IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
    По принцип за миналата година ,ако до края на май обикновените бяха стигнали 3.30 префер. щяха автоматично да се конвертират и нямаше да се плащат лихви..
    Боже,Боже....Бобайко,да беше попрочел малко,преди да да говориш глупости..

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
      според мен цената на обикновените ще бъде закарана доста над префовете, за да имат стимул държателите на последните да конвертират и така и да падат разходите за лихви.

Хмммм,има някаква логика,но не ми се вярва.
      По принцип за миналата година ,ако до края на май обикновените бяха стигнали 3.30 префер. щяха автоматично да се конвертират и нямаше да се плащат лихви.За съжаление тогава се появи ,или по-рано,Артио...нямаше или много трудно щеше да стане.Затова и ги наведоха хууууббаааавоооо,че по-лесно да им влезе.

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
        Какво точно ти е логиката ? Обоснови се, как така изравняване?
        според мен цената на обикновените ще бъде закарана доста над префовете, за да имат стимул държателите на последните да конвертират и така и да падат разходите за лихви.

Коментар

• Първоначално изпратено от Marti Разгледай мнение
          Един дивидент ако има на обикновенните акции тогава доверието ще се върне напълно !
          Че купи си от привилегированите, има и такива с гарантиран дивидент. Аз например имам от тях
          Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
            +100,00%...!!!!
            Честито на печелившите...
            Е , и на 30 % сме доволни. По хитрите, които имат време да следят мача постоянно , са си изчислили entry- то по-добре.
            Не е препоръка. Който взима инвестиционно решение на базата на писания във форум , е идиот!

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              От умрял писмо, от мутри пари
              И от фармата 60% от печалбата на дивидент

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                Да така е.....минали са 20млн акции и цената е паднала с 31%.....

Затова и мисля ,че със сегашните,евентуални 18млн акции ...цена от 1.50 е приемлива
                Оня тарикат пъпката, също имаше към толкова артии във фармата. (по спомен беше около 16% от 132 млн хартии) Какво ли може да се очаква там !?

Коментар

• +100,00%...!!!!
                  Честито на печелившите...

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение

Примерно, че 2011 г. са били на едно ниво и на минимум, и на максимум. Както и за привилегированите %-но отиват там числата, но без да се отчетат 2 дивидента.
                    Препоръки нямам, бройки имам.
                    Ами честно казано, аз не вярвам да се изравнят, поне в следващите 3 години...След 3 години, когато остане около 0.3 стотинки дивидент, пак е трудно, но тогава може и да се изравнят. Трудно де...То не е от това колко е цената, а от това че при привилегированите има дивидент, който се разпределя! Той държи цената отгоре. С времето дивидента ще спада и тогава ще се постига изравняване, но не и сега...
                    http://www.investor.bg/novini-i-anal...-akcii,143046/ - Ето тук Мариян е описал много точно как стоят нещата и защо ми звучи абсурдно да имат една и съща цена...
                    Всичко идва от това, че привилегированите автоматично ще станат обикновени след разпределение на целия дивидент...
                    Last edited by LuckyYou; 11.01.2013, 12:18.
                    The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                    не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                      Не е рано за такова изравняване... На 3.3 се бих съгласил.....
                      И аз при себестойност 0.54 лв. на привилигерованите.

Макар, че логика не виждам ....

Поздрави и успех!

Коментар

тука чакам изравняване на двата типа акции на нива около 2,20
                        Не е рано за такова изравняване... На 3.3 се бих съгласил.....

Коментар

Примерно, че 2011 г. са били на едно ниво и на минимум, и на максимум. Както и за привилегированите %-но отиват там числата, но без да се отчетат 2 дивидента.
                          Препоръки нямам, бройки имам.

Коментар

• Абе да не ви налазиха китайците
                            http://www.investor.bg/novini-i-anal...-adsic,145102/
                            За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                              не е препоръка

Коментар

добре ли е да изтриеш цялата загуба от миналата година за 2 седмици а ?
                                И тия с дивидентите?!?! Чакай малко, вие ако си бяхте купили без да цвилите и бяхте погледнали на нещата от друг ъгъл щяхте в момента да изкарвате много повече пари, отколкото ако чакахте дивидент. Какъв дивидент? 7-8% от цената за акция ? Чакай бе, От 2 седмици цената расте всеки ден със 7-8%!!!!! А вие искате нещо, което се разпределя веднъж годишно....Да не говорим, че те разпределят дивидент( при привилегированите), само че както обичам да казвам си търсите оправдания да не купувате!

Коментар

Working...
                                X