IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврохолд България АД (4EH / EUBG) - архив 1 до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ikonomika.bg Разгледай мнение
    Тук нещата не ми харесват, но засега не съм тръгнал да излизам.ЗАСЕГА.
    Лично аз, си поставям едни срок от да речем макс 6 месеца, и ако дотогава не излезе нещо свръх положително по тази позиция, май и аз ще си бия камшика.

Почти 50 К имам тук вложени,като пари е това, средна стойност малко над настоящите нива.
    Това което става, това огромна изоставане в сравнение с други позиции никак не ми харесва.Не вярвам и на другите който имат тук сериозни количества да им харесва ситуацията.
    Дори и да си най-големият фен на тази компания, няма как да ти е приятно да виждаш уж компании с много по-лош мениджмънт, или поне с нищо чак толкова различно като качество с тукашния, и тези компании да са напривили вече едни сериозни двуцифрени ръстове.
    А тук виждате положението, повече от минорно е настроението и с право доста хоря бягат от тук.
    Само за сравнение, по същото време когато купих тук, купих за 30К акции в трейс, към днешна дата, парите ми там вече са два пъти повече.
    Също така, когато излезе първата новина за Биовет, за американците там, и там купих за няколко К и там имам вече над 40% ръст.
    За банките е ясно на всички, там имам само от пиб-а.Но акцията си ме възнаграждава всеки ден.

Тютюните са друга бира, но и там съм на добри нива.

Единствената ми куца позиция е Еврохолд-а и едни малки пари в един адсиц, там никакво движение напоследък, но пък вероятно ще направи сериозно движение скоро и си го чакам спокойно.

Да вземат мениджмънта да покажат, че в близко бъдеще имат намерение да правят хубави печалби, защото иначе, ще си останат с пръст в уста, че може и другаде.
    Само един Еврофинанс да е купувач, и да се надявам да увлече и други ? колко да увлече?
    Няма да стане тази работа по този начин.

И не само намерение да покажат, а да покажат истинските печалби.

Тук или трябва да име перспектива за яки печалби, или трябва да име преспектива за редовен дивидент, или пък, трябва да привлекат някой много, амо много голям при увеличението на капитала.Което ще покаже, че този големият има повече инфо от нас и той е видял възможност за печалба, възможност която ни е малките не сме видяли добре.
    А най-добре, след като не могат да управляват добре( личи си, по това, как пазара ги наказва дори в момент на такава обща еуфория) и само структурират и преструктурират и т.н. да вземат да я продадат компанията и да нямат гриижи.
    Тогава ще се види аджеба, колко струва компанията наистина.

Та, вероятно ще чакам есента, може би тогава ще има втори по-сериозен ръст на борсата, и ако и тогава е същият шит тук ще им кажа чао.
    То хубаво да чакаш тук доброто бъдеще, ама и дребните акционери са хора и те трябва да се зарадват на живота.Не може да живееш само с очаквания.То хубаво, ако всички си стоят и нищо на пазара не расте, нямаш грижи, просто пазара е шит, но когато започва да расте, а ти дори падаш, е ....проблема май е туканка някъде!Защото, при такава ситуация, когато парите ми който съм вложил тук не носят нищо, а навсякъде другаде носят, то да му се невиди, по-добре човек да търси чисто спекулантски позиции, като мостове или пък като пътищата, там поне, има риска, но ако не остане картофа у теб накрая, имаш шанс за бърза врътка.

А тук, ни рак, ни щука.

Към мениджмънта- или действайте както трябва,решително и с резлутати, или картофа ще остане у вас.

Защото, досега пазара ви показваше зелено, сега отива работата на жълто, но както е тръгнало, може и червено да покаже....

УРА,КОРК отново се завърна ,отново с нов ник : ИКОНОМИКА ,
    да де ,обаче този път май и с нов акъл !!!!!
    Давай Корк ,
    признай си за усредняването ,което правеше тук на 8/лв ,

признай си ,че обърка "влакът първа класа " и се натресе на влакчето на ужасите !

признай си,изживей своят катарзис ,тогава току виж се оттървеш завинаги от корк ,констадинат ,гуантанамо,ИКОНОМИКА
    и другите си никове
    ,и останеш просто ти :
    малкият захлупен очко,прочел две книги във виенската библиотека ,
    прочел и книжката с афоризми на велики личности !!!!
    Та ще си останеш такъв ,но поне ще получиш своя покой !!!
    п.п. иначе лошо :ще продължаваш да ни облъчваш със свойте помпозни постове ,рискувайки ,рано или късно някой да те открие !
    п.п. иначе нищо лично !
    Last edited by 4i4ko Pari4ko; 15.02.2011, 23:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
      http://www.x3news.com/displayNovina.jsp?formid=44954

На последната страница на някой от документите. Естествено, че в материалите за ОСО няма да има сключена полица, защото едно от условията за сключването й е решение на ОСО. Тук Продигал и други хвърляха шапки от радост, че е сключена тази полица и инса е реализирал нови приходи.
      Вече ставаш смешен.

Последно, от какво се притесняваш, има полица или няма.
      Last edited by prodigal; 15.02.2011, 22:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от постоянен Разгледай мнение
        Не знам, дали е ОК е прав да цитира тази статия без да е проверил дали в протокола на извънредното общо събрание на облигационерите има приложена сключена застарховка финансов риск? Странно, но има приложена такава към Поканата за ОСО, без подписи и номер, НО няма качена такава към Протокола от ОСО. Дали, има застраховка, не знам? Навремето я търсих, когато имаше яки спекулации относно Евроинс-а.
        http://www.x3news.com/displayNovina.jsp?formid=44954

На последната страница на някой от документите. Естествено, че в материалите за ОСО няма да има сключена полица, защото едно от условията за сключването й е решение на ОСО. Тук Продигал и други хвърляха шапки от радост, че е сключена тази полица и инса е реализирал нови приходи.

