IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Айде, пакетите минаха на 0,88, да се качваме пак над 2 лв

Коментар

• Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнение
      Честно, не ги разбирам злорадите троли като ОК!!

Бахти мизерното създание трябва да си, че да се радваш на нещастието на другия!!

Ами плащат ми бе.

Коментар

• Честно, не ги разбирам злорадите троли като ОК!!

Бахти мизерното създание трябва да си, че да се радваш на нещастието на другия!!

Коментар

• Факт, страхотно рали направихте.

Коментар

• ОК Остави ,че се изкупи пакета на пишман продавача,ами и търсене се появи на същата цена.Яко,а

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
              От Атера доходността от началото на годината е над 50%. Сметни колко ти е средната на химимпорт и колко трябва да стане, за да си на 50% плюс за 6 месеца

Да такае по принцип....но при АТЕРАта според мен върхът се вижда.....и няма много потенциал.Докато тук МОЖЕ да вдигне в пъти...

Изпълнителният директор на пенсионно дружество "Алианц България" Страхил Видинов обясни пред "Капитал Daily", че продажбата на акциите е част от цялостната им стратегия за постепенно излизане от дружествата със специална инвестиционна цел (АДСИЦ). "Законодателната рамка, в която работят АДСИЦ, е остаряла и ние решихме да ликвидираме всичките си инвестиции в такива дружества", обясни Видинов. По думите му не става въпрос за няколко текста, а за проблем на целия закон, който трябва да се преработи.

не е препоръка...

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                Този път май сбърка.....Сега смятам....ако ти вземаш годишно 15% дивидент от АТЕРАта.....колко трябва да стане цената тук за да имам доходност като твоята ....и да стане поне за една година време....ММмммммдаддааа

Успех и хубав ден
                От Атера доходността от началото на годината е над 50%. Сметни колко ти е средната на химимпорт и колко трябва да стане, за да си на 50% плюс за 6 месеца

Коментар

Ентусиазмът за покупки май пр

Ъиключи. Явно пакета на продавачите е по-голям от портфейлите на купувачите. Поне на тия цени. Ако падне наполовина силите може и да се поизравнят.
                  Този път май сбърка.....Сега смятам....ако ти вземаш годишно 15% дивидент от АТЕРАта.....колко трябва да стане цената тук за да имам доходност като твоята ....и да стане поне за една година време....ММмммммдаддааа

Успех и хубав ден

Коментар

Ентусиазмът за покупки май приключи. Явно пакета на продавачите е по-голям от портфейлите на купувачите. Поне на тия цени. Ако падне наполовина силите може и да се поизравнят.
                    Мисля че излишно се мъчиш в тая тема. Прекалено са големи интересите тук, че да се повлияят и на 0,001% силите по позицията, заради размисли и страсти във форума.
                    Каквото ще става, ще става. Или си в играта или си вън. Да стоиш отстрани и да поплюваш, щото не ти държи да я играеш .... доста тъпо изглежда

Коментар

• След време "очень хорошо" ще каже,че е купил последните на 88 стинки.
                      Хубавото е че от утре ще се премести другаде със "задълбочените анализи".

Коментар

Ентусиазмът за покупки май приключи. Явно пакета на продавачите е по-голям от портфейлите на купувачите. Поне на тия цени. Ако падне наполовина силите може и да се поизравнят.
                        Тролче, май големите батковци ще те опровергаят!

инаф ис инаф, ин съртън пойнт!

Коментар

• Ентусиазмът за покупки май приключи. Явно пакета на продавачите е по-голям от портфейлите на купувачите. Поне на тия цени. Ако падне наполовина силите може и да се поизравнят.

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                            Не знам накрая на аукциона нарочно ли оставиха да се види айсберга.....ама едва ли е всичко.40 К акции тук не е кой знае какво,ама ....казва ли ти някой ,а и смееш ли да питаш
                            Това е поредната неграмотност или злоупотреба на посредника-просто каза има още,чакайте отдолу.Няма никаква логика да имаш да продаваш и да го правиш по този начин.Хайде да поразсъждаваме защо го прави
                            -има доста за продаване и в същото време има и купувач,но на по-ниско-целта е да стигне до посоченото от купувача ниво по-бързо и с повече акции за продаване.После ги врътва с едно мигване на екрана и прибира комисионните
                            -натиска някакъв сертификат

Коментар

• Аз не можах пък да разбера, защо гледате предлагането като фактор, видимо е че тези лотове се разтоварват на едно ниво т.е. става едно преместване на акции от един в друг джоб/портфолио. Ако беше нещо сериозно трябваше да се обират силно всички поръчки купува, а не да стои от няколко дена конст. цената.
                              Такива големи обеми за кратко време не означава, че некви хванати от гората ги купуват, а преструктуриране на портфейли поне за мен. Има няколко причини за продажба, и 1 причина за покупка. С много малки играчи и много интереси сега е чиста спекула да се сравнява цената с тези на закъсалите.
                              Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Бобане, аз изхождам от идеята, че ако има смисъл да се купува една акция тя ще бъде изкупувана до момента в който няма смисъл да се купува повече. Пример за такива акции са АДСИЦ и някои дивидентни. Видяхме едно добро рали по тях. Според мен има още на къде да растат до достигане до точката в която повече няма смисъл да се купува. Когато една акция няма смисъл да се купува тя ще бъде продавана до момента в който на продавача не му излиза сметката да продава.
                                Под смисъл да се купува аз разбирам дисконтираните дивиденти и евентуално търгово предлагане в даден момент. Пълно е с компании които са декларирали, че никога няма да дадат дивидент или мажоритаря да продаде компанията. В тези случаи към 0 трябва да добавим една минимална цена за опция мажоритаря да си промени политиката. Така можем да намерим точката до където си струва да се купува. Всичко над тази цена е спекула при която се търси по-голям глупак на когото да се продаде актива.
                                Къде е точката при която на продавачите няма да им излиза сметката да продават е сложен въпрос. Много често е психологически.

Коментар

Working...
                                X