If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)
Това трябва само да те радва. Ако си умен и находчив можеш да печелиш от тези дефекти на пазара и да правиш неприлични спекулативни печалби
Иначе флагмана добре пори вълните. Има добро търсене и ако и продавачите играят умно ще продават на все по-високи нива.
Иначе аз в момента следвам принципа - Let the profit run!
Ами аз се нагушках привилегировани именно защото са по-евтини от обикновените Естествено обаче гледам цената на обикновените нормално е, иначе прив. ги купих на дъното
The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Интересно, какво става с Кашпировски, Генерале. Имаш ли някакви пресни данни, поне за вътрещаря
За съжаление не мога да кажа нищо ново.Точно сега,когато борсата отлепи от условното дъно,Кашпировски болезнено ми липсва.Появиха се нови таланти,но те едва прохождат..Спокоен съм,обаче.Времето ражда своите герои..
Между другото си напълно прав! И аз го проверих и се изумих. Поредният абсурд на който ставам свидетел. Това на нормална борса няма как да се случи
Това трябва само да те радва. Ако си умен и находчив можеш да печелиш от тези дефекти на пазара и да правиш неприлични спекулативни печалби
Иначе флагмана добре пори вълните. Има добро търсене и ако и продавачите играят умно ще продават на все по-високи нива.
Иначе аз в момента следвам принципа - Let the profit run!
Бобайко,не си спомням някой друг да е излизал на загуба,трябва нещо да си сгрешил.Моля те,направи опровержение.Тук всички са на печалба,не разочаровай новаците..
Интересно, какво става с Кашпировски, Генерале. Имаш ли някакви пресни данни, поне за вътрещаря
Затова и купувах .и излязох на загуба в последствие....Ама сега,предоволно
Аре ...Наздраве
Бобайко,не си спомням някой друг да е излизал на загуба,трябва нещо да си сгрешил.Моля те,направи опровержение.Тук всички са на печалба,не разочаровай новаците..
Бобайко,сега вече е добре,,,не всеки го знае.Поздрави.
Поздрави и на Теб...и на Всички....
Когато написах за конвертирането ,не уточних точната цена а приблизително я казах....и имах спомен,че увеличението беше май месец 2009(05.2009)......
Очаквах,че миналата година ще го видим това 3.33...в 20 сесии........ама явно и Артио това са целяли,да излязат на висока цена
Затова и в последствие се оказа(и доказа) ,че много "хора" са продавали за да им свалят гащите ....Така и стана....ама аз не съм го знаел.......но се усетих навреме де..
Затова и купувах .и излязох на загуба в последствие....Ама сега,предоволно
Логически може да си прав, но исторически има периоди в които цената на обикновените е над тази на привилегированите - общо в над 23% от сесиите с търговия на привилегировани.
Между другото си напълно прав! И аз го проверих и се изумих. Поредният абсурд на който ставам свидетел. Това на нормална борса няма как да се случи
The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Вярно,че не съм уточнил,че е трябвало поне 20 сесии да е тази цена...и цената е не 3.30..а 3.33
Ама си мислих,че ВИЕ СТЕ ЧЕЛИ и ще ме разберете ....и да не се връщам в подробностиии
Боже,Боже....Бобайко,да беше попрочел малко,преди да да говориш глупости..
Викаш......не съм чел.....тогава прочети тук
б) в края на третата година от вписването на Увеличението на капитала в търговския регистърпо отношение на всички Нови акции в обръщение – съгласно решение на Управителния съвет на
Емитента, ако (1) официално публикуваната цена на затваряне на Обикновените акции е най-малко 50% над емисионната цена на Новите акции в поне 20 от 30-те последователни борсови сесии,
предхождащи изтичането на тригодишния срок и (2) решението на Управителния съвет на Емитента е
одобрено от общото събрание на Привилегированите акционери, свикано от Емитента и проведено не
по-късно от един месец преди края на третата календарна година; събранието е редовно, ако на него са
представени най-малко 50% (петдесет на сто) от Новите акции в обръщение, а решението за одобрение
се взема с мнозинство ¾ (три четвърти) от представените на събранието Нови акции в обръщение
(“Конвертиране по опция на Емитента”) (виж по-подробно “Конвертиране по опция на Емитента”
по-долу);
Вярно,че не съм уточнил,че е трябвало поне 20 сесии да е тази цена...и цената е не 3.30..а 3.33
Ама си мислих,че ВИЕ СТЕ ЧЕЛИ и ще ме разберете ....и да не се връщам в подробностиии
Няма никаква логика де се изравнят цените на обикновенните и привелигированите.Всеки с обикновенни ще ги продаде и ще купи привелигировани за да чака +20ст. на година.Ако реши да продава и цената при обикновенните е по-добра ще конвертира и продава обикновенни.И всички налични акции,които не са за продаване ще бъдат привелигировани.Няма да стане.Ако се случи значи всичкото инвеститори нищо не стават.Единствения вариант да се случи е голям продавач при привелигированите и ниска ликвидност-тогава цените могат да се доближат,но няма да се изравнят.
Логически може да си прав, но исторически има периоди в които цената на обикновените е над тази на привилегированите - общо в над 23% от сесиите с търговия на привилегировани.
Няма никаква логика де се изравнят цените на обикновенните и привелигированите.Всеки с обикновенни ще ги продаде и ще купи привелигировани за да чака +20ст. на година.Ако реши да продава и цената при обикновенните е по-добра ще конвертира и продава обикновенни.И всички налични акции,които не са за продаване ще бъдат привелигировани.Няма да стане.Ако се случи значи всичкото инвеститори нищо не стават.Единствения вариант да се случи е голям продавач при привелигированите и ниска ликвидност-тогава цените могат да се доближат,но няма да се изравнят.
Коментар