Коментар

• Първоначално изпратено от постоянен Разгледай мнение
          Не знам, дали е ОК е прав да цитира тази статия без да е проверил дали в протокола на извънредното общо събрание на облигационерите има приложена сключена застарховка финансов риск? Странно, но има приложена такава към Поканата за ОСО, без подписи и номер, НО няма качена такава към Протокола от ОСО. Дали, има застраховка, не знам? Навремето я търсих, когато имаше яки спекулации относно Евроинс-а.
          Мани го ОТ, според него само ВП и К_н не са включени, занимава ни с глупости, така или иначе!

Коментар

• относно ИКПД

Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение

Коментар

• благодаря на берти, че ме информира на лични, но и аз не мисля, че ще има дертове за инса
              Last edited by 2012; 15.02.2011, 17:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
                Не ти ли писна да я претопляш тази партенка Не разбра ли че Инса няма да се мине, колкото и да ти се ще

Коментар

• http://www.investor.bg/news/article/112528/339.html

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                    Мече, думата беше за финансовите, където положението е нещо такова:

2007 Химимпорт - емисионна стойност 11 лв
                    за нови акционери + 6.5 права по около 80 стотинки или около 16 лева се върза
                    2007 ЦКБ емисионна стойност 7.2 лв
                    за нови акционери + 7 права по около 50 стотинки или около 11 лева
                    2007 ПИБ цена 10.7 и 6 пъти презаписване
                    2006 БАКБ вторично публично предлагане - средна цена за месеца около 30 лева.

Всичко това е записано и платено от сериозни играчи, а не от такива като мен и теб
                    А ето и нещо интересно като увеличение и реакция на пазара:

Тогава цената на акцията беше над 5 лева, а правата се търгуваха около 2 лева..
                    Та така.
                    Е друго си е на трезва глава.....на аукционите на ССВ купувах под 10 ст....ИХБГ - правата бяха по скъпи от акциите ....там продавах права
                    Поздрави!

Коментар

• Мече, думата беше за финансовите, където положението е нещо такова:

2007 Химимпорт - емисионна стойност 11 лв
                      за нови акционери + 6.5 права по около 80 стотинки или около 16 лева се върза
                      2007 ЦКБ емисионна стойност 7.2 лв
                      за нови акционери + 7 права по около 50 стотинки или около 11 лева
                      2007 ПИБ цена 10.7 и 6 пъти презаписване
                      2006 БАКБ вторично публично предлагане - средна цена за месеца около 30 лева.

Всичко това е записано и платено от сериозни играчи, а не от такива като мен и теб
                      А ето и нещо интересно като увеличение и реакция на пазара:
                      2005 - Общото събрание на акционерите на Централна кооперативна банка реши капиталът на банката да бъде увеличен до 48,507 млн. лв. чрез издаването на нови 16 169 064 акции с номинална и емисионна стойност един лев.
                      http://www.investor.bg/news/article/29929/5.html
                      Тогава цената на акцията беше над 5 лева, а правата се търгуваха около 2 лева..
                      Та така.

Коментар

• [QUOTE=prodigal;1207046]
                        Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнение

Направи си труда да кажеш емисионните, и аз продадох Евроинс над 14 щото трябваше да си затварям репо.. ако искаш добави и цената на правата, тоест на колко е минало реално
                        Продигал,
                        на няколко чаши Бордо и Мавруд съм ...
                        Наздраве!
                        Всичко е по памет ..
                        ФИБ-10,3 лв.... търсех хиляда пък получих 200
                        Трасе -25К за 1 акция от 110 лв.
                        ССВ - 7,3 лв. ...права по 10 ст.
                        БСТР- 10 лв. ... права по 12 лв.
                        Петхл.- 7.1 ..... права по 25 ст.
                        ХИМ- 4 лв. ....
                        ЕУРИНС- 4 лв.
                        ВАСВ- 20 бр. над 30лв....
                        ЗХБГ- 4,5 лв.
                        ХИМ- .2,3 лв.
                        Абе хайде наздраве ,че почнаха да ми се губят цифри...

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                          Мда, това са основните сили които движат Химко за другите незнам
                          Тези които движат Химко му плащат таксите за търговия, може да им е по евтино от тренажор.

Тук дружеството си струва колкото струва и затова е предмет на такъв интерес, предвид цената на акцията

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнение
                            Подценеността или надцененоста на дадена позиция понякога се определя от търсенето и предлагането на маркета..........
                            Мда, това са основните сили които движат Химко за другите незнам

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                              по отношение на мъдрите прозрения на елана , а и не само на тях бих казал - за развит пазар ОК, но за българския ... някой друг път ... по-натам ...

интересно ако извадят холда от софикс дали ще има спайк лоу или не...
                              Спайк може би, а дали пък не и 2-3 спайка надолу !?

Коментар

• [QUOTE=meche_cveti93;1207043]
                                Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                                ССВ - 7 и нещо участвах с 250 бр,прод.-6 лв-
                                ФИБ- на 10 и нещо с 200 бр.продад.- 13 лв.
                                ВАСВ - не си спомням но 20 продадох на 83 лв....
                                ЕУРИНС - 400 бр- на 9 - продадени на 4 лв. при тогавашното увеличение...
                                Направи си труда да кажеш емисионните, и аз продадох Евроинс над 14 щото трябваше да си затварям репо.. ако искаш добави и цената на правата, тоест на колко е минало реално
                                Last edited by prodigal; 14.02.2011, 21:47.

Коментар

Working...
                                X