IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
    След появяването на г-н Керезов тук и поканата за среща.....очаквам утре едни нови 5-10%...
    Внимателната с ентусиазма/адреналина Бобов.
    От последната среща с инвеститори, на ОД, цената на акцията е 20% на червено, засега...

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
      точен въпрос.
      Другият е кой е купувача на 3 милиона на Артио в ХИМ ...на 65 ст...
      там е разковничето...
      Ако е същият, който вдига цената, значи по някаква причина не се притеснява от останалите акции на Артио

Коментар

• Първоначално изпратено от Hris0 Hrist0v Разгледай мнение
        Поздравление на г-н Керезов за желанието да говори с дребните инвеститори. Надявам се да повлече крак и за представители на други компании търгуващи се на БФБ.

Аз имам въпрос към коментиращите колеги.

След като се изявиха предположения за нов голям инвеститор на бг пазара и се е насочил към ликвидните позиции като Хим-а, интересно защо ли не си говори направо с Арти за оставащия пакет от акциите им (който си е голяма хапка), а бута сериозно цената с покупки на дребно?
        точен въпрос.
        Другият е кой е купувача на 3 милиона на Артио в ХИМ ...на 65 ст...
        там е разковничето...

Коментар

• Въпрос

Поздравление на г-н Керезов за желанието да говори с дребните инвеститори. Надявам се да повлече крак и за представители на други компании търгуващи се на БФБ.

Аз имам въпрос към коментиращите колеги.

След като се изявиха предположения за нов голям инвеститор на бг пазара и се е насочил към ликвидните позиции като Хим-а, интересно защо ли не си говори направо с Арти за оставащия пакет от акциите им (който си е голяма хапка), а бута сериозно цената с покупки на дребно?

Коментар

• Ехааа поканиха ни на среща,пък нищо ,че е неформална.
            Супер.Може да си поговорим,по някое кафе да пием....и по някоя новина "оъ извора" да чуем.

След появяването на г-н Керезов тук и поканата за среща.....очаквам утре едни нови 5-10%...

Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
              Ми що пък не. Нека още малко да затънат и клекнат съвсем - може на безценица и Солунската митница да се включи в активите
              При всички случаи по добре от Татарстан мисля
              Не съм на твоето мнение, според мен Татарстан е далеч по-перспективен. В Гърция големите инвеститори бягат вече 5-6 години и последните едвам се измъкнаха. Там не предстои нищо добро, най-вероятно гражданска война.

Коментар

• Еех драги инвеститори, напълно оправдахте онази прекрасна българска поговорка " да протегнеш пръст, че да ти отхапят ръката" ...
                Тези от Вас, които ме познават, знаят че никога не отказвам срещи, а тъй като въпросите явно са Ви много и за да не се окаже, че съм пренебрегнал някого Ви предлагам да се организирате и да направим неформална среща, на коята да Ви отговоря на въпросите.
                4i4o,
                първо не съм "ШЕФА", защото не се изявявам като такъв, второ, това за клуба има и друго продължение, но ако решиш да присъстваш на неформалната среща, лично ще ти кажа продължението.
                И на въпроса за инвестиции в Гърция - отговора е същия като листването на друга борса - нека първо подредим нашата градинка, а пък после да гледаме към чуждите.
                Приятна вечер на всички!
                П.С. Предложението за среща е напълно сериозно - който не вярва да попита Мариян Йорданов.

Коментар

• Въпрос към г-н Керезов
                  Какво стана с падежът на облигациите за 65 млн евро на холандското дружество. Ако не са платени, ефективната лихва не става ли прекалено висока ?
                  Last edited by Itrade; 09.01.2013, 20:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                    Инвестиции в Гърция?!?!
                    Ми що пък не. Нека още малко да затънат и клекнат съвсем - може на безценица и Солунската митница да се включи в активите
                    При всички случаи по добре от Татарстан мисля

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                      Здравейте г-н Керезов, изключително се радвам на появата Ви във форума.
                      Използвам възможността да Ви задам 2 въпроса:
                      1.Вашата икономическа група е сред най-активните на българския капиталов пазар. Какви очаквания имате спрямо предстоящата приватизация на БФБ-София АД, и очаквате ли това да се отрази положително на пазара?
                      2. Много наши съседни държави са в тежка криза, и активи се продават евтино, а Химимпорт има много кеш. Оглеждате ли се за изгодни покупки в посока чужбина (например - Гърция)?
                      Благодаря за вниманието!
                      Инвестиции в Гърция?!?!

