Първоначално изпратено от Алън
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнениеОще днес пазара ще възстанови, споко има купувачи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнениеХайдееее......и днес със шибойката......
играчОР та дрънкатова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнениеХайдееее......и днес със шибойката......
Явно вече има хора които очакват сезона на скока за да продават, лошо.
Дано скоро да обърнем, че не е добре.
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSE Will Rise Разгледай мнениеИ аз съм на този принцип, но предпочитам да изчакам малко с недвижимото имущество (може би поне още 2-3 тримесечия), защото ако говорим за апартаменти (ново строителство разбира се), на пръсти се броят офертите, които могат да ти генерират доход над 8% на годишна база, ако ги отдадеш под наем. Ако се финансираш на 8 % примерно, даже се реализира загуба... И аз избягвам да правя прогнози, но обичам да следя тенденции и да дебна за обрати в някои тенденции
Не е препоръка!
Аз доходност не търся. Ще съм доволен да покрия инфлацията.... За това не прибягвам до заемен капитал, когато инвестирам. По скоро си търся убежище. Иначе (мое мнение) си мисля че недвижим имот от типа апартамент в голям град, има още да пада докато удари дъното. Виж парцелите като че ли веднъж са достигнали дъното и втрои път ти дават голям избор за последващата реализация - избора каво ще правиш на парцела остава твой и си гъвкав да го променяш... Не е препоръка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSE Will Rise Разгледай мнениеИ аз съм на този принцип, но предпочитам да изчакам малко с недвижимото имущество (може би поне още 2-3 тримесечия), защото ако говорим за апартаменти (ново строителство разбира се), на пръсти се броят офертите, които могат да ти генерират доход над 8% на годишна база, ако ги отдадеш под наем. Ако се финансираш на 8 % примерно, даже се реализира загуба... И аз избягвам да правя прогнози, но обичам да следя тенденции и да дебна за обрати в някои тенденции
Не е препоръка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнениеСамо български акции и недвижими имоти (парцели и селскостопанска земя) купувам и аз... Нямам средства и знания да купувам суровини...
Не е препоръка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSE Will Rise Разгледай мнениеА ако не е тайна, как се предпазваш от инфлация? Предполагам купуваш суровини или директно търгуваш с CPI индекси? И аз обмислях този вариант, но реших да заложа основно на подценени акцийки на БФБ
Само български акции и недвижими имоти (парцели и селскостопанска земя) купувам и аз... Нямам средства и знания да купувам суровини...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение+1. Аз не се наемам да прогнозирам. МНого фактори влияят а ние сме толкова малко "зъбно колелце" от системата, че всяка прогноза ще граничи с Еврофутбол - има логика, но много изненади и накрая греда...... Иначе и аз в момента пазарувам, за да се пазя от очакваната инфлация - с новият план на американците, мисля че вече нямаме съмнения, че този филм ще го гледаме... От друга страна гледам и да не изтънея, защото може и да има период в който доходите ще изостанат след цените и гапа ще се покрива само от спестявания и нали се сещаш какво ще стане... Абе какво ще стане - ще ходя на работа с трамвая и ще обядвам баница вместо суши и ... абе поне ние българите знаеме как се живее в мизерия...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнениеНикога не се влияя от чужди мнения. Анализите си ги правя сам. В Блумбърг гледам само индекси, на не толкова основни индекси.
Та банките в БГ били свръх ликвидни !!!!
Това са глупостите на БНБ. Случайно да знаеш какво се случва със "свръхликвидни банки" които имат 22-25% лоши и необслужвани кредити? Еле пък в условията на този премиер и минфин.???
Аз на БНБ не вярвам. Но вярвам в това което виждам, на статистическите и макроикономическите показатели и реалноста в БГ икономика, която е в плачевно състояние.
След кати дори и bTV вчера "установиха", че хората обедняват, а доходите им се понижават, какво повече да говорим.
В петък излязоха отчетите на банките за полугодието, можеш да разгледаш пропорциите в балансите им, за да се убедиш. Смешно е, обаче, да не вярваш на БНБ, а да вярваш на Нац. Статистически Институт за макропоказателите
Икономиката в БГ си е добре за базата от, която е тръгнала. Вчера и аз гледах новините и видях какво казват по БТВ, примерно, че Живота е поскъпнал с около 40 лв на 1970 лв и че хората с доход под миналния са над 42% от работоспособното население, като миналата година са били по-малко или нещо такова. Това според мен са пълни глупости, знаеш ли колко хора се осигуряват на 240 лв, а всъщност печелят по няколко хиляди на месец! Не забравяй, че над 40% от икономиката ни е "сива", която също се е повишила през 2010 г.
Щом си толкова песимистично настроен, относно икономиката на България, вероятно си си харесал компанийки от S&P 500 или DAX може би, вероятно даже си си ги купил на по P/B = 4-4.5, P/E = 25-30 и си щастлив на Dividend yield = 3-4 % . Не е препоръка, но ако в момента имаш чуждестранни акции и не мислиш да ги продаваш през следващите седмици, ти ще си промениш ника на Looser до края на годината
Не е препоръка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSE Will Rise Разгледай мнениеАбсолютно коректна дефиниция на конюнктурата. Въпросът според мен е какво тегло биха имали различните "въпросителни", при обособяването на пазарни лихвени равнища по депозитите. Лично аз мисля, че основен фактор в случая е забавянето на кредитирането, на фона на растящата спестовност по депозити. Относно БФБ също си абсолютно прав, за съжаление, но има и хубави фирми, които ще бъдат подценени още поне няколко тримесечия (което всъщност не е лошо от друга гледна точка
+1. Аз не се наемам да прогнозирам. МНого фактори влияят а ние сме толкова малко "зъбно колелце" от системата, че всяка прогноза ще граничи с Еврофутбол - има логика, но много изненади и накрая греда...... Иначе и аз в момента пазарувам, за да се пазя от очакваната инфлация - с новият план на американците, мисля че вече нямаме съмнения, че този филм ще го гледаме... От друга страна гледам и да не изтънея, защото може и да има период в който доходите ще изостанат след цените и гапа ще се покрива само от спестявания и нали се сещаш какво ще стане... Абе какво ще стане - ще ходя на работа с трамвая и ще обядвам баница вместо суши и ... абе поне ние българите знаеме как се живее в мизерия...
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSE Will Rise Разгледай мнениеДа, съгласен съм, че има положителна тенденция на развитие на основните лихвени равнища (макар, че за Австралия може да се поспори каква тенденция предстои). Така като гледам просто си рецитираш наизустените макро тенденции от bloomberg и се мислиш за голям "икономист", без да поставяш в частност банките опериращи в българската икономика. Световните тенденции няма да имат кой знае какво влияние на лихвите по депозитите в България краткосрочен план, най-вече защото банките в БГ са свръхликвидни! Естествено, че ако ЕЦБ вдигне лихвата на 3-4% това ще повлияе и на лихвите по депозитите в БГ, но тук говорим за значително по-ниски стойности!
ПП: Вземи си изтегли един лихвена статистика на БНБ да се просветиш малко...
Та банките в БГ били свръх ликвидни !!!!
Това са глупостите на БНБ. Случайно да знаеш какво се случва със "свръхликвидни банки" които имат 22-25% лоши и необслужвани кредити? Еле пък в условията на този премиер и минфин.???
Аз на БНБ не вярвам. Но вярвам в това което виждам, на статистическите и макроикономическите показатели и реалноста в БГ икономика, която е в плачевно състояние.
След кати дори и bTV вчера "установиха", че хората обедняват, а доходите им се понижават, какво повече да говорим.
Коментар
Коментар