IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
    Ще си запазя правото като модератор в този фуром да изтрия следващите ти мнения по темата, ако продължиш да държиш такъв тон.
    големи аргументи изкара за да докажеш твоята 2 хилядна процентова доходност

направо ме затапи, и баса спечели, и спирам да пиша повече за да не преча на последващата ви 3 хилядна процентова доходност реализирана до края на месеца...
    fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение
      Гледай сега )) почваш с 20 кинта и добаваш 2к и си ок )
      хахаххаа ................... това ли е начина на мисирките да правят доходност по форумите

значи моя съвет е да не започват с 20 кинта, а в началото да "заложат" 20 стинки , а после да теглят кредит от банката и да започват да пишат по форумите и да се сравняват с Бъфет

Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение
      Що спорите за глупости, като няма значение )
      значение има , и то има голямо значение какво се пише защото не малко хора четат форума и е хубаво да се пишат реални неща, а не болните фантазии на смешковците

мислех, че форума е за инвестиции, а не е форум за "лов и риболов" където се пишат небивалици

Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение
      добри времена бяха и пак настават )
      добри времена винаги е имало и ще има, но въпроса е до възможностите и късмета на всеки един тук ................... дори и през последните 5 години (януари 2009 - януари 2014) не малко участници на БФБ спечелиха сериозни суми, а мисирките загубиха доста пари през това време...
      Last edited by polki; 06.01.2014, 01:06.

Коментар

• polki, хайде да не се заяждаме за глупости! Черно на бяло съм написал, че тези 2000% са спрямо началната база и то в комбинация със сравнително редовно добавяне на пари към портфейла.

Ще си запазя правото като модератор в този фуром да изтрия следващите ти мнения по темата, ако продължиш да държиш такъв тон.

Нямам намерение да влизам в повече off topic и приемам казусът за изчерпан.

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
          ок , аз съм в грешка защото се включих на 7 лв ...................... но това няма значение

и така от 4 лв. до 20 лв. са 500% профит, а ти декларира 2 000% профит

едва ли представлява някаква тайна и сега от позицията на времето би могъл да сглобиш един портфейл с който да ни убедиш, че за 2006-2007 год. си имал 2000% профит

хващам се на бас, че нямаш 2 000% профит, но ти си пиши на воля във форума каквото си искаш .................... слагам те в графата на мисирките с глупостите ти
          Гледай сега )) почваш с 20 кинта и добаваш 2к и си ок ) Що спорите за глупости, като няма значение ) добри времена бяха и пак настават )

Коментар

Химимпорт излиза на борсата в най-голямото IPO досега

Я да видим сега кой борави свободно с цифрите и като минат няколко години започва да си вярва дори!
            ок , аз съм в грешка защото се включих на 7 лв ...................... но това няма значение

и така от 4 лв. до 20 лв. са 500% профит, а ти декларира 2 000% профит

едва ли представлява някаква тайна и сега от позицията на времето би могъл да сглобиш един портфейл с който да ни убедиш, че за 2006-2007 год. си имал 2000% профит

хващам се на бас, че нямаш 2 000% профит, но ти си пиши на воля във форума каквото си искаш .................... слагам те в графата на мисирките с глупостите ти

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
              нещо не можа да ме убедиш, че си направил 2 000% за периода 2006-2007

пробвай пак ...................... защото купил на 8 лв. и продал на 14 лв. са по-малко от 80 % ...................... и при хима ИПО-то беше на 7 лв. , а не стигна дори до 21 лв. , а това са 300% ъп, но според теб хима е направил 400% ъп

изобщо голяма част от хората си боравят доста свободно с цифрите и като минат няколко години започват да си вярват дори

Химимпорт излиза на борсата в най-голямото IPO досега

Дружеството ще предложи общо 11,084 млн. акции, емисионната цена е 4 лв
              Я да видим сега кой борави свободно с цифрите и като минат няколко години започва да си вярва дори!
              Last edited by ivandavidov; 05.01.2014, 23:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
                Корелацията между единия от индексите (не си спомням точно кой, май беше СП500) и Софикс е много голяма. Докато Буда управляваше корелацията се разми (софикс падаше), сега пак отново е много силна! Така че каквото стане в Америка, това става и в нас(за падане говоря - ако тръгне да пада, падаме и ние х3 )
                Това имам предвид...
                Ако си прав за такава корелация след като там се качи , и тук трябваше х 3 да се качим......ама
                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

20 пъти са 2000% и няма грешка. Стига човек да тръгне от достатъчно ниска база, редовно да довнася пари и заедно с това борсата да лети в небесата. Ако тръгнеш примерно с 1000 лева в началото на 2006г., всеки месец добавяш по още хиляда и си инвестирал в Хим-а в началото на 2007г. като нищо може човек да направи и 30-40 пъти увеличение на началния капитал. Все пак по онова време "Химимпорт" за по-малко от година след IPO-то направи 400% ръст, само за няколко месеца през 2007г. "Оргахим" направи 500% ръст, а около година и нещо по-рано "Дуропак Тракия Папир" (вече не е публично) направи няколко хиляди процента ръст преди мажоритарят да отправи търгово предложение.

