IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 4

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• БРАВО на КАРОЛ!

Другите могат само да се учат от тях. Предлаганият от тях продукт е класически пример за cross selling и няма нищо общо с банковия депозит, а по-скоро е вид доверително управление на паричния пазар.

Коментар

• Аз мисля, че идеята за олихваването е супер и най-накрая някой се сети да го направи.
      lipov, мисля, че си в голяма заблуда за капитала на Карол..... Посредника е с един от най-голямите капитали в България. Тези неща можеш да ги проверяваш в регистъра на КФН и те на са тайна....... адреса е това, за да ти помогна: http://www3.fsc.bg/ERiK/runner?backI...MFORM&docId=0;
      Също така не забравяй, че всеки посредник държи клиентските си активи отделно от свойте в обслужваща банка и олихваването няма нищо общо с капитала.....!

Коментар

• Затвор за борсови манипулации в Русия
        02 ноември 2009 / News.dir.bg
        Руският президент Дмитрий Медведев подписа закон, предвиждащ затвор за брокери и журналисти, извършили престъпления на финансовите пазари, включително злоупотреба с вътрешна информация и манипулиране на борсовите котировки.
        Това съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на комюнике, поместено в уебсайта на Кремъл, предаде БТА. Всяко доказано манипулиране на цените на ценните книжа на стойност над 1 милион рубли (23 260 евро), ще подлежи на лишаване от свобода от две до шест години или глоба от 500 000 до 1 милион рубли (от 11 600 до 23 260 евро).
        Наказанието може да достигне от седем до десет години, ако при престъплението са използвани медии или интернет. Наказателната мярка бе приета по искане на премиера Владимир Путин, който през февруари призова наказанията при злоупотреби да станат "реални и неизбежни", отбелязва АФП.
        Понятието борсова манипулация бе въведено в руското законодателство през 2002 година, но досега се наказваше само с административни мерки - тоест предупреждения или глоби.

http://dnes.dir.bg/2009/11/02/news5315025.html
        fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• ЦИР: Българската икономика стигна дъното.
          http://www.dnevnik.bg/pazari/2009/11...stigna_dunoto/

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари
            Първоначално изпратено от Jekata
            ИП Карол вече ще дава лихва върху кеша по сметките на клиентите си
            02 Ноември 2009 12:41

Инвестиционният посредник Карол пуска нова услуга за клиентите си - Кеш Мениджмънт, като чрез нея клиентите на посредника вече ще получават лихва по клиентската си брокерска сметка или върху парите в брой по сметките си, срещу които не са закупили акции.

Потребителите на търговската платформа Karoll Broker ще получават 3% годишна лихва върху свободните си парични наличности. Клиентските брокерски сметки ще се олихвяват ежемесечно на база дневно клиентско салдо, като олихвяването не е обвързано с реализиран оборот, брой сделки, генерирани комисионни или други утежняващи условия, казват от посредника.

Начисляването на лихвата ще се осъществява от 1-во до 5-то число на месеца, следващ периода на олихвяване, като размерът на получената лихва ще зависи единствено от размера на свободните парични наличности на клиента.

Услугата Кеш мениджмънт е подобна на гъвкавата банкова разплащателна сметка, при която могат да се внасят и теглят пари неограничено, като това не отменя правото на клиента да получава лихва за своите парични наличности, държани по брокерска сметка.

От Карол са взели идеята от развитите западни пазари, където олихвяването е широко разпространено. Надяваме се чрез новата услуга да допринесем за развитието на родния капиталов пазар и да привлечем повече инвеститори на него, каза за Инфосток Ангел Рабаджийски, изпълнителен директор на инвестиционен посредник Карол. Надяваме се и други инвестиционни посредници да последват примера ни, допълни той.
            На представянето в Русе Карол казаха за олихвяване с 1% на свободните пари. Сега чета за 3%. Браво. Дано и други последват примера им.
            аз пък имам друга информация.. че нещо не са добре с капиталите. все пак да ти дават някакви проценти на парите който ти седят свободно..
            Вярвам, че има бъдеще в тази страна наречена България!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
              Чудно, ако хората умееха поне отчети да четат и бяха отказали да продават на смешни цени, как щяха да се синат индексите?

