IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (MONB / MONBAT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от realista Разгледай мнение

    Отдавна няма държава. "Държавата" е Тулупа и Шайката му. Ще стане това, което реши "демократа" спящ с пистолет, с пачки евро и злато в шкафчето си.
    И кво ти пука - тук е така (да не политизирам излишно темата, но то всичко е политика). На следващите избори пак с бюлетинката за герП, за да не дойдат комунистите и работа, работа, работа... Щеше да е смешно, ако не беше тъжно - искрено съчуствам на колегите тук, аз бях така след като големият демократ два пъти не пусна сделката на Чез. да разбиеш работещ бизнес наистина е върховна олигофрения!

    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

    Коментар


    • [QUOTE=johny-bravo;n3619075]Четохте ли интервюто на Бобоков от вчера? Само лоши новини. Как смятате? Ще им поднови ли държавата разрешителното?

      Отдавна няма държава. "Държавата" е Тулупа и Шайката му. Ще стане това, което реши "демократа" спящ с пистолет, с пачки евро и злато в шкафчето си.

      Коментар


      • За подновяване на разрешителното за внос от Италия - откого зависи - от Баце. То се подновява от М-во на околната среда. Сега точно ще се види дали той работи за човека "КОЙ" или работи за Българския бизнес. Тук ще се види едно към едно, как стои работата.

        Коментар


        • Като гледам и повечето им кредити са с падеж -тази година .Със сигурност ще им удължат срока ,ама за колко и при какви условия ...

          Коментар


          • Да..... Работата става наистина сериозна.
            ​​​​​​

            Коментар


            • Четохте ли интервюто на Бобоков от вчера? Само лоши новини. Как смятате? Ще им поднови ли държавата разрешителното?

              Из интервюто:

              "Най-голямото ми притеснение е свързано с "Монбат" - дали покрай всички тези скандали ще бъде удължена нотификацията ни за внос на скрап от Италия, която скоро изтича. За да работи заводът в Монтана, където имаме 600 служители, ни трябва олово. Ние внасяме оловен скрап, чиито заготовки правим в Италия, а не боклуци. Имаме голяма структура по събиране на отпадни акумулатори, тяхното сепариране, преработка и съответно тяхното предоставяне в полуготов вид за преработка в България за производството на олово, което отива за производство на акумулатори. Така набавяме 50% от суровината за "Монбат". И го правим по този модел от 20 години."

              "Говорихме за риска с разрешителното за внос на "Монбат"...Проблемът с нотификациите е много важен. Ако "Монбат рисайклинг" не получи нотификация за преработка на суровината от министерството на екологията, това означава, че заводът ще спре в кратки срокове - до седмица-две, и 600 човека ще излязат на улицата.''

              '' Изпитахте ли и други трудности в бизнеса?На финалната права на придобиване на компания в Северна Африка сме, по-конкретно в Тунис. А вследствие на тези действия на прокуратурата има огромни затруднения и не сме сигурни дали изобщо ще приключим сделката. Най-вероятно няма. Така че благодарение на тези действия се спира тотално развитието на "Монбат". Все пак основният бизнес върви силно - този месец имаме заявки, които са в пъти по-големи от нормалното за юли. Най-вероятно е пост-COVID ефект."

              "Как реагират съакционерите ви като ЕБВР и фонда CEECAT?На никого не му харесва това, което се случва. Не само на ЕБВР, но и на пенсионните фондове, на финансовите институции, банките. Една банка реагира още на следващия ден след действието на прокуратурата - спря договорено рефинансиране и нов кредит за нова инвестиция. Това зачеркна 200 нови работни места, които щяхме да разкрием във Враца. Всичко това приключи."


              Цялото интевю тук:
              https://www.capital.bg/politika_i_ik...CpAlLIZNG6uhD8


              Коментар


              • Я една конспиративка - Бобоците нали бяха патрони в Русе - е, от коя партия е кметът на Русе? И дали това не е най-големият град, който герП не спечелиха? Я да видим друготе градове кои са - ми да, Благоевград (кметът е с оспорен мандат - не ги следя какво точно стана, но имаше разни решения на съда), Перник (я, една еодна кризичка, която премиерът слънце реши - познайте кой ще спечели следващият път) и Разград (ма то там никога не ги е вълнувало). И за капак другият им град - Монтана, като и там кметът не е от герП, ок де, ренегат и подкрепен, но не е самостоятелна кандидатура на герП.

                та дали смисълът не е чисто политически - към големите бизнесмени, да внимават с кого се заиграват, щото всичко различно от герП и дпс е забранено. Просто празни мисли на празен човек. Не е препоръкЪ - нямам акции тук и едва ли някога ще имам, принципно не харесвам компанията, но още по-малко харесвам ловът на вещици и своеобразното аутодафе с тази книга!
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                Коментар


                • Тиквун и разказа играта на тая артия .

                  Коментар


                  • https://www.monbatgroup.com/bg/pokan...rite-na-monbat

                    Новият избор е с доста дълго.CV.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

                      Сигурно щото са много "невинни" и за това така се случва......нас що никой не ни задържа и не ни иска гаранции.....за всичко си има причина.
                      А ти как реши, че са виновни ? Аз не оправдавам никого, който е правил престъпления да си носи последствията, обаче човек трябва да е много късоглед ако не вижда, че се действа избирателно кой да натиска прокуратурата и кой не ! За едни се измислят какви ли не обвинения, а за други е напълно сляпа ! Тук въобще не става въпрос за Монбат и за управлението му в последните години ! Имам акции и съм много недоволен от резултатите и врътките, които направиха !

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

                        Станахме бананова република !
                        Сигурно щото са много "невинни" и за това така се случва......нас що никой не ни задържа и не ни иска гаранции.....за всичко си има причина.

                        Коментар


                        • И ние ревахме миналата година по това време,ама ДВИто тогава други говореше.

                          Коментар


                          • Няма такава държава!

                            https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020...home_mainStory

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

                              Станахме бананова република !
                              Нормално, то бананите останаха единствената ни файда от махането на комунизма, другото си е горе-долу същото

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

                                Станахме бананова република !
                                Защо бе Здравчо?!?

                                Коментар

                                Working...
                                X