IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dian88 Разгледай мнение
    Здравейте,

Защо никой не споменава като възможност - какво ще стане ако Хим-а решат да раздадат дивидент по обикновените акции?
    Дивидент Хим-а раздава. Привилегированите акции ще станат обикновени, след като им свърши периода...
    The best things in life are free. The second best things are very expensive!
    не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
      Визирам хората като мен, които са купували лятото миналата година на нива около 1.30лв. преди да минат сделките с големите пакети от септември. Имаше няколко по-големи сделки за сравнително големи пакети и чиста печалба от порядъка на 50% за 6-9 месеца е повече от прилична.

Освен това чисто технически графиката на 6C4 започва да подсказва за необосновано поскъпване (сега знам, че съфорумците ще кажат как това поскъпване е обосновано и очаквано от дълго време). Няма нищо лошо една акция да поскъпва, но понякога е лош знак, когато имаме рязко поскъпване, както сегашното, защото след рязко поскъпване в над 90% от случаите следва рязък спад.

Също така границата от 2.00лв. е силна от психологическа гледна точка. Днес наблюдаваме рязък пробив над това ниво, но графиката ми говори, че стабилните нива са някъде между 1.55лв. и 1.65лв. за акция (т.е. някъде мажду SMA-10 и SMA-30). Текущата цена от над 2.00лв. за акция е много над тези нива и технически погледнато е много възможно да видим движение надолу. Не казвам, че 100% щестане, но опитът ми подсказва, че ще стане.

Според мен или ще имаме рязко движение надолу, или ще последва сериозна странична консолидация около 2-та лева. И при двата случая ще трябва да минат няколко седмици, а може би и няколко месеца, преди техническата графика да покаже ново поскъпване и то ако текущият положителен тренд се запази.
      Господинът с "анализите", отвори графиката от както Химимпорт е на борсата. Тогава коментирай коя е справедливата цена.
      The best things in life are free. The second best things are very expensive!
      не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
        Принципно си прав , в твоя пример защото дивидента е константна величина. Да кажем 30 ст. дали има или няма ръст на борсата са си все 30. Докато ако са в са в обикновенни акции тези 30ст. при 100% ръст както смяташ ще станат 60ст. и от там идва разликата в доходноста в примера ти.

Разсъжденията ми като го направих бяха: Принципно съм оптимист , но дали още 1-2 години няма да циклим както циклихме вече 3 - 4 .....и в тоя ред на мисли дивидента си е сигурен доход за разлика от капиталовата печалба. Това си е вид хеджиране на дохода ...... да има гъдел и в единия и в другия случай.

Иначе логиката е като стигнат ценови нива за конвентиране цените на привилигированите и обикновенните да се изравнят , колкото по бързо се случи това , толкова по на сметка е инвестицията в обикновенни за сметка на привилигировани. И обратно ако се проточи във времето държането на привилигировани става все по изгодно.

Също така дивидента междувременно след получаването му при инвестиране също ще донесе някъкъв доход през времевия хоризонт на сравнението, пък в твоя случаи това също няма как да се вземе впредвит.....

Здравейте,

Защо никой не споменава като възможност - какво ще стане ако Хим-а решат да раздадат дивидент по обикновените акции?

Коментар

• Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнение
          Ванкис колко по-голям пакет и до колко много по-ниски цени? Ти ако нямаш се надяваш на това.... да стане за да вземеш, ако пък имаш не виждам защо мислиш така или се опасяваш? Сподели, ако искаш.
          Визирам хората като мен, които са купували лятото миналата година на нива около 1.30лв. преди да минат сделките с големите пакети от септември. Имаше няколко по-големи сделки за сравнително големи пакети и чиста печалба от порядъка на 50% за 6-9 месеца е повече от прилична.

Освен това чисто технически графиката на 6C4 започва да подсказва за необосновано поскъпване (сега знам, че съфорумците ще кажат как това поскъпване е обосновано и очаквано от дълго време). Няма нищо лошо една акция да поскъпва, но понякога е лош знак, когато имаме рязко поскъпване, както сегашното, защото след рязко поскъпване в над 90% от случаите следва рязък спад.

Също така границата от 2.00лв. е силна от психологическа гледна точка. Днес наблюдаваме рязък пробив над това ниво, но графиката ми говори, че стабилните нива са някъде между 1.55лв. и 1.65лв. за акция (т.е. някъде мажду SMA-10 и SMA-30). Текущата цена от над 2.00лв. за акция е много над тези нива и технически погледнато е много възможно да видим движение надолу. Не казвам, че 100% щестане, но опитът ми подсказва, че ще стане.

Според мен или ще имаме рязко движение надолу, или ще последва сериозна странична консолидация около 2-та лева. И при двата случая ще трябва да минат няколко седмици, а може би и няколко месеца, преди техническата графика да покаже ново поскъпване и то ако текущият положителен тренд се запази.

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
            Интересно ,че само групата скача толкова .
            Беше интересно и когато само тя падаше

Коментар

• По всички позиции на групата няма врътки - купува се със замах по много и от много....
              Малиййй, ако леко се чуе и за чужд, ще настане истерия......

Коментар

• Привилегията подмина цената на емисията и това вещае разни сценарии.
                Какