IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
    Аз пък да попитам как ли се чувства човек, който преди една година (към 04.01.2010) е бил горд притежател на 20 000 акции от Еврохолд. На колко ли ги е купил и какво ли е станало с неговата "инвестиция"?

Здравей netware5 ,
    Ама съществото със сто ника Полки не го взимай насериозно....той си е вече почти мажоритар на ССВ, като го четеш ... Тези продажби на дъщерните на ЕУБГ са негови и там беше почти мажоритар
    Колкото повече губи толково повече акции купува на думи ....балкански синдром,какво ще кажат в махалата.
    П.П. Само да не чуят от ТИМ ,че и Столипиновската махала няма да помогне....

Коментар

• Аз пък да попитам как ли се чувства човек, който преди една година (към 04.01.2010) е бил горд притежател на 20 000 акции от Еврохолд. На колко ли ги е купил и какво ли е станало с неговата "инвестиция"?
      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
        Полки ,
        я сега кажи с колко парички почна и за колко ръчички акциики имаше а сега си опрел да икономисваш от басове за да има за едната ръка,пръсчетата и то в ССВ .....
        цвети, свърши ти работното време и щом питаш за ЦКБ ще ти отговоря --- точно преди Нова година едни треперещи ръчички бяха сложили за продаване едни 28 000 акции на цена 0.999 --- реших да го взема този пакет и сложих ордер за 29 000 бр. на 0.99 ---> познай треперищите ръчички за колко секунди си изтеглиха ордера и ги изсипаха акциите на цената на която исках да купя

цеци, що се отнася за басове --- бях ти казал да купиш три еднолитрови бутилки за да почерпиш близките си вместо да ми пращаш уискито на мен --- условието беше да ми покажеш касовите бележки --- ти така и не ги показа тази бележки ................. така, че сега остава да ми дължиш трите бутилки уиски които очаквам в разумен срок да ми издължиш

Коментар

• Порки, да не са те изхвърлили от кръчмата та пишеш толкова често?

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнение
            А ето един от незнайните герой ......който за последните три години направи всички грешни инвестиции който може да се направят на БФБ и смени шест ника да доказва че има и го глупави от него в инвестирането.... разбира се без успех
            П.П. Да не забравим и че има и бас за изпълнение от еднолитрово черно Джони заради преминаване цената от 25 лв. от Булгартабак холдинг..но това са подробности....
            цвети, с държавни служители комуникирам след като им изтече работното време .............. с теб след 17.30 часа за да не преча на трудовия процес

Коментар

• Първоначално изпратено от p0lki Разгледай мнение
              как няма да оцелееш 6 години като въртиш акции с броя на пръстите на двете си ръце ............... а понякога и на едната

тя борсата за теб е хоби и си пишеш във форума защото цял ден си клатиш краката на работното си място като държавен служител ............ тя заплатката си тече и времето си минава

цвети, такива като теб си я карат така до пенсия
              А ето един от незнайните герой ......който за последните три години направи всички грешни инвестиции който може да се направят на БФБ и смени шест ника да доказва че има и го глупави от него в инвестирането.... разбира се без успех
              П.П. Да не забравим и че има и бас за изпълнение от еднолитрово черно Джони заради преминаване цената от 25 лв. от Булгартабак холдинг..но това са подробности....

Коментар

• Първоначално изпратено от man_united Разгледай мнение
                ЗА ТОВА НА МЕН НАЙ-МНОГО МИ ХАРЕСВА BGTR30!!!
                +1

само дето му е кратка историята

Коментар

Може ,
                  но от 2004 г съм оцелял на борсата спазвайки тези правила докато незнайни и знайни герой нямат вече сили да ме нападат а и никовете никой не им помни...
                  П.П. от 2008 г всеки януари пускам подобен пост и нападките в некомпетентност стават все по малко и по малко ... което ме води до мисълта че идва времето и аз да сгреша...
                  как няма да оцелееш 6 години като въртиш акции с броя на пръстите на двете си ръце ............... а понякога и на едната

тя борсата за теб е хоби и си пишеш във форума защото цял ден си клатиш краката на работното си място като държавен служител ............ тя заплатката си тече и времето си минава

цвети, такива като теб си я карат така до пенсия

Коментар

• Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнение
                    BG40 е по-добър индикатор за фондовата борса в България, отколкото СОФИКС.

