If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
СпоменЪ,аз притежавам фабрика ,която поради това ,че е строена по грандоманското социалистическо време притежава 200 дкр. земя!!!Но на този етап 20 дкр. ми вършат идеална работа!!!Според теб ,колко ще ми е Р/Е-то ,ако продам 180 дкр. по 30 евро кв.м???
PLP, по-леко с нервите бе човек :-), я по-спокойно. вземи ми прочети коментара още веднъж и ще схванеш смисъла на написаното. за кви кутии цигари пишеш, за кви 4-5 евро? :-) ти нова философия за оценка на компаниите на базата на цената на цигарите ли си измислил?
а за инфото - кво инфо бе колега? първо, колко глупав трябва да е човек, да ти повярва, че някой супер богат, който е решил да влиза на дадена борса ще тръгне да го споделя със сульо и пульо, че да може да го очакват с бъклица и дрян. когато се прави подобно нещо, то се прави тайно, без много шум.
и нещо накрая - ако аз излезна с коментар: "имам инфо от много добър мой приятел, че голям чуждестранен инвеститор се кани да разпродаде всичко и да се маха от бфб, обаче нали се сещате, че име не мога да ви дам", ще почнете с обиди, заплахи с КФН, ще съм най-големия манипулатор на пазара. обаче спокойно, аз не се занимавам с глупости, такива като теб квото и да напишат, за всички е ясно, че става дума за миража на поредния отчаян и разорен на бфб. от 4-5 месеца се връщат големите инвеститори от запада и още не са се завърнали. а пък точно от Канада, където и те след щатите са на прага на рецесията, най-накрая ще дойдат :-)
след като сте избрали пътя да седите и да гледате как акциите ви се сриват, примирете се със съдбата си. никой не ви е виновен :-(
мисля утре да се поразходя през деня, няма да мога да гледам сеира на оптимистите. полки, атила, греъм, охобохо, успехи утре..... нема се плашиш.... утре няма да е толкова зле.
утре вечер пак ще ви пиша ако не съм изморен много.
Аз пък имам познати инвеститори от Канада които си пазаруват отвреме на време .Естествено по деликатен начин .И знаете ли защо -не не е за диверсификация на портфейли а защото някои компании са наистина безумно евтини.Не искам повече да говоря по този въпрос но наистина някои ме предизвикаха с безумните си постинги.
дай пример за такива. веднага ще те оборя. дори на тези ниски, спрямо откомври нива, акциите са още много скъпи. за настоящите условия по финансовите пазари по света, е безумие компании на пазар като нашия да се търгуват на средни нива на П/Е 25. ами при влошаващи се отчети , респ. печалби и жадуван от вас ръст на цените колко ще стане - 40-50 може би. това нормално ли е според вас? към момента 13-15 е мах за П/Е, дори е множко.
На цената на 1 кутия цигари в развита европейска икономика .Ха-ха.
А бизнес за милиони.Ха-ха
първо - кое им е евтиното на тези компании? ако им сравняваш цените с тези от октомври, наистина са евтини, иначе едва ли би намерил друг аргумент. ако им извадиш на еубг еднократния ефект от онази сделка и печалбата им колко отива, респ. П/Е?
Второ - доста е смешно да се правят подобни сравнения - акцията струвала колкото кутия цигари и затова била ниска, бизнеса бил за милиони. ами приятелю, компанията не е от една акция - милиони са - са химимпорт са близо 150 милиона, за еубг 62.5 мил. някъде. как може се правят подобни сравнения. и после, ама аз съм се взел много насериозно, вирнал съм си бил носа. ами ако мерилото е кутия цигари, как оргахим се търгува на 350лв. , колко кутии цигари са това? и то за бизнес, който доколкото си спомням излезе на загуба за последно, трейса при 140-150лв. колко кутии цигари е при 1.52мил. загуба за първото тримесечие?
трето- гледам в следващия си коментар си написал още нещо несериозно - имало хора, които можели да изкупят бфб няколко пъти ако пожелаят - ами то има хора, които ако пожелаят могат с хеликоптер да изписят 10 милиарда долара над страната ни, има хора, които спокойно могат да извадят 10 чувала с пари и да ви покрият всичките загуби натрупани на бфб от есента до сега, ама дали ще го направят? айде малко по-сериозно.
Абе ти олигофрен ли си ?Къде видя да съм писал за Оргахим и Трейс-
А за инфото -казах че никой не карам да вярва -аз си го знам и не съм длъжен да ти давам инфо.За ПЕ 10-13 са си доста добри за развиващи се пазари като нашия...ако не знаеш случайно....Или ти май четеш като дявола евангелието -както ти изнася.
