If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз на времето редовно разменях топчета, колички и други ценни активи.
Разбира се винаги разменях моите активи на връх и придобивах чуждите на дъно
Да, видим, дали даскала, ще ми намери грешки хахаха
Зависи от даскала, ако е по български на мен ще ми намери доста грешки
Пешо "Късият Дау" е даскалът. Не съм му оставил шанс, да ме скъси хахаха
Опа.......отново грешка ;-) Аз не ви изпитвам,няма да поставям и оценнки.И това е лошо за вас.Защо ли? Ами ако приемем че поставя оценка 6 или 2 , то ще сте получили информация за знанията си. А информацията е най-важното нещо. Оценките са ви ги поставяли в университета и резултатите са такива каквито са били оценяващите ви и труда който сте положили.
Някой от оптимистите .....може ли да ми даде определение за сделка ?
Кога се сключва сделка? - само определение.Мерси предварително на всички които направят Опит да дефинират това понятие. Кога и пр какви условия се сключва сделка? -точният въпрос.
Пак да попитам,че нещо няма отговори !
Да се опитам да отговоря,
за да има сделка, трябва да има:
1. два субекта /независимо дали ФЛ или ЮЛ/,
2. единият да разполага с пари, а другият с някакъв актив,
3. да се срещнат желанията им, и наличностите им,
4. в даден определен момент, когато
5. на регулиран или нерегулиран пазар,
6. в рамките на действащото на даденото място законодателство,
7. постигнат категорично съгласие за сделка с конкретни параметри и
8. пристъпят към съответните действия за взаимна размяна на парите с актива, от едната и другата страна, съгласно, горните точки.
Аз пък имам познати инвеститори от Канада които си пазаруват отвреме на време .Естествено по деликатен начин .И знаете ли защо -не не е за диверсификация на портфейли а защото някои компании са наистина безумно евтини.Не искам повече да говоря по този въпрос но наистина някои ме предизвикаха с безумните си постинги.
дай пример за такива. веднага ще те оборя. дори на тези ниски, спрямо откомври нива, акциите са още много скъпи. за настоящите условия по финансовите пазари по света, е безумие компании на пазар като нашия да се търгуват на средни нива на П/Е 25. ами при влошаващи се отчети , респ. печалби и жадуван от вас ръст на цените колко ще стане - 40-50 може би. това нормално ли е според вас? към момента 13-15 е мах за П/Е, дори е множко.
На цената на 1 кутия цигари в развита европейска икономика .Ха-ха.
А бизнес за милиони.Ха-ха
първо - кое им е евтиното на тези компании? ако им сравняваш цените с тези от октомври, наистина са евтини, иначе едва ли би намерил друг аргумент. ако им извадиш на еубг еднократния ефект от онази сделка и печалбата им колко отива, респ. П/Е?
Второ - доста е смешно да се правят подобни сравнения - акцията струвала колкото кутия цигари и затова била ниска, бизнеса бил за милиони. ами приятелю, компанията не е от една акция - милиони са - са химимпорт са близо 150 милиона, за еубг 62.5 мил. някъде. как може се правят подобни сравнения. и после, ама аз съм се взел много насериозно, вирнал съм си бил носа. ами ако мерилото е кутия цигари, как оргахим се търгува на 350лв. , колко кутии цигари са това? и то за бизнес, който доколкото си спомням излезе на загуба за последно, трейса при 140-150лв. колко кутии цигари е при 1.52мил. загуба за първото тримесечие?
трето- гледам в следващия си коментар си написал още нещо несериозно - имало хора, които можели да изкупят бфб няколко пъти ако пожелаят - ами то има хора, които ако пожелаят могат с хеликоптер да изписят 10 милиарда долара над страната ни, има хора, които спокойно могат да извадят 10 чувала с пари и да ви покрият всичките загуби натрупани на бфб от есента до сега, ама дали ще го направят? айде малко по-сериозно.
Тъй, тъй, но тъй наречения медал, май не показва всички страни! А именно третата (онази между неоправдания оптимизъм и дивия песимизъм - положението при което се реално правят кинти! ;-)
BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu
niki5, не бъдете лаком! ;-) Пък и хер Петер трябва да каже - ясно е че въпросът му е коварен, не му разваляй момента!
Maine liber psycoholic -въпросът не е коварен,а фундаментален.За да може някой да се нарича инвеститор или спекулант , това е първият въпрос на който е трябвало/трябва да си даде отговор !
Мхм, и като си отговори?
Ще получи ПРОЗРЕНИЕ ;-)
Сериозно - ще започне да гледа обективно и реално. Опимизма е хубаво нещо но песимизма е обратната страна на медала.Неможе да се прави човек че тя не съществува , само защото така му се иска!
niki5, не бъдете лаком! ;-) Пък и хер Петер трябва да каже - ясно е че въпросът му е коварен, не му разваляй момента!
Maine liber psycoholic -въпросът не е коварен,а фундаментален.За да може някой да се нарича инвеститор или спекулант , това е първият въпрос на който е трябвало/трябва да си даде отговор !
Айде сега - за да бъде добър инвеститор, човек просто трябва да се набута в някой форум и да се върже на акъла на най-красноречивият оратор! :-)
BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu
Коментар
niki5
Първоначално изпратено от psycoholic
Първоначално изпратено от Петър Караиванов
Първоначално изпратено от Петър Караиванов
Някой от оптимистите .....може ли да ми даде определение за сделка ?
Кога се сключва сделка? - само определение.Мерси предварително на всички които направят Опит да дефинират това понятие. Кога и пр какви условия се сключва сделка? -точният въпрос.
Пак да попитам,че нещо няма отговори !
Доборволно съгласие и на двете страни! Ако мога да перифразирам О.Бендер!
Коментар