки.

Коментар

• BullsonBSE, нямам думи .Ти вече се изкара освен шейх на математиката и господар на времето.Пусни го и в бисери и..Това беше велико.Ти ли си новото начало на борсите- боже би си новия Кейнс Ами щом опита е статуквото..то тогава твоето какво е..Определи го сам моля те..

Коментар

• PIMP , дълбоко грешиш.Атакувам само хора които персонално ме нападатНищо не пречи да се изказват мнения без персонални нападки и обиди...Сега се върни и пак ми прочети постовете.

Коментар

• Първоначално изпратено от PIMP Разгледай мнение
                                Човече от няколко дена ти чета постовете и всеки, който има различно мнение от твоето, го атакуващ че е лична нападка.
                                Това е така, щото Киро, Пипбел, Форти, Монти, дддд, са хора на статуквото, на тях пазара винаги им харесва и винаги правят пари. Те са хора на дребните шменти-капели и винаги защитават Посредниците и Фондовете, благодарение на които оборота на БФБ е по 100 хиляди на ден, защото въпреки ниските лихви, КТБ, никой не им вярва и не иска да си дава пари под тяхно управление. И като няма какво да прави, няма клиенти да подават поръчки, пише по форума, и пробутва акциите дето са се качили с по 200%. А тези дето имат потенциал за 300-400% ги нарича шитове
                                Ама математиката не им излиза И времето работи против тях Затова така се палят
                                Bulls on BSE

Коментар

Working...
                                X