IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Активността в борсовата търговия от началото на тази година може да породена от много причини - няма как да ги знам, а нямам навик да гадая. Хубаво би било да се запази като тенденция през годината - крайно време е търговията на БФБ да стане по-активна.
    Що се отнася до Артио - не, не са си продали пакета от обикновенни акции, който притежават от капитала на Химипорт. А това, че продават е тяхно право - може да престуктурират инвестиции, може да регулират резултат, не знам( пак ме карате да гадая).
    И накрая на Монти - моето отношение към всеки един от Вас винаги е било уважително( един единствен път наруших добрия тон, но това беше свързано с футбол).
    А що се отнася до дивидентите - дали е в началото или края на срока, важното е че са платени в срок( та нима Вие не плащате задълженията си в последния момент).

Коментар

• "Причините за тези повишения могат да бъдат търсени в няколко насоки, но според мен най-вероятната е появата на нов, сравнително голям за мащабите на БФБ, чужд инвеститор. Практиката от предходните години показва, че този тип инвеститори, за които бяхме забравили, че съществуват, обикновено насочват вниманието си именно към най-ликвидните и утвърдени книжа на пазара."
      Дали е така наистина ... Дано!

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
        Не са емоции, някакви принципи на работа са. Ако дойде някой клошар и ти каже вложи си парите в един проект дето съм намислил перспективен е ще инвестираш ли в проекта му? А ако дойде една джипка с мутри и те питат същото? (вярно че във втория вариант може и да не те питат)

Успех на всички, всеки си инвестира според разбиранията, ама ми е смешно като се твърди колко стойностно е нещо, като обясняваш как нещо дето струва 20 ст ще го пишем че струва 2.70 и ще кажем че сме богати
        Мда, "принципи" е по-точния израз. Ок, уважавам правото на всеки да инвестира спрямо собствените си идеи, принципи и правила. Само да ти напомня една фраза - "Парите не миришат"
        И това дали Зърно-то струва 20 ст. или 270 ст. на акция е въпрос на субективна преценка на всеки. Аз лично мисля че истината е някъде по средата и чакам пазара ни да стане по-ефективен и да покаже колко точно е

Адмирирам включването на г-н Керезов във форума за да направи уточнения и разяснения по случващото се в групата. Всяка информация от извора и тълкуване на процесите в компанията ни е само от полза... пък и отрано да ни се правят корекции ако си вадим грешни изводи.

Г-н Керезов, един въпрос към вас:
        Няколко големи компании листнати на БФБ направиха двойни листвания и в чужбина (не много успешни впрочем). Обмисляла ли е групата Химимпорт подобен ход за в бъдеще?

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
          Очаквам да зададат въпроси и Себулба, и Монти.....Съжалявам,че ОК се покри и изтри профила си ,сигурно той щеше да има най-много въпроси тук
          Когато е трябвало съм ги задавал ..
          Търговото на Слънце БТ е пример на отношението на мажоритара към миторитарите на групата....
          Задай въпроса защо във всички позиции на групата излиза голям чуждестранен инвеститор на смешни цени спрямо записванията на акциите...
          Това вас ви интересува ...
          Защо дивидента се дава в последният законов срок , защо не се изкупуават акциите на ХИМ и ССВ на пени цени...
          Защо няма вербална подкрепа на нито една акция и т.н..
          Защо няма дивидент на всички освен на привилигированите....
          Питали сме го а ти къде беше миналия път Бобане...
          и тогава излизаха латвиици ,немци ,гърци и кой ли не...
          Знаем отговорите предварително...