Въпреки че се провалих в прогнозата си в Петък ,който се оказа в последствие много Специфичен ,си оставам оптимист .Не губете кураж и вие .Аз Дългия Дау още не съм го затвортил а си мисля че някой си затвори късия (и на теб ти прави чест )
Кураж момчета
П.С KIF Благодаря ти специално -учил съм се от теб и много други приятна вечер и успешна седмица
"..А аз мисля, че спада няма да е по-голям от 6%, ама знае ли човек!.."
Толкова най-грубо е на "първо четене" лихвата по едногодишен депозит в която и да е от банковите институции, опериращи в НРБ.
Има обаче един много съществен лек, лекичък "проблем", защото
вече са събрани парите от " застрах.", "кинтите" от НАП, те обаче
ще трябва някъде да се вложат..
ПРИ ниво на инфлация в размер от 17- до 37 % на годишна база, всеки може да изчисли каква голяма " бозаджийница" се оказват т.н.
"депозити".НИКАК не случайно, напротив закономерно и "ЕЛАНА" стар-
тираха новите си продукти .
НИКАК не случайно сега се шуми за "наесен ще има ръст..", само че Г-н
май забрави да каже защо пазара ще се вдигне поне няколко причини това да стане -дали ще се подобрят финансовите показатели на компаниите или нещо друго.
Едно обаче е сигурно, та в "кърпа" вързано-лицата с "репата" ще издухат "супата"- това е едно убийств. финансиране , което НИКОГА не трябва да бъде използувано при един очертаващо се "мечи" пазар.
Не случайно "породистите пумияри" от БПБ сега пускат реклами, шумят водени единств. от целта да вкарат в "гетото" още индивиди..
Аз на времето редовно разменях топчета, колички и други ценни активи.
Разбира се винаги разменях моите активи на връх и придобивах чуждите на дъно
Да, видим, дали даскала, ще ми намери грешки хахаха
Зависи от даскала, ако е по български на мен ще ми намери доста грешки
Пешо "Късият Дау" е даскалът. Не съм му оставил шанс, да ме скъси хахаха
Опа.......отново грешка ;-) Аз не ви изпитвам,няма да поставям и оценнки.И това е лошо за вас.Защо ли? Ами ако приемем че поставя оценка 6 или 2 , то ще сте получили информация за знанията си. А информацията е най-важното нещо. Оценките са ви ги поставяли в университета и резултатите са такива каквито са били оценяващите ви и труда който сте положили.
Кой съм аз че да съдя хората ?
Какво стана с определението за сделка, получи едно ?
И...СпоменЪ, след "нервния" петъчен Дау, какъв мислиш, че ще е същият утре?....
да ти кажа, мен ме интересува как ще се развиват нещата в малко по-далечен хоризонт от дневния. колкото иска да си бъде ДАУ в понеделник. важното е, че петък се срина с близо 400 пункта, съвсем скоро ще е под 12 000, а на есен под 11 000 :-(. според мен естествено :-)
Цялата група на аутсайдерите се е събрала тук и дружно се надъхва.
Момченца, юни месец ще бъде добър за нас оптимистите.
Не се самозалъгвайте, че злобата ви ще срине Софикс.
Не ставайте за пореден път жалки в "прогнозите" си.
не е ли нагло детето :-)?
човек като чете коментара му, остава с впечатлението, че обрисува себе си и най-верните му дружки - неудачниците на бфб, които освен че загубиха парите си, станаха и за посмешище като не спряха да се надъхват като сектанти и от софикс 1900 до ден днешен познават всичко, нищо че сега софикс е 1226 :lol:
кога ще кажеш нещо смислено и отговарящо на действителността и фактите люкчо? до кога ще продължаваш да се излагаш?
люкчо, айде кажи пред всички, колко пъти през последните 6 месеца си каза: защо не продадох? защоооо? защо не послушах споменЪ и другите "аутсайдери"? те сега се точът на софикс 700-750 и пак ще направят големите пари, а аз ще си гризя ноктите.
люкчо, нервен ли си? как се чувстваш след онзи петъчен кошмар зад океана? - 395 пункта ще натежат доста силно на нашенската търговия. не мислиш ли? струва ми се, че понеделник сутринта доста ще трепериш :-(
според мен утре няма да имаме спад по голям от 0,6%
Коментар