IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Централна кооперативна банка АД (CCB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Централна кооперативна банка отвори вратите си за ученици от столичното 119-о СУ

Третокласници от столичното 119-о средно училище „Академик Михаил Арнаудов“ имаха възможност да се превърнат в банкери за няколко часа. Те посетиха централното управление на Централна кооперативна банка (ЦКБ) и станаха свидели на целия процес по обслужване на клиенти, теглене на кредити и депозити. Тяхната обиколка започна от банковия салон на ЦКБ. Там банкерите им обясниха кои са основните финансови транзакции, какви документи са нужни при внасянето или изпращането на пари, както и по какъв начин могат да се предпазят от измами. „А какво ще стане, ако личната ми карта е фалшива?“, „Ако имам брат близнак и искам да изтегля пари, някой ще разбере ли?“, бяха някои от въпросите на третокласниците. Други от тях разбраха, че банката предлага карти „Емоция“ специално за деца и веднага започнаха да се интересуват как могат да си извадят такава.
    „Направи ми впечатление, че децата бяха с изключително добра финансова култура. Интересуваха се най-много от системата за защита на личните данни и на финансите. Също така правиха отлични асоциации с това, което им разказахме за финансовите инструменти, и веднага се опитваха да намерят приложение в реална ситуация“, обясни директорът на дирекция „Връзки с инвеститори“ Антон Филипов, който водеше обиколката на малчуганите.
    Той им показа и как изглежда банкоматът отвъте, което предизвика радостни възгласи сред тях. „Аха-а-а. Значи вътре няма хора, които да ни подават паричките“, беше реакцията на едно от децата.
    Третокласниците имаха възможност да разгледат още касите и трезора на банката. Черешката на тортата, а и последна част от обиколката им в ЦКБ, беше отделът „Парични пазари и ликвидност“, където се извършва търговия с акции. Малчуганите с интерес гледаха в сложните схеми и диаграми на компютърните екрани докато експертите работиха. А едно от децата заключи: „Много от нещата ги разбирам!“.
    Посещението на учениците приключи с обща снимка и подаръци, приготвени от ЦКБ и Асоциацията на банките в България. „За нас бе изключително удоволствие да посрещнем такива усмихнати и любопитни клиенти“, категоричен бе Антон Филипов.
    Посещението на малгуганите в централното управление на ЦКБ се организира като част от инициативата „Европейската седмица на парите 2017“. Тя започна на 27 март и ще продължи до 31 март. Инициативата е съвместна и се организира от Европейската банкова федерация и Асоциацията на банките в България (АББ).

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение

Аз не мога да ти разбера въпросите, иначе бих се опитал да ти отговоря. За какви преоценки на кредити говориш.
      Конкретно състояние на определен кредит може да получиш като информация само ако си приятел на някой директор в банката.
      Че ПИБ е близо два пъти по-рентабилна от ЦКБ е видно с просто око. В този смисъл има голям потенциал за подобряване при ЦКБ, докато при ПИБ е по-скоро оптимизирано положението вече. Знаем рисковете при ПИБ и се надяваме яна умно управление, като не се съмнявам в мениджмънта, а в двамата мажоритари-кратуни-чугуни.
      И аз не ти разбирам отговора, освен че едната банка била много по профитна ... И това ли е най важния критерий когато купуваш банкови акции ?
      А за надеждите в инвестирането може да се пише много ....
      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
        Имам въпроси , като към по-знаещ -:
        - зависи ли тази рентабилност от преоценките ?
        - кредитите по Кремиковци, ОЦК дали са в процента на проверените при стрес теста ?
        - може ли да се получи информация дали определен кредит е в преоценка ?
        Много ми е важно да си отговоря на тези въпроси - преди да реша да намаля позицията си в ЦКБ за сметка на купуване на акции в ПИБ .
        п.с. Ако някой друг е наясно с поставените въпроси, моля да пише . Може и на лични - макар, че би представлявал интерес и за други миноритарни акционери, настоящи или мераклии да станат
        Аз не мога да ти разбера въпросите, иначе бих се опитал да ти отговоря. За какви преоценки на кредити говориш.
        Конкретно състояние на определен кредит може да получиш като информация само ако си приятел на някой директор в банката.
        Че ПИБ е близо два пъти по-рентабилна от ЦКБ е видно с просто око. В този смисъл има голям потенциал за подобряване при ЦКБ, докато при ПИБ е по-скоро оптимизирано положението вече. Знаем рисковете при ПИБ и се надяваме на умно управление, като не се съмнявам в мениджмънта, а в двамата мажоритари-кратуни-чугуни.

