IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Централна кооперативна банка АД (CCB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Поевтиняването на кредитите ще спре към края на годината или началото на следващата. Това прогнозира председателят на Асоциацията на банките Петър Андронов

http://www.banker.bg/finansov-dnevni...ia-na-godinata

Коментар

• Четвърт век стабилност, иновации, растеж и отговорност към потребителите ...

„През изминалите 25 години ЦКБ остана една от малкото български банки, която неизменно подкрепя предприемчивостта и добрите идеи, участва в разработването и реализирането на редица конкурентоспособни проекти. Като поставя акцента върху финансирането на малките и средните предприятия и индивидуалното банкиране, ЦКБ се утвърди като надежден, коректен и лоялен партньор на бизнеса и българските граждани“.

Иновативните решения за индивидуално банкиране са следващ голям приоритет в развитието на ЦКБ, която вече се утвърди като една от добрите универсални търговски банки на пазара. Клиентите могат да очакват нови продукти и услуги, разработени своевременно и адекватно, изпреварвайки очакванията на крайните потребители.

Привлечените средства от банката са на стойност над 4 млрд. лв., или близо 6% от всички в българската банкова система. Само от гражданите тези средства са на стойност над 3.2 млрд. лв., при пазарен дял от 7.2%. С утвърдени позиции в сегмента на картовия бизнес, ЦКБ отчита 9.4% пазарен дял от всички издадени карти у нас.

През 2016 година Централна Кооперативна Банка премина успешно през процеса по оценка на качеството на активите (AQR) и последвалия стрес-тест, извършени по стандартите на Европейската централна банка и Европейския банков орган. Независимият доклад потвърди, че Централна Кооперативна Банка е стабилна и отговорна търговска банка.

ЦКБ е пълноправен член на Европейската асоциация на кооперативните банки и Международната асоциация на кооперативните банки.

п.п По повод годишнината се чудя дали е възможно банката да гласува дивидент??? Факторите са налице, рекордна печалба, промяна на дивидентната политика на Химимпорт, 25 години на пазара ...

http://www.ccbank.bg/bg/news/article...va-25-godini-/

Коментар

• Почти сме се изравнили с подводницата Хим

Коментар

• Най-доходоносната артия сте и забутали темата най-отзад.Нямате от тия акцийки и не ви е интересна ли? Нищо. На мен ми е много харна.За 10 години що пара измъкнах от нея не е истина.После ще съм бил купувал по морето жилища?

Коментар

• Ухаааа на батко хубавата артийка

Коментар

• Печалбата на банките през 2016 г. се вдига с 40.5%

http://www.capital.bg/biznes/finansi...a_126_mlrd_lv/

...Другата причина е особено добрият резултат на средноголемите и по-малките банки. Данните сочат, че през 2016 г. те са направили 366 млн. лв. печалба, което е над двойно повече в сравнение с 2015 г. В този сектор впечатление прави БАКБ, която подобрява резултата си близо 10 пъти, както и ЦКБ, която декларира печалба от 26 млн. лв. и ръст на годишна база от повече от 250%...

Коментар

• Колеги няма смисъл да пишете каквото и да е защото пак ще ви изтрият.Трябва да се пази пазара.Такова е нареждането към ерайзърите.Това няма да помогне защото пазара сам си определя посоката.

Коментар

• Тук голяма метла (гума) се е развъртяла...

Коментар

• Има ли ги отчетите

Коментар

• Отчетът ми допада...
                      Печалбата се увеличава повече от три пъти спрямо 2015, (26,5 mln /7,5 mln).
                      Изчистени са 35 млн. обезценки за несъбираемост, дали не я лъскат за продажба ? Две банки ми се виждат много за Химимпорт...

Не открих само от къде идват тези допълнителни 12 млн. след облагане с данъци, с което печалбата става общо 38,5 млн. за годината ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                        Направихте ли сравнение на рентабилността спрямо ПИБ!? За по-меродавно може да се види и резултата преди обезценки. Ами 4 пъти в полза на ПИБ е разликата момци.. при само с 60% по-високи активи. После пак се чудете защо ПИБ се търгувала на по високо Р/В. Даже е твърде малка разликата ако питате мен
                        Потенциал за растеж, ефекта на размера, системното значение и какво ли не още се гледа от публиката …
                        Единственото сигурно при което ПИБ има предимство пред ЦКБ е потенциала за провизии …

Историята с Unicredit е показателна за това как дори системни банки се самозабравят …
                        Не ме разбирай погрешно – винаги съм харесвал ПИБ , като обслужване дори повече от ЦКБ … но като акция е обратно .

За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Да ви напиша впечетленията ми като клиент.Какви ли не дребни селски номера ми прилагаха за да не ми дадат обещания процент лихва на кредита.От 2 дни за одобрение-станаха 8дни.На 20.01 ми го отпуснаха и вчера ми се обадиха,че дебитната ми карта е готова.Абсолютни бързаци.ИмаХ акции тук,оставих в холдинга.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                            Направили са нови 14 млн. лева обезценки, което води на минус тримесечието.
                            Като цяло нетна печалба за годината от 26.5 мил. при 35 мил. обецкенки
                            А за положителния преоценъчен резерв от 16.5 млн. нищо не споменаваш

Коментар

• Направихте ли сравнение на рентабилността спрямо ПИБ!? За по-меродавно може да се види и резултата преди обезценки. Ами 4 пъти в полза на ПИБ е разликата момци.. при само с 60% по-високи активи. После пак се чудете защо ПИБ се търгувала на по високо Р/В. Даже е твърде малка разликата ако питате мен

Коментар

• Направили са нови 14 млн. лева обезценки, което води на минус тримесечието.
                                Като цяло нетна печалба за годината от 26.5 мил. при 35 мил. обецкенки

Коментар

Working...
                                X