IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
    Рапане, "племето" го разбирам като "инвеститорското племе"...
    ...
    Много грешно е да казваш "инвеститорско племе" по отношение на бефебе.
    Инвестицията предполага да да се поема риск с цел печалба от вложените средства. Я сега да видим коя инвестиция на бефебе носи печалба (дивидент)?
    Че дори и БП продължава да изплаща дивиденти всяко тримесечие, въпреки бедата коята ги сполетя с петролния разлив. Та ако имаше акции там, и цената им спадне с 40%, какво те бърка толкова? Продължаваш да получаваш доходи от инвестицията си.
    Те това е. А какви инвестиции на бефебе са купуването на акции от изтърбушени компании? Надежда, че цената на акциите ще се вдигне, и ще ги продадеш по-скъпо.
    А както е ясно, смяната на собствеността на акциите тук, на бефебе - по никакъв начин не се отразява на компаниите. Дори и да поскъпне или поеФтинее с 50%.

Както казва anon6706
    "Боли ги мажоритарите за това"
    Last edited by Факушкa; 11.08.2010, 16:48.

Коментар

• guantanamo, приготви си нещо за края на днешната сесия в САЩ. Нещо оптимистично - по български.

С твоите постове ме караш да бъда такъв, какъвто не съм - Да казвам - Аз казах ли ти?!

Коментар

• Първоначално изпратено от PIMP Разгледай мнение
        Разбира се че ме грее, ако един милион граждани на България печелят такива пари, то считай че автоматично се повишава жизнения стандарт и се покачва потреблението. под една или друга форма парите преминават в ръцете на населението стига да остават в държавата.
        Затова и избрах такава невъзможна сума (дай Боже всекиму ). Искам да кажа, че много малко хора печелят МНОГО на гърба на цял народ, но това по никакъв начин не се отразява на борсата, ако и макроикономическите показатели да са добри. А тези същите хора, ако сбъркат - то това също не се отразява на БФБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
          Аз, ако печеля по 10 000лв. на ден, теб това грее ли те?
          Разбира се че ме грее, ако един милион граждани на България печелят такива пари, то считай че автоматично се повишава жизнения стандарт и се покачва потреблението. под една или друга форма парите преминават в ръцете на населението стига да остават в държавата.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
            ...

Докато не се изкоренят някои неща на БФБ от фундаментално и техническо естество, "инвеститорите" на тази "борса" ще бъдат винаги с пръст в устата.
            Например: Единственият начин да накажете лош мениджмънт на дадена компания е, ако си продадете акциите или спрете да ги купувате. Боли ги мажоритарите за това. Виж, ако можехте да скъсите дори и техните акции, тогава ще стане интересно.
            Успех.
            +10
            Доста синтезирано и вярно.

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A Разгледай мнение
              Ние не сме наред. Много сме зле. И по-зле ставаме, макар че няма много накъде, защото сме много, ама мноооого зле. Но, въпреки че сме мнооого, ама мнооого зле и сме много по-зле от Румъния, Унгария и Зимбабве, все пак ставаме още по-зле. И ще продължим да ставаме зле, защото ще изхарчим рИзерва, ще фалирВаме и т.н. и то не от вчера. Ние си фалирВаме така от 3 год. ама сме упорити и продължаваме да се напъваме. Пък износа растял - фиктивен износ, безработицата падала - сезонна работа, магистрали се строят - ама по тях няма да има кой да минава, индустрията расте - ама не тази индустрия дето е с най-голяма добавена стойност и т.н. Абе мнооого сме зле, направо ТОП зле сме в Евразия. Ама може и по-зле да сме догодина и след 100 год. Затова няма да се заблуждаваме ами да приемем факта, че нещо намирисва и да продължаваме д асе ослушваме като гърмяни зайци и да чакаме прокобата си. Амин!
              Дано не ме разбереш погрешно.
              Хубаво е да има добри данни, но какво точно те грее това?!
              Аз, ако печеля по 10 000лв. на ден, теб това грее ли те?
              Докато не се изкоренят някои неща на БФБ от фундаментално и техническо естество, "инвеститорите" на тази "борса" ще бъдат винаги с пръст в устата.
              Например: Единственият начин да накажете лош мениджмънт на дадена компания е, ако си продадете акциите или спрете да ги купувате. Боли ги мажоритарите за това. Виж, ако можехте да скъсите дори и техните акции, тогава ще стане интересно.
              Успех.