Коментар

- кредитите по Кремиковци, ОЦК дали са в процента на проверените при стрес теста ?
          Много ми е важно да си отговоря на тези въпроси - преди да реша да намаля позицията си в ЦКБ за сметка на купуване на акции в ПИБ .
          п.с. Ако някой друг е наясно с поставените въпроси, моля да пише . Може и на лични - макар, че би представлявал интерес и за други миноритарни акционери, настоящи или мераклии да станат
          Ясно - желаещи и знаещи за отговор липсват....

Коментар

• А в такъв случай с разкрача и догонването, разглеждате ли като възможно развитие банката да подмине ХИМ-а и да е с едни 20-30 ст напред от него, а той да стои и да пасе овцете?

А и днес ли фонда е нагласил поръчките на Аск-а?
            Last edited by Petar; 23.03.2017, 13:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

От 6-7 месеца ти разправям че пропускаш нещо много съществено при това сравнение, но ти си знаеш твоята! Казва се РЕНТАБИЛНОСТ !!!
              И въпреки нея, когато разкрача в оценките по Р/В стане твърде голя е нормално да има някакво догонване
              Last edited by Protokol; 23.03.2017, 12:06.

Коментар

• Догонване или връщане на ПИБа на по-ниски нива, т.е. да изпусни малко парата

Коментар

Това не е виц .. това са факти :
                  ЦКБ Р/В 0.47
                  ПИБ Р/В 0.75

За резултата от стрес теста да не говорим...
                  От 6-7 месеца ти разправям че пропускаш нещо много съществено при това сравнение, но ти си знаеш твоята! Казва се РЕНТАБИЛНОСТ !!!
                  И въпреки нея, когато разкрача в оценките по Р/В стане твърде голя е нормално да има някакво догонване

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
                    Тук ако не направи поне 20 стотинки за да догони ПИБ, да знаете, че борсата е дефектна, което значи, дефектите да се изпозват максимално
                    Това не е виц .. това са факти :
                    ЦКБ Р/В 0.47
                    ПИБ Р/В 0.75

За резултата от стрес теста да не говорим...

Коментар

• Тук ако не направи поне 20 стотинки за да догони ПИБ, да знаете, че борсата е дефектна, което значи, дефектите да се изпозват максимално
                      Bulls on BSE

Коментар

А ти кво чакаше допреди 6 месеца.. 300 точки ли беше!?
                        А иначе това което съм чакал вече го дочаках.. от Май 2016 досега портфейла ми е по 3. Сам си сметни какво значи това спрямо Софикс.. все едно е над 1 200 точки вече
                        Браво ти си вече на Софикс 1200
                        Аз не се оплаквам от търговията ми на вън писал съм и не ми се повтаря тук

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение

То добре .че не те слушат много ,че Софикс 1000 вече коя година го чакаш
                          Банката тук ще си вземе нейното когато трябва .
                          Тук ако не се пише всичко хубаво за ПИБ се трие тъка че смисъл няма от коментар
                          Нямам хартии тук но мисля да взема
                          А ти кво чакаше допреди 6 месеца.. 300 точки ли беше!?
                          А иначе това което съм чакал вече го дочаках.. от Май 2016 досега портфейла ми е по 3. Сам си сметни какво значи това спрямо Софикс.. все едно е над 1 200 точки вече

Коментар

Аз ви го дадох още преди 8-9 месеца, но повечето не ме послушаха
                            Апропо, днес купувах тук с идеята че в един момент ще тръгне някакво догонване
                            То добре .че не те слушат много ,че Софикс 1000 вече коя година го чакаш
                            Банката тук ще си вземе нейното когато трябва .
                            Тук ако не се пише всичко хубаво за ПИБ се трие тъка че смисъл няма от коментар
                            Нямам хартии тук но мисля да взема

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
                              aleks262 Дай правилен коментар за положението
                              Някой може ли да ми обясни разликата в цените на двете БГ банки? Тази която щеше да фалира сега лети, а другата виси като.......
                              Аз ви го дадох още преди 8-9 месеца, но повечето не ме послушаха
                              Апропо, днес купувах тук с идеята че в един момент ще тръгне някакво догонване

Коментар

• aleks262 Дай правилен коментар за положението
                                Някой може ли да ми обясни разликата в цените на двете БГ банки? Тази която щеше да фалира сега лети, а другата виси като.......

Коментар

Working...
                                X