И ликвидността не виждам какво общо има с цените - мен ме интересува колко печели компанията, в която съм инвестирал и какви са перспективите пред бизнесът и, не колко и е ликвидността. Дадена акция може да е нисколиквидна поради куп обективни причини - напримерно ако мажоритарят държи 89%, а още 5-6 едри инвеститори, които не желаят да продават - още 9.8% - и какво - може фабриката да е супермодерна, да продава само в Европа, печалбите и да растата стремглаво, ама щом няма ликвидност, значи не струва.

Не е важен броят на инвеститорите в една компания или на цяла борса, а качеството им, мисля аз.
              Импе, ликвидността има много общо с цените
              сам виждаш как една ниско ликвидна акция може да хвръкне, съответно да се срине за отрицателно време

ниската ликвидност и малкия фрий флоут отблъсква крупните инвеститори и те затова заобикалят България, видя как чужденците тръгнаха да си изтеглят капиталите от тук, когато на вън започна да назрява кризата, и обрулиха като кестени родните индекси ..

Коментар

• Пита се докъде я докара Бенча с платформата. Ноември дойде.

Коментар

• Чудно, ако хората умееха поне отчети да четат и бяха отказали да продават на смешни цени, как щяха да се синат индексите?

И ликвидността не виждам какво общо има с цените - мен ме интересува колко печели компанията, в която съм инвестирал и какви са перспективите пред бизнесът и, не колко и е ликвидността. Дадена акция може да е нисколиквидна поради куп обективни причини - напримерно ако мажоритарят държи 89%, а още 5-6 едри инвеститори, които не желаят да продават - още 9.8% - и какво - може фабриката да е супермодерна, да продава само в Европа, печалбите и да растата стремглаво, ама щом няма ликвидност, значи не струва.

Не е важен броят на инвеститорите в една компания или на цяла борса, а качеството им, мисля аз.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata
                    ИП Карол вече ще дава лихва върху кеша по сметките на клиентите си

Инвестиционният посредник Карол пуска нова услуга за клиентите си - Кеш Мениджмънт, като чрез нея клиентите на посредника вече ще получават лихва по клиентската си брокерска сметка или върху парите в брой по сметките си, срещу които не са закупили акции.

Потребителите на търговската платформа Karoll Broker ще получават 3% годишна лихва върху свободните си парични наличности. Клиентските брокерски сметки ще се олихвяват ежемесечно на база дневно клиентско салдо, като олихвяването не е обвързано с реализиран оборот, брой сделки, генерирани комисионни или други утежняващи условия, казват от посредника.

Начисляването на лихвата ще се осъществява от 1-во до 5-то число на месеца, следващ периода на олихвяване, като размерът на получената лихва ще зависи единствено от размера на свободните парични наличности на клиента.

Услугата Кеш мениджмънт е подобна на гъвкавата банкова разплащателна сметка, при която могат да се внасят и теглят пари неограничено, като това не отменя правото на клиента да получава лихва за своите парични наличности, държани по брокерска сметка.

От Карол са взели идеята от развитите западни пазари, където олихвяването е широко разпространено. Надяваме се чрез новата услуга да допринесем за развитието на родния капиталов пазар и да привлечем повече инвеститори на него, каза за Инфосток Ангел Рабаджийски, изпълнителен директор на инвестиционен посредник Карол. Надяваме се и други инвестиционни посредници да последват примера ни, допълни той.
                    На представянето в Русе Карол казаха за олихвяване с 1% на свободните пари. Сега чета за 3%. Браво. Дано и други последват примера им.

