If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
98,5 милиона лева фирмен кредит. Кой каза, че бизнесът не тегли заеми?
Парите са за "Приста ойл груп" на братя Бобокови
29.08.2016, 5:41 ч.
Заводът на "Приста ойл" в Русе.
и
Компанията „Приста инвест 2016“ на предприемачите Пламен и Атанас Бобокови изтегли солиден инвестиционен кредит - 50,34 млн. евро (98,5 млн. лв.). Заемът е от Уникредит Булбанк и е един от най-големите, отпуснати от банковата ни система през тази година.
„Приста инвест 2016“ е най-новото дружество на братя Бобокови, чийто холдинг „Приста ойл груп” включва производство и търговия с моторни и индустриални масла ("Приста ойл”), акумулаторни батерии (“Монбат” и „Старт”), смазки и антифриз ("Верила лубрикантс"), светодиоди и LED осветление ("Окта лайт").
Групата има и заводи в Румъния, Сърбия, Турция и Узбекистан, където се рециклират оловни батерии и се произвеждат смазочни материали, греси и специални течности.
Пред Клуб Z Пламен Бобоков заяви, че в следващите седмици ще има пресконференция, на която ще бъдат обявени амбициозните планове на холдинга.
Преди няколко месеца ръководството прогнозира, че 2016-а ще бъде най-добрата година в историята на "Приста ойл", заради сключените големи договори. Дружеството изнася в над 40 държави на 4 континента.
Инвестиционната програма на холдинга в следващите месеци е насочена основно към рециклиращия бизнес. Очаква се да бъде изграден завод за производство на калай в Монтана. Това е изключитело ценен метал, който се използва в електрониката и електротехниката.
Работи се и по нов проект в Румъния, където ще се преработва отпадъка от рециклирането на батериите. Това ще става по уникална технология, патентована от българска фирма.
Финансовият партньор на Пламен и Атанас Бобокови - Уникредит Булбанк, е сред най-бързо растящите банки у нас. Активите на ръководената от Левон Хампарцумян институция достигнаха 17,35 млрд. лв. към края на юни 2016 г. спрямо 15,9 млрд. лв. година по-рано. Уникредит Булбанк и Банка ДСК успяха да привлекат най-много свободни средства след затварянето на КТБ.
Ами щял да обяви тези дни какво ще прави с тези 100 милиона ...
от поста на тони
Четохте ли вчера в клуб з че майката тегли 100млн заем ит банката на Левон и
Това го четохме, но какво имаш предвид, че на 7 лв. има 2 млн. акции?
Ами щял да обяви тези дни какво ще прави с тези 100 милиона ...
от поста на тони
Четохте ли вчера в клуб з че майката тегли 100млн заем ит банката на Левон и
Разсъжденията ти са много черни и за съжаление логични! На мен ми е интересно как се отпуска 100 млн. кредит на нова фирма /питам, не се заяждам/? Какво е обезпечението и кой го покрива?
15%, една от малкото добри фирми на БФБ , имах таргет 7 за покупки, но новината не е много добра....
Първо нивото 7 е пълно с 2 милиона акции ,второ да видим бобоков що ще прави .
Следя интервютата от 12 месеца а действителността е друга....
ще изчакам ....
Не е препоръка...
Пише че приста инвест тегли кредита, (за да инвестира в рециклиране), а защо не е Монбат !?!?
Разсъжденията ти са много черни и за съжаление логични! На мен ми е интересно как се отпуска 100 млн. кредит на нова фирма /питам, не се заяждам/? Какво е обезпечението и кой го покрива? В тази новата фирма кои са акционери - само братята ли или има и други?
Да така не звучи в полза на мбат и Атанас Бобоков говореше че Мбат ще строи тези мошности. Ще чакаме официално инфо. Холандците продават при обещания за ръст на печалбата от мениджмънта. Ще видим каква са я намислили.
Компанията „Приста инвест 2016“ на предприемачите Пламен и Атанас Бобокови изтегли солиден инвестиционен кредит - 50,34 млн. евро (98,5 млн. лв.). Заемът е от Уникредит Булбанк и е един от най-големите, отпуснати от банковата ни система през тази година.
„Приста инвест 2016“ е най-новото дружество на братя Бобокови, чийто холдинг „Приста ойл груп” включва производство и търговия с моторни и индустриални масла ("Приста ойл”), акумулаторни батерии (“Монбат” и „Старт”), смазки и антифриз ("Верила лубрикантс"), светодиоди и LED осветление ("Окта лайт").
...
Пише че приста инвест тегли кредита, (за да инвестира в рециклиране), а защо не е Монбат !?!?
Информацията, както е дадена, по никакъв начин не дава към момента какъвто и да е плюс към стойността на акцията, а според мен постава едно наум - ето защо
Холдингът майка е направил ново дъщерно дружество, което няма нищо общо с монбат, но ще ползва неговия скрап, за да го рециклиира и по този начин извлича печалба (забележи не за монбат)!!! Излиза така - скрапа от монбат, но печалбата за друга фирма - не ми допада
Не знам точно какво става но днес бе супер!
Продавач не мога да видя защото купих малко на плажа през телефона.
Четохте ли вчера в клуб з че майката тегли 100млн заем ит банката на Левон и имат грандиозни планове които ще обявят идните дни?
Информацията, както е дадена, по никакъв начин не дава към момента какъвто и да е плюс към стойността на акцията, а според мен постава едно наум - ето защо
Холдингът майка е направил ново дъщерно дружество, което няма нищо общо с монбат, но ще ползва неговия скрап, за да го рециклиира и по този начин извлича печалба (забележи не за монбат)!!! Излиза така - скрапа от монбат, но печалбата за друга фирма - не ми допада
Четохте ли вчера в клуб з че майката тегли 100млн заем ит банката на Левон и имат грандиозни планове които ще обявят идните дни?
още не мога да преценя дали това с кредита е добра новина. Да не се окаже, че ще натоварят после монбата да ги връща, както стана в известна степен при бивета на домус-ага.
Коментар