IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
    Това трябва само да те радва. Ако си умен и находчив можеш да печелиш от тези дефекти на пазара и да правиш неприлични спекулативни печалби

Иначе флагмана добре пори вълните. Има добро търсене и ако и продавачите играят умно ще продават на все по-високи нива.
    Иначе аз в момента следвам принципа - Let the profit run!
    Ами аз се нагушках привилегировани именно защото са по-евтини от обикновените Естествено обаче гледам цената на обикновените нормално е, иначе прив. ги купих на дъното
    The best things in life are free. The second best things are very expensive!
    не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение
      Интересно, какво става с Кашпировски, Генерале. Имаш ли някакви пресни данни, поне за вътрещаря
      За съжаление не мога да кажа нищо ново.Точно сега,когато борсата отлепи от условното дъно,Кашпировски болезнено ми липсва.Появиха се нови таланти,но те едва прохождат..Спокоен съм,обаче.Времето ражда своите герои..

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
        Между другото си напълно прав! И аз го проверих и се изумих. Поредният абсурд на който ставам свидетел. Това на нормална борса няма как да се случи
        Това трябва само да те радва. Ако си умен и находчив можеш да печелиш от тези дефекти на пазара и да правиш неприлични спекулативни печалби

Иначе флагмана добре пори вълните. Има добро търсене и ако и продавачите играят умно ще продават на все по-високи нива.
        Иначе аз в момента следвам принципа - Let the profit run!

Коментар

• Първоначално изпратено от Gaki Разгледай мнение
          Бобайко,не си спомням някой друг да е излизал на загуба,трябва нещо да си сгрешил.Моля те,направи опровержение.Тук всички са на печалба,не разочаровай новаците..
          Интересно, какво става с Кашпировски, Генерале. Имаш ли някакви пресни данни, поне за вътрещаря
          http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
            Поздрави и на Теб...и на Всички....

Затова и купувах .и излязох на загуба в последствие....Ама сега,предоволно

Аре ...Наздраве
            Бобайко,не си спомням някой друг да е излизал на загуба,трябва нещо да си сгрешил.Моля те,направи опровержение.Тук всички са на печалба,не разочаровай новаците..

Коментар

Бобайко,сега вече е добре,,,не всеки го знае.Поздрави.
              Поздрави и на Теб...и на Всички....

Когато написах за конвертирането ,не уточних точната цена а приблизително я казах....и имах спомен,че увеличението беше май месец 2009(05.2009)......

Очаквах,че миналата година ще го видим това 3.33...в 20 сесии........ама явно и Артио това са целяли,да излязат на висока цена

Затова и в последствие се оказа(и доказа) ,че много "хора" са продавали за да им свалят гащите ....Така и стана....ама аз не съм го знаел.......но се усетих навреме де..

Затова и купувах .и излязох на загуба в последствие....Ама сега,предоволно

Аре ...Наздраве

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                Логически може да си прав, но исторически има периоди в които цената на обикновените е над тази на привилегированите - общо в над 23% от сесиите с търговия на привилегировани.
                Между другото си напълно прав! И аз го проверих и се изумих. Поредният абсурд на който ставам свидетел. Това на нормална борса няма как да се случи
                The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                  Викаш......не съм чел.....тогава прочети тук

.................................................. .................................................. .....................

Вярно,че не съм уточнил,че е трябвало поне 20 сесии да е тази цена...и цената е не 3.30..а 3.33
                  Ама си мислих,че ВИЕ СТЕ ЧЕЛИ и ще ме разберете ....и да не се връщам в подробностиии

А това е взето от тук;

http://www.chimimport.bg/uf//dl/Chim...ublication.pdf
                  Бобайко,сега вече е добре,,,не всеки го знае.Поздрави.

Коментар

Боже,Боже....Бобайко,да беше попрочел малко,преди да да говориш глупости..
                    Викаш......не съм чел.....тогава прочети тук

б) в края на третата година от вписването на Увеличението на капитала в търговския регистърпо отношение на всички Нови акции в обръщение – съгласно решение на Управителния съвет на
                    Емитента, ако (1) официално публикуваната цена на затваряне на Обикновените акции е най-малко
                    50% над емисионната цена на Новите акции в поне 20 от 30-те последователни борсови сесии,
                    предхождащи изтичането на тригодишния срок и (2) решението на Управителния съвет на Емитента е
                    одобрено от общото събрание на Привилегированите акционери, свикано от Емитента и проведено не
                    по-късно от един месец преди края на третата календарна година; събранието е редовно, ако на него са
                    представени най-малко 50% (петдесет на сто) от Новите акции в обръщение, а решението за одобрение
                    се взема с мнозинство ¾ (три четвърти) от представените на събранието Нови акции в обръщение
                    (“Конвертиране по опция на Емитента”) (виж по-подробно “Конвертиране по опция на Емитента”
                    по-долу);

Вярно,че не съм уточнил,че е трябвало поне 20 сесии да е тази цена...и цената е не 3.30..а 3.33

Ама си мислих,че ВИЕ СТЕ ЧЕЛИ и ще ме разберете ....и да не се връщам в подробностиии

А това е взето от тук;

http://www.chimimport.bg/uf//dl/Chim...ublication.pdf

Ааа и забравих да уточня коя е дататат на вписването...за да тече срок 3г...,,аме нейсе

Аре Наздраве.......
                    Last edited by BOBAN1; 11.01.2013, 20:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                      Хехе, козленце, още не сте си стигнали цената отпреди година, и вече заподскача.
                      Буби, напротив, подскачаш ти.
                      Аз съм си седнал кротичко върху тимаджийските акцийки.
                      Last edited by Три без коз; 11.01.2013, 19:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
                        Къде е Бубата да направи поредните мъдри заключения, от които аз да достигна до необходимите изводи.
                        Хехе, козленце, още не сте си стигнали цената отпреди година, и вече заподскача.

Коментар

• Къде е Бубата да направи поредните мъдри заключения, от които аз да достигна до необходимите изводи.

Коментар

• Първоначално изпратено от дзаката Разгледай мнение
                            Няма никаква логика де се изравнят цените на обикновенните и привелигированите.Всеки с обикновенни ще ги продаде и ще купи привелигировани за да чака +20ст. на година.Ако реши да продава и цената при обикновенните е по-добра ще конвертира и продава обикновенни.И всички налични акции,които не са за продаване ще бъдат привелигировани.Няма да стане.Ако се случи значи всичкото инвеститори нищо не стават.Единствения вариант да се случи е голям продавач при привелигированите и ниска ликвидност-тогава цените могат да се доближат,но няма да се изравнят.
                            Логически може да си прав, но исторически има периоди в които цената на обикновените е над тази на привилегированите - общо в над 23% от сесиите с търговия на привилегировани.

Коментар

• Няма никаква логика де се изравнят цените на обикновенните и привелигированите.Всеки с обикновенни ще ги продаде и ще купи привелигировани за да чака +20ст. на година.Ако реши да продава и цената при обикновенните е по-добра ще конвертира и продава обикновенни.И всички налични акции,които не са за продаване ще бъдат привелигировани.Няма да стане.Ако се случи значи всичкото инвеститори нищо не стават.Единствения вариант да се случи е голям продавач при привелигированите и ниска ликвидност-тогава цените могат да се доближат,но няма да се изравнят.

Коментар

Боже,Боже....Бобайко,да беше попрочел малко,преди да да говориш глупости..

Да... не е прочел...няма такова нещо.

Коментар

Working...
                                X