Коментар

• Драги "15%",
                        Огромно удоволствие ми доставя да си пиша със сериозни хора, ползващи странни псевдоними.
                        На твоя въпрос:
                        В началото бяхме обвинявани, че "фрий флоут"-а е малък, после, че не правим обратно изкупуване, за да задържим цената на акциите, а сега, защо не сме изкупили пакети на 0,65 лв.
                        Всеки инвеститор е в правото си да продаде притежаваните от него акции от едно публично дружество( докато не продаде, нито е спечелил, нито е загубил, ако инвестираните средства не са заемни; предварително отговарям и на контра въпроса за загубена лихва, ако инвестираните средства бяха на депозит - решението е на инвестиралия средствата - никой не гарантира печалби).
                        Не еднократно сме декларирали, че средствата, които сме набрали от борсата са предназначени за инвестиции в бизнесите на групата на Химимпорт.
                        И ако внимателно четете информацията в консолидираните отчети на Химимпорт, ще разберете, че не сме преставали да купуваме собствени акции , без това да е приоритет за нас.

Коментар

• Здравейте г-н Керезов, изключително се радвам на появата Ви във форума.
                          Използвам възможността да Ви задам 2 въпроса:
                          1.Вашата икономическа група е сред най-активните на българския капиталов пазар. Какви очаквания имате спрямо предстоящата приватизация на БФБ-София АД, и очаквате ли това да се отрази положително на пазара?
                          2. Много наши съседни държави са в тежка криза, и активи се продават евтино, а Химимпорт има много кеш. Оглеждате ли се за изгодни покупки в посока чужбина (например - Гърция)?
                          Благодаря за вниманието!
                          Custodite sortem vestram

Коментар

• ОПССССС...
                            Сигурен знак, че ще има сериозен ръст по позициите на групата е появяването на "ШЕФА" в темата...Крайно време беше....4 години купувах и крепих оптимизма по позициите, но най-после достойната отмяна се появи.....
                            Как се приветстваха в групичката на обречените алкохолици :
                            - " Казвам се Керезов и ще подкрепям акциите "...
                            -"Добре дошъл г-н Керезов" !!!.....

1. От свое лице или от името на ХИМИМПОРТ АД пише във форума ?
                            2. Мисли ли се за продажба на завода за биодизел и известна компенсация ( като дивидент, разбира се) на най- неуспешната за дребните и най - голямата измама на собственика фирма -ЗХБГ...?
                            3. Зърнобазите в активите на ЗХБГ, собственост ли са на дружеството или съдебните спорове продължават...?

пп Една от причините да купя акции на ЗХБГ бе, че има зърнобази с капацитет от 100 000 тона....По това време се появи една информация , че фирма притежаваща зърнобази в САЩ с капацитет от 1 000 000 т е купена за 1 млрд долара....Купих доста, после още и още....
                            Нооо..излезна инфо, че зърнобазите не са собственост на ЗХБГ и се съдят с държавата...
                            Останах с чувството за измамен тъпанар......( добре ми беше само тъпанар......)

пп 2 Моето мнение за ХИМА е едно - без емитентите на групата няма БФБ !!! Тръгне ли тя, другото е без значение....то 'фърчи..
                            Не знам кой беше казал - "търпеливите ще спечелят".
                            Да се надяваме !

Коментар

• Здравейте г-н Керезов, аз не съм толкова компетентен, но при липсата на много въпроси ще си позволя и аз да задам един /който се препокрива с този на Монти/:
                              Защо Химимпорт не "помага" на големите си акционери да излизат от позицията при изгодни за вас нива? Гледаме в отчетите ви, че голяма част от печалбата се формира от разлики от операции с финансови активи /един вид разбирате от това и то е част от бизнеса/ и това ни кара да се замислим: За групата цена от 0.65 лв за акция висока ли е, че не купуват? Може би не искате да свивате фрий флота? Въобще каква е причината?
                              Last edited by 15%; 09.01.2013, 19:33.
                              Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• "Батя",
                                Винаги съм бил на мнение, че двойното листване имаше смисъл преди приеманито ни в ЕС - при общ пазар всеки има достъп до всяка борса.
                                Наистина няма особен ефект да се листваш на някой периферен сегмент, пък било то и на Лондонската борса - когато разходите не се покрият о очакваните ползи и се делистваш, тогава влизаш в списък, от който няма излизане.
                                Нека нашата борса излезе от детската възраст, тогава можеш да се огледаш и навън, но след много добра преценка за и против двойното листване.

Коментар

Working...
                                X