Истината е, че не успях да се възползвам максимално от всички тези движения, тъй като тогава прохождах в света на борсовата търговия. В крайна сметка без да влагам много усилия успявах да правя пари от борсата и това за мен беше най-важното. Една от успешните ми инвестиции беше точно в Химимпорт в началото на 2007г., когато купих на ниво около 8 лева и след няколко месеца продадох на ниво около 14 лева.

Бяха златни времена!
                  нещо не можа да ме убедиш, че си направил 2 000% за периода 2006-2007

пробвай пак ...................... защото купил на 8 лв. и продал на 14 лв. са по-малко от 80 % ...................... и при хима ИПО-то беше на 7 лв. , а не стигна дори до 21 лв. , а това са 300% ъп, но според теб хима е направил 400% ъп

изобщо голяма част от хората си боравят доста свободно с цифрите и като минат няколко години започват да си вярват дори

Коментар

• 20 пъти са 2000% и няма грешка. Стига човек да тръгне от достатъчно ниска база, редовно да довнася пари и заедно с това борсата да лети в небесата. Ако тръгнеш примерно с 1000 лева в началото на 2006г., всеки месец добавяш по още 500-1000 лева и си инвестирал в "Химимпорт" в началото на 2007г. като нищо може човек да направи и 30-40 пъти увеличение на началния капитал. Все пак по онова време "Химимпорт" за по-малко от година след IPO-то направи 400% ръст, само за няколко месеца през 2007г. "Оргахим" направи 500% ръст, а около година и нещо по-рано "Дуропак Тракия Папир" (вече не е публично) направи няколко хиляди процента ръст преди мажоритарят да отправи търгово предложение.

Истината е, че не успях да се възползвам максимално от всички тези движения, тъй като тогава прохождах в света на борсовата търговия. В крайна сметка без да влагам много усилия успявах да правя пари от борсата и това за мен беше най-важното. Една от успешните ми инвестиции беше точно в "Химимпорт" в началото на 2007г., когато купих на ниво около 8 лева и след няколко месеца продадох на ниво около 14 лева.

Бяха златни времена!
                    Last edited by ivandavidov; 05.01.2014, 23:38.

Коментар

Аз за периода 2006-2007 успях да направя скромните 20-тина пъти увеличение на капитала..
                      това 20 пъти как да се разбира???

защото според моите разбирания 20 пъти са равни на 2 000% и ми се струва, че някъде греша сигурно .................... а може и да не греша аз , а някой друг

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                        Защо не си направиш портфейля публичен с опция да залагат на него - нещо като ETF Като гледам има много , които се интересуват от него .... пък и ще ти е един вид хедж на репата
                        Батя е център на галактиката, умря циганката и стана това което стана на второ четене приемам идеята поне да се спре малко

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                          Не мисля че американски пари са причината за ръста на БФБ.....
                          Корелацията между единия от индексите (не си спомням точно кой, май беше СП500) и Софикс е много голяма. Докато Буда управляваше корелацията се разми (софикс падаше), сега пак отново е много силна! Така че каквото стане в Америка, това става и в нас(за падане говоря - ако тръгне да пада, падаме и ние х3 )
                          Това имам предвид...
                          The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                          не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                            Да, сега е по-подходящо!
                            2007-ма беше края на възхода, а сега сме в началото
                            Тънка, но съществена разлика!
                            Защо не си направиш портфейля публичен с опция да залагат на него - нещо като ETF Като гледам има много , които се интересуват от него .... пък и ще ти е един вид хедж на репата
                            За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
                              Нищо се не знае, възходът тук може да секне ако американците, на които борста им расте от 5 години, решат...
                              Не мисля че американски пари са причината за ръста на БФБ.....
                              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                                Да, сега е по-подходящо!
                                2007-ма беше края на възхода, а сега сме в началото
                                Тънка, но съществена разлика!
                                Нищо се не знае, възходът тук може да секне ако американците, на които борста им расте от 5 години, решат...
                                The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                                не е препоръка

Коментар

Working...
                                X