IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dian88 Разгледай мнение
    Да, раздава по привилигированите.
    Но неразпределената печалба е много по-голяма от дивидента по тях.
    Така че защо да не раздаде и по обикновените?
    хайде стига с тоя дивидент по обикновените!!!

Колко пъти ви беше казано, повторено и потретено, че дивидент по обикновените акции на Химимпорт НЕ се обсъжда и планира за разпределяне. Компанията(в лицето на г-н Керезов) многократно обясни политиката си!

наистина ли има още слабомислещи!????

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
      Дивидент Хим-а раздава. Привилегированите акции ще станат обикновени, след като им свърши периода...
      Да, раздава по привилигированите.
      Но неразпределената печалба е много по-голяма от дивидента по тях.
      Така че защо да не раздаде и по обикновените?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Аз мисля - Давидов - прав.

Тимуровците ви зарибяват.

Имам привилегировани.
        A аз мисля, драги Импе, че няма никаква надежда набалончилите се вече от един-два месеца фармаджийски хартии да ти донесат сериозен ръст в портфейла.
        Нито имотаджийската, нито търгуващото с хапчета, нито баонизираната майчица имат такъв потенциал, както Тимуровските.
        Фарма на 4 лв - мерси, по-добре избушена 3 пъти хартия, па-макар и тимуровска, отколкото вече набалончена на "големия" мажо, който продължава да се бъзика със "съакционерите" си в Севто
        Тук все пак става дума за подценени работещи активи
        Не е препоръка.
        http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

Коментар

Имам привилегировани.
          Нека да си зарибяват, само утре да повторят днешното изпълнение...

Коментар

• Химимпорт е по-хубав от секса!
            Custodite sortem vestram

Коментар

Имам привилегировани.

зарибявката е една от техниките на борсите

Коментар

• Аз мисля - Давидов - прав.

Имам привилегировани.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
                  Визирам хората като мен, които са купували лятото миналата година на нива около 1.30лв. преди да минат сделките с големите пакети от септември. Имаше няколко по-големи сделки за сравнително големи пакети и чиста печалба от порядъка на 50% за 6-9 месеца е повече от прилична.

Освен това чисто технически графиката на 6C4 започва да подсказва за необосновано поскъпване (сега знам, че съфорумците ще кажат как това поскъпване е обосновано и очаквано от дълго време). Няма нищо лошо една акция да поскъпва, но понякога е лош знак, когато имаме рязко поскъпване, както сегашното, защото след рязко поскъпване в над 90% от случаите следва рязък спад.

Също така границата от 2.00лв. е силна от психологическа гледна точка. Днес наблюдаваме рязък пробив над това ниво, но графиката ми говори, че стабилните нива са някъде между 1.55лв. и 1.65лв. за акция (т.е. някъде мажду SMA-10 и SMA-30). Текущата цена от над 2.00лв. за акция е много над тези нива и технически погледнато е много възможно да видим движение надолу. Не казвам, че 100% щестане, но опитът ми подсказва, че ще стане.

Според мен или ще имаме рязко движение надолу, или ще последва сериозна странична консолидация около 2-та лева. И при двата случая ще трябва да минат няколко седмици, а може би и няколко месеца, преди техническата графика да покаже ново поскъпване и то ако текущият положителен тренд се запази.
                  Колега ръста не е необоснован и целите са си ясни и то технически!

Ето виж какво съм писал лятото:http://pazaradnes.com/технически-ана...-11-юни-20/

И аз очаквам още нагоре и ревърс но само за акумулиране на нови сили.

А не технически, фундаментално цената на Хима, че и на групата беше свърх подценена доста дълг период. Докато ние бяхме ниско другите акции гониха посока север. Това експанзивно нарестване е именно това догонване.

Бих казал, че пазара просто уважи фундамента и и си поправя грешката в цената по линия групата. А и самият факт, че експанзията в цената дойде след бити силни съпротиви, отново говори за обоснован растеж.

Може и да има вътрешно нещо, което не знаем - но за мен пазара уважи цената и си призна за грешното подценяване при добър фундамент. Докато цената падаше се натягаше пружината за ривърс.
                  Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Тшшшш тихо, не вдигайте шум в самолета Да няма Волен Сидеров
                    Custodite sortem vestram

Коментар

Дивидент Хим-а раздава. .
                      Хе, това звучи като припев на народна песен!
                      От онези - дълбоко драматичните.
                      Браво, попадение!

Коментар

• Няма еуфория. Рано е за еуфория!
                        The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                        не е препоръка

Коментар

Господинът с анализите е на борсата от преди Химимпорт да стане публично дружество. Освен това не говоря за справедливи цени, а за технически обосновани цени. Всичко останало е еуфория.
                          Аз пък пиша за справедливи цени. А те все повече ще се доближават до реалните си стойности тази година.
                          The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                          не е препоръка

Коментар

Господинът с "анализите", отвори графиката от както Химимпорт е на борсата. Тогава коментирай коя е справедливата цена.
                            Господинът с анализите е на борсата от преди Химимпорт да стане публично дружество. Освен това не говоря за справедливи цени, а за технически обосновани цени. Всичко останало е еуфория.

Коментар

... порядъка на 50% за 6-9 месеца е повече от прилична.

Освен това чисто технически графиката на 6C4 започва да подсказва за необосновано поскъпване (сега знам, че съфорумците ще кажат как това поскъпване е обосновано и очаквано от дълго време). Няма нищо лошо една акция да поскъпва, но понякога е лош знак, когато имаме рязко поскъпване, както сегашното, защото след рязко поскъпване в над 90% от случаите следва рязък спад.

..., а може би и няколко месеца, преди техническата графика да покаже ново поскъпване и то ако текущият положителен тренд се запази.
                              Да разбирам, благодаря, че споделяш но мислиш ли честно, че някой на нашата БФБ гледа технически анализ? Поздрав на теб и всички, които имат тук. Аз имам от малко по-високи нива тук 1,417 но не мисля скоро да излизам.

Коментар

Визирам хората като мен, които са купували лятото миналата година на нива около 1.30лв. преди да минат сделките с големите пакети от септември. Имаше няколко по-големи сделки за сравнително големи пакети и чиста печалба от порядъка на 50% за 6-9 месеца е повече от прилична.

Също така границата от 2.00лв. е силна от психологическа гледна точка. Днес наблюдаваме рязък пробив над това ниво, но графиката ми говори, че стабилните нива са някъде между 1.55лв. и 1.65лв. за акция (т.е. някъде мажду SMA-10 и SMA-30). Текущата цена от над 2.00лв. за акция е много над тези нива и технически погледнато е много възможно да видим движение надолу. Не казвам, че 100% щестане, но опитът ми подсказва, че ще стане.

Според мен или ще имаме рязко движение надолу, или ще последва сериозна странична консолидация около 2-та лева. И при двата случая ще трябва да минат няколко седмици, а може би и няколко месеца, преди техническата графика да покаже ново поскъпване и то ако текущият положителен тренд се запази.

при тези обеми от последните търговски сесии, задължително ще има профит-тейкинг.
                                отделен въпрос е кога ще се случи по-осезаемо
                                така че всяването на смут и недоумение относно случващото се никому не е необходим.
                                както се казва: енджой де райд!

Коментар

Working...
                                X