Коментар

• Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнение
                Тъй, тъй........ А да правите някаква съпоставка със миналото лято и нещо да Ви се струва не много наред.... Например 10% ръст за 10 дни.. Или днес да сме единствената зелена борса у Европа.... Па дали нема нещо гнило? .....
                Ние не сме наред. Много сме зле. И по-зле ставаме, макар че няма много накъде, защото сме много, ама мноооого зле. Но, въпреки че сме мнооого, ама мнооого зле и сме много по-зле от Румъния, Унгария и Зимбабве, все пак ставаме още по-зле. И ще продължим да ставаме зле, защото ще изхарчим рИзерва, ще фалирВаме и т.н. и то не от вчера. Ние си фалирВаме така от 3 год. ама сме упорити и продължаваме да се напъваме. Пък износа растял - фиктивен износ, безработицата падала - сезонна работа, магистрали се строят - ама по тях няма да има кой да минава, индустрията расте - ама не тази индустрия дето е с най-голяма добавена стойност и т.н. Абе мнооого сме зле, направо ТОП зле сме в Евразия. Ама може и по-зле да сме догодина и след 100 год. Затова няма да се заблуждаваме ами да приемем факта, че нещо намирисва и да продължаваме д асе ослушваме като гърмяни зайци и да чакаме прокобата си. Амин!
                МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Рапане, "племето" го разбирам като "инвеститорското племе"...
                  Аз оценки на група от хора не давам.
                  Всички са добри и умни, до доказване на противното...

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                    +1 !!!
                    хахахаха
                    Тъй, тъй........ А да правите някаква съпоставка със миналото лято и нещо да Ви се струва не много наред.... Например 10% ръст за 10 дни.. Или днес да сме единствената зелена борса у Европа.... Па дали нема нещо гнило? Па дали не са прави хората да се притесняват га скачаме с годишни доходности за броени дни? Па дали не ставаме като унгарците и румънците - държави балони? Па дали не харчим в момента фискалният резерв, а да викаме че икономиката се стабилизира? Абе пак племето не Ви е наред, пак циганите, селяните, простият народ, да се е...м и английските лордове - с добро чувство го казвам, защото всички сме интелигенти и симпатични спекуланти.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      Кво искате бе - ето - вече седмица - Яхооо с доста добри темпове... като пада пазарът - мрънкяте, като качва - пак мрънкяте - баси нихилистическото племе, баси !!!
                      +1 !!!
                      хахахаха

Коментар

• Първоначално изпратено от guantanamo Разгледай мнение
                        Анон, може би отново си без работа и си търсиш виртуално компания,като за целта използваш малки шегички във форума

Иначе не мога да си обясня коментара ти!

Аз за съжаление отново съм доста зает и не мога да поема топката в моята половина
                        Поздрави!
                        Не, вчера ми беше скучно, защото бях почти без позиции. Сега имам "яйца" в кошницата и ги обгрижвам, т.е. следя пазарите.
                        Хареса ми оптимизма ти в поста, а и напоследък забелязвам колко бързо се придвижвам по уж задръстената София. Ама едва ли е от кризата, щото няма такава. Сигурно защото хората са на море или ползват метрото.
                        Поздрави и на теб!

Коментар

• Анон, може би отново си без работа и си търсиш виртуално компания,като за целта използваш малки шегички във форума

Иначе не мога да си обясня коментара ти!

Аз за съжаление отново съм доста зает и не мога да поема топката в моята половина
                          Поздрави!
                          "Nothing shakes the faith of a true believer."

Коментар

• Първоначално изпратено от guantanamo Разгледай мнение
                            http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/...za_ot_krizata/

А какво ли ще е след някоя и друга година, когото сме вдигнали двойно и тройно процента на усвояване
                            Как какво?! Ще имаме магистрали и хубави пътища, само дето няма да има кой да пътува по тях.

Коментар

• БСК: Има трайни признаци, че България излиза от кризата

Налице са първите трайни признаци, че икономиката ни излиза от кризата, сочи анализ на Българската стопанска камара (БСК). Изследването е за макроикономическото състояние на страната за периода 2005-2009 г.

От БСК напомнят, че има нарастване на износа от края на 2009 г. и най-вече в първите пет месеца на 2010 г., както и за първи път от пет месеца намалява безработицата. Тези факти вероятно ще накарат местните предприятия да започнат подготовка за увеличение на производството, смятат анализаторите на камарата.

Според тях усвояването и оползотворяването на еврофондовете все още е слабо. По оперативните програми са разплатени едва 8% от средствата, определени за първите три години от програмния период 2007-2013 г., част от които са авансови плащания. Програма ИСПА, по която проектите трябва да бъдат завършени и разплатени до края на 2010 г., е усвоена едва на 41%, а програма САПАРД, която приключи през 2009 г., е разплатена на 76%, сочат данните в анализа на БСК.
                              http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/...za_ot_krizata/

А какво ли ще е след някоя и друга година, когото сме вдигнали двойно и тройно процента на усвояване
                              "Nothing shakes the faith of a true believer."

Коментар

• Първоначално изпратено от Майната Разгледай мнение
                                Постепенно по повечето свестни позиции ) ще се случва ) това което става сега в Хима и Трейса )
                                kakwo си се хванал с тоя хим и трейс?? (като удавник за сламка??) ха ха. Защото са в софикс ли???, ха ха ха
                                не е препоръка

Коментар

Working...
                                X