IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврохолд България АД (4EH / EUBG) - архив 1 до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram
    ..........

Тебе форекса явно много те е блъскал и още не можеш да се оттърсиш от стреса. Ясно е,че риск има, но без риск по-сериозна доходност трудно се постига.
    Да не ме разберете грешно, но изобщо не сравнявам ликвидността на акциите и залагането на движенията на валутните двойки във форекса...

Във форекса - наистина има СУПЕР-ликвидност, несъпоставима с никой инвестиционен инструмент до сега..., нооооо - пък и рискът е достоен, че и надхвърля многократно риска за "търсачите на силни усещания"...
    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master
      Първоначално изпратено от zarco
      Виж, кВо, Форекс - ти като че не схвана кВо ти казвам.
      Как да схвана като и ти самия не схващаш какво ми казваш!
      Очевидно резултатът е равен... (мисля, че това е по-разбираемо)... ))
      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Фори ... не знам защо точно тук коментираш ликвидността. Наистина на БФБ няма ликвидност, но точно тук това не е актуално. ЦКБ-то, Ехолда ,Пиб и още няколко са изключение, но остават стотици по които да се види 10000лв оборот е събитие.

Тебе форекса явно много те е блъскал и още не можеш да се оттърсиш от стреса. Ясно е,че риск има, но без риск по-сериозна доходност трудно се постига.
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco
          Как да схвана като и ти самия не схващаш какво ми казваш!
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Първоначално изпратено от zarco
            За мен, ако не е блокирана търговията с акции (не говоря за конкретни цени) - те са ликвидни.
            Кат са ликвидни защо всички ревете че няма ликвидност на нашата борса?

зарко, прочете ли приоритетите на новото ръководство на борсата... Основният е да увеличат ликвидността на бфб-то!!! Какво според теб имат предвид, в светлината на даденото от теб определение за ликвидност?!?!

Опитай да ме цитираш, за да докажеш, че "рева"...

Никъде не съм казвал, че няма ликвидност на акциите: ФАКТ Е, ЧЕ МОГАТ ДА СЕ КУПУВАТ И ПРОДАВАТ АКЦИИ - КОЕТО Е ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ЛИКВИДНОСТ НА ТОЯ ИНВЕСТИЦИОНЕН ИНСТРУМЕНТ.

Приоритетите на БФБ (и всякакви други тезиси) - оставям да четеш и опровергаваш - на теб, самият. Това е същото, както и да избереш конкретни свои действия в посока - "инвестиране" (ако така може да бъде наречено действието - да си купиш килограм картофи, акция на някоя борса или - да си вложиш левчето на депозитв банка)...

Всеки продавач ти сваля звезди, докато си купиш, а в къщи установяваш, че някои от картофите са изгнили... ))

Такъв е животът - всеки продавач на картофи задължително пише и сертификат с приоритети (тезиси)..., а някои от нас...(както и да е, де)... ))

Коментар

бърка ликвидност с волатилност, но му е простено.
              Аааахахах... трамка... ставаш и ти за смях мойто момче! Зор а?!... Няма купувачи, а те тръгнали да се жалват че няма ликвидност... щот... как да кажат че няма купувачи, а? Тръгнали да сменят ръководството на бфб-то за да им търси новото ръководство купувачи, а?!

market liquidity is an asset's ability to be sold without causing a significant movement in the price and with minimum loss of value. Money, or cash on hand, is the most liquid asset
              Демек, който иска да има ликвидни активи да стои на кеш , а не да се набълбуква с буклуци и след това да се жалва че никой не иска да ги купи от него!!!

http://en.wikipedia.org/wiki/Market_liquidity

Volatility (finance), a measure of the risk in a financial instrument
              http://en.wikipedia.org/wiki/Volatility
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Eeee ама ти много искаш да им отвориш очите...остави ги мършите винаги са такива...

не е препоръка..

Коментар

• Фори бърка ликвидност с волатилност, но му е простено. Изпълнения като днешните има в много позиции и това се дължи на разминаването между продавачи и купувачи. Днес видяхме ордери за по над 20К броя , които седяха на срещуположни тротоари и никой не искаше да пресече булеварда и да иде при другия да стане обороцията. Какво се случва между двата бряга е без значение.
                  Днес с 77 лева оборот се реализира 8 и кусур % ръст в Етропала , което е около милион маркет кап+. Не е да няма ордери но разликата е голяма. Затова игра в центъра с литкане нагоре и надолу. Никой не си прави труда да я спира тази игра, а се чака нещо,което да провокира едната група да пресече улицата.

А междувремено заинтересовани лица като Фори и колегите му ще се бъзикат с вас докато се предадете и изсипете в ниското....после ще се види кой ще е купил.