Така, че по-скоро според мен трябва да гледаме този индекс отколкото Софикс. Друга причина е, че Софикс е по-лесен за манипулиране.
                    BG40 искаха да го спират, защото формулата за изчисляването му е много куца! 3-4 компании (КРЗ Одесос, Оргахим, Албена, Трейс) с висока цена, когато мръднат и индекса лети или пада здраво.
                    Подобно на теб мисля че СОФИКС се изкривява заради пазарната капитализация! ЗА ТОВА НА МЕН НАЙ-МНОГО МИ ХАРЕСВА BGTR30!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
                      Мисля, че изброените от теб неща не са верни, но времето ще покаже.
                      Може ,
                      но от 2004 г съм оцелял на борсата спазвайки тези правила докато незнайни и знайни герой нямат вече сили да ме нападат а и никовете никой не им помни...
                      П.П. от 2008 г всеки януари пускам подобен пост и нападките в некомпетентност стават все по малко и по малко ... което ме води до мисълта че идва времето и аз да сгреша...

Коментар

първо ДФ и ПФ похарчиха немалко кеш по отчитането на доходността...
                        второ чакаме следващите лоши отчети...
                        трето ДФ са под натиск ....
                        четвърто .. спазват правилата ,че зимата е лош сезон за сериозно инвестиране....
                        пето ..кеша е цар и днес ако купувача не е съгласен на тази ,утре по ниска и така докато му писне...банка да си и да даваш лихви..
                        шесто ще чакаме налъмите ,пардон дърветата да цъфнат... като се приватизират ,БТН ,БФБ и енергото....
                        тази година ПФ бяха изключително 'кротки', а ДФ...там няма с какво да се напъват просто

очаквам затишието да бъде до 31.03, а после каквото сабя покаже.

Нека първо видим какво ще направят на УПФ
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Единствения начин да започне траен растеж е като се види че нещата трайно се подобряват и то с приличен темп.

При това бавно движение по дъното винаги има шанс на някой да му свърши въздуха преди да се достигне до плиткото.

За момента имаме продължаващо повишение на лошите кредите - съответно банките са на дъното. И компаниите свързани с банките като Химимпорт.

тотален спад в търсенето на дълготрайни активи - жилища, офиси, автомобили. Съответно адсиците , еврохолд и така нат. все още се борят за оцеляване - като при това оцеляването им далеч не е сигурно.

значителен спад в търсенето на дребно съответно всички които разчитат на местните потребители са с намалени приходи - и съответно намалени инвестиции - дори и да не фалират пак не е ясно в какво състояние ще излезат от кризата. Тук визирам предимно табаците и билборд

Прехвалените ни износители въпреки че износа ни е вече на рекордни равнища не успяват да направят прилични печалби. Е кога ще ги правят когато ръста на износа ни се забави ли. Те поскъпнаха доста все пак и не виждам фундамента, горивото което ще им помага да продължават да поскъпват.

IHLBL е все повече в морския бизнес, а там нещата в световен мащаб са се поо...ли. И не стига това ами правят размиване на капитала след размиване на капитала. Вече почват заплашително да се приближават към мажоритарите на които не може да се вярва.

Туризма ни ще страда години наред заради свръх инвестирането преди кризата. ще трябва да минат сигурно 10 години за да може да се използва пълноценно създадения тогава капацитет. До тогава постоянно ще има натиск върху приходите им в посока надолу и натиск върху разходите им в посока нагоре.

Инфраструктурата се доказа като тотално хазартен отрасъл. Веднъж взимаш големи поръчки в следващия момент фалираш. Няма начинв при подобна силна зависимост от политически връзки една компания да се търгува на високи коефициенти. Защото къде ще слагаш p/E 20 при положение че на всеки 4 години се сменят титулярите.

Ами то май не остана нито една компания от индексите ни с потенциал за растеж които да се откроява в настоящия момент.

може след три или шест месеца нещо да изпъкне. Но за момента просто няма.

Коментар

• Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнение
                            BG40 е по-добър индикатор за фондовата борса в България, отколкото СОФИКС.

Така, че по-скоро според мен трябва да гледаме този индекс отколкото Софикс. Друга причина е, че Софикс е по-лесен за манипулиране.
                            Напълно вярно.

Коментар

второ чакаме следващите лоши отчети...
                              Ще има лоши, но ще има и доста добри отчети

Коментар

• Първоначално изпратено от panterata na folka Разгледай мнение
                                очаквам 370 утре да бъде подминато като бърз влак покрай надупен песимист
                                Бе твоите очаквания са все такива.
                                Факт е обача, че за бързия влак играеш ролята на тунела...

Коментар

Working...
                                X