Коментар

• Аз не вярвам да получите отговор. Човекът си обясни, че няма смисъл да се занимавате със слухове и какво говорят хората, камо ли "мерки". Най-малкото не подхожда на фирма като тази да се занимава с такива неща...
            The best things in life are free. The second best things are very expensive!
            не е препоръка

Коментар

• Очаквам да зададат въпроси и Себулба, и Монти.....Съжалявам,че ОК се покри и изтри профила си ,сигурно той щеше да има най-много въпроси тук

Коментар

• Здравейте г-н Керезов.Да попитам нещо.
                1.В крайна сметка Артио продадоха ли си целия пакет обикновени акции или не.
                2.Ако четете Форума често и по специално тази тема сигурно сте наясно колко клевети и лъжи се изливат върху името на компанията.В този смисъл ,не трябва ли да предприемете някакви "мерки" срещу тези ,които извършват целенасочено тези действия.

Благодаря Ви предварително за отговора

Коментар

• Г-н Керезов, някакъв коментар за активността по позицията от послестите седмици

Коментар

• Отдавна не съм писал в този форум, но днес реших да се включа, защото чета разсъждения на хора( които не са от вчера на пазара и които имат много стойностни коментари и мнения) и се учудвам на погрешните изводи и предположения - визирам "Батя" и разсъжденията му свързани със "Зърнени храни" и отчета на "Химимпорт".
                    Подред :
                    1. Пакета акции на Зърнени храни беше върнат в "Химимпорт", за да не бъде обезсилен при вливането на "Химимпорт Груп" в "Зърнени храни" - цената е същата, на която беше придобит преди години от "Химимпорт Груп";
                    2. "Химимпорт Груп" има направена оценка и съответно стойност, която могократно надвишава стойността на отчитане в "Химимпорт";
                    3. Ако размяната беше извършена по текущата цена на "Зърнени храни", то участието на миноритарите щеше да се размие;
                    4. При тази цена, в капитала на "Зърнени храни" се формира немалка сума, като премия от емисии, а всички знаят какви са следствията от това.
                    Спирам дотук, защото считам, че форума на "Инвестор" е място за сериозни дискусии и мнения, а не просто кошче за мисловен боклук.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                      Не са емоции, някакви принципи на работа са. Ако дойде някой клошар и ти каже вложи си парите в един проект дето съм намислил перспективен е ще инвестираш ли в проекта му? А ако дойде една джипка с мутри и те питат същото? (вярно че във втория вариант може и да не те питат)

Успех на всички, всеки си инвестира според разбиранията, ама ми е смешно като се твърди колко стойностно е нещо, като обясняваш как нещо дето струва 20 ст ще го пишем че струва 2.70 и ще кажем че сме богати
                      Кое е това нешо, което струва 20 стинки ?

Коментар

• Не са, в момента оказват съпротива на 1.19 (предполагам че са те), но при това темпо може много бързо да бъде пробита
                        The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                        не е препоръка

Коментар

• елана ми купиха малко при последното обиране. Да не би онези артио да са обърнали резбата?

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                            Мдаа ти явно влагаш емоции в търговията си с акции и съответно стреляш в грешната посока. Ще изчакам по-конструктивни и целенасочени мнения

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                              Ако сте свършили да се джавкате да ви дам малко храна за размисъл.
                              Нещо което отдавна си мисля, но не можех да споделя защото трябваше да напълня добре

Вливането в Зърнени храни!
                              Защо се прави? Защо на тази цена - 2.70 лв за акция....
                              Пакета на Хим който бе оценен (придобит) от дъщерното Хим груп на 98 ст., се вкарва в "ново" дружество, с оценка 2.70 за брой. Как може да се отрази това в отчета. Ако е бомбастично каква е целта?
                              Помислете и дайте идеи за отговори, можем да обсъдим заедно.
                              А до самия отчет остават към 2 седмици и ще получим част от отговорите официално
                              Ако ти имаш възможност със счетоводна еквилибристика да отчетеш инвестиция на по-голяма цена как би постъпил?

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
                                Искаш да кажеш, че въздуха в Топливо, Елтос, Биовет, Енемона, Пиб, Еврохолд и т.н. е по-малко !?!? Остави таз песен любовна...
                                От тези дето си изброил имам само в едно и то сравнително малко бройки

Коментар

Working...
                                X