Коментар

dnb - да - мога да обвинявам себе си за пропуснати ползи, но се предоверих на разумът си и не очаквах БФБ да се срине до толкова. Просто нямаше разумни основания за това - дори ако следвахме елементарната съпоставка со САЩ, Софиксът под 1000 не трябваше да пада !!!

Подцених психологията, не оцених тъпотата и страхливостта на тълпата - виновен съм пред себе си за това.
                      защо да не е трябвало, как сравняваш ниско ликвиден пазар с високо ликвиден и очакваш и двата да се изсулят еднакво.. еми няма как да стане..
                      сащ паднаха с 50% при тези стотици милиони обороция, пък какво остава за нас?

а също не бих нарекъл постъпката на тези дето разпродадоха - тъпота.. напротив, това им спести по - големи загуби в последствие.. излиза, че не са толкова тъпи, а страхът да изгубиш няма как да го избегнеш, той винаги е водещ при взимането на такива решения (да продадеш) трябва и ти да пробваш, ако не беше толкова горд и да обясняваше как всички са зайци, сега щеше да се радваш на истинска печалба, а не само виртуална..

както и да е

всеки си научи урока от това, което стана, въпроса е, че някои научиха повече, други по - малко .. то ще си покаже за напред

не препоръка

Коментар

• dnb - да - мога да обвинявам себе си за пропуснати ползи, но се предоверих на разумът си и не очаквах БФБ да се срине до толкова. Просто нямаше разумни основания за това - дори ако следвахме елементарната съпоставка со САЩ, Софиксът под 1000 не трябваше да пада !!!

Подцених психологията, не оцених тъпотата и страхливостта на тълпата - виновен съм пред себе си за това.

Коментар

• ИП Карол вече ще дава лихва върху кеша по сметките на клиентите си

Коментар

• Нямате право да давате съвети на Импа- само той може- знаете ли колко бози е испил с получените дивиденти

Коментар

Първоначално изпратено от dnb
                              Първоначално изпратено от Kilur
                              Стига де- не му ли вержате на Импа- той винаги купува на дъното и продава на върха
                              импа не продава, той колекционира
                              Рядко продавам, по ме кефи да купувам. И както колекционирам, винаги съм напред - дори и при Софикс 252 пак бях на плюс от целият си портфейл, и то БЕЗ да смятам дивидентите, дето съм ги папал години наред - при някои компании само те са ми изплатили инвестицията... ;-)

Забавно ми е как се мъчат да ми се присмиват някакви "инвеститорчета", дето аз назад да тичам, пак трудно ще ме стигнат... ;-)
                              импе, от цялата тая работа си видял единствено някъв кеш от дивидентите, другото всичко е било електронни цифрички

излиза, че за теб не е важно да направиш голяма печалба, а е по - важно, че все пак и при този спад е останала някаква си печалба и не си назад от цялата тая работа.. и викаш 800% доходност( по спомен, нещо такова беше споменал) е същото като 100% или 200%..
                              ако беше малко по - гъвкав да си осребриш печалбата овреме, щеш да разбереш какво имам предвид
                              иначе ти си купувай, лошо няма, парите са си твои, печалбите/загубите също, макар и виртуални

Коментар

• Първоначално изпратено от dnb
                                Първоначално изпратено от Kilur
                                Стига де- не му ли вержате на Импа- той винаги купува на дъното и продава на върха
                                импа не продава, той колекционира
                                Рядко продавам, по ме кефи да купувам. И както колекционирам, винаги съм напред - дори и при Софикс 252 пак бях на плюс от целият си портфейл, и то БЕЗ да смятам дивидентите, дето съм ги папал години наред - при някои компании само те са ми изплатили инвестицията... ;-)

Забавно ми е как се мъчат да ми се присмиват някакви "инвеститорчета", дето аз назад да тичам, пак трудно ще ме стигнат... ;-)

Коментар

Working...
                                X