В този ред на мисли - в момента ПФ (единтвения по-сериозен кеш на БФБ) за пореден път си пипат ушите. Чакат Чужденците (другия по-сериозен кеш) да дойдат и да лапнат пакетите, а после ще ни обесняват как чакали потвърждение за бичи тренд и ще купуват от същите тези чужденци на 3-4 кинта парчето.

хубава вечер

не е препоръка за покупка или продажба на акции или откриване и закриване на депозити.
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco
                    За мен, ако не е блокирана търговията с акции (не говоря за конкретни цени) - те са ликвидни.
                    Кат са ликвидни защо всички ревете че няма ликвидност на нашата борса?

зарко, прочете ли приоритетите на новото ръководство на борсата... Основният е да увеличат ликвидността на бфб-то!!! Какво според теб имат предвид, в светлината на даденото от теб определение за ликвидност?!?!

Коментар

Първоначално изпратено от ivannd
                      ... какъв е смисъла от днешната сесия с този пиклив обем от 9 сделки...
                      ...
                      акциите на особено добро дружество, което стои добре на пазара, акциите му са бързоликвидни.
                      Трябва да си талант щом в рамките на 3 изречения казваш 2 взаимоизключващи се твърдения?!?!
                      НЕ МОЖЕ една акция да е бързоликвидна ако има пиклив обем от 9 сделки!!!

Форекс, безпристрастното тълкуване на понятието "ликвидност" - те опровергава по всички параграфи.

Разбира се, ликвидността няма нищо общо с решението на някого да купи акции на определено дружество, нито да ги продаде в настоящият момент (и при настоящите нивА), нито с реализираните обеми за конкретен ден на борсова търговия...

За мен, ако не е блокирана търговията с акции (не говоря за конкретни цени) - те са ликвидни. Ако се търгуват някакви обеми - това подкрепя тезата за ликвидността, а това пък означава, че има купувач за обемите, които някой предлага - все от свободно търгуемата част от капитала, предоставена от дружеството на борсата.

Така че - в случая, независимо от нивата, на които се търгува определена акция - ликвидността съществува.

Поздрави и пожелания за здраве и успехи на всички през Новата година!

Коментар

• Първоначално изпратено от ivannd
                        ... какъв е смисъла от днешната сесия с този пиклив обем от 9 сделки...
                        ...
                        акциите на особено добро дружество, което стои добре на пазара, акциите му са бързоликвидни.
                        Трябва да си талант щом в рамките на 3 изречения казваш 2 взаимоизключващи се твърдения?!?!
                        НЕ МОЖЕ една акция да е бързоликвидна ако има пиклив обем от 9 сделки!!!

Коментар

• А "жабето" отдясно...???

Коментар

• Иваннд,
                            според мен някой и друг колега инвеститор е посвършил джобните по празниците
                            и си набира нови средства за да си посрещне януарските разходи... та от къде да
                            развърже - Еврохооооолд... защо от там ли ..?. защото еврохолд подскочи по рязко от останалите последните дни и вече "не се очаква" бърз растеж като при другите..
                            и разпродава на всяка цена колегата защото сметките не чакат.. с такъв оборот,
                            такова обяснение си правя.

Коментар

• Като се правят коментари за Еврохолд, някой може ли да каже какъв е смисъла от днешната сесия с този пиклив обем от 9 сделки да се понижава чак толкова с 5,43%. Това не е пазарно движение според мен, а нещо друго, но какво? Особено пък последната сделка 165 акции на цена 1,342 лв. Това за мен е някакъв шмекерлък, а не борсова пазарна търговия. При това, това е първата сесия от новата 2010 год. и не им прави чест на търговци или спекуланти чак толкова да се наакват. Да се спекулира няма нищо лошо, но това за мен не са спекулативни сделки. Това си е чиста простотия освен ако някой незнае нещо повече за подобен род сделки. Ако беше пазар за плод зеленчук е нормално да се движат така цените, но това е фондова борса. Тук не става въпрос за кило ябълки или картофи, а за акциите на особено добро дружество, което стои добре на пазара, акциите му са бързоликвидни. Интересно ще ми бъде да се коментира подобно държане на фондовия пазар. Само моля да не се правят оправдания с външни причини, защото такова явление има само на нашата борса.

Коментар

според мен влизаме във фаза при която всеки по-сериозен спад ще се използва от едрите риби за пълнене на прилични обеми на сносни цени.
                                Мдаааа... Ами то човек ако те възприема на сериозно ще излезе, че вече трета година навлизаме в тази фаза... В задачата се пита, колко ли години ще излизаме тогава?!

Коментар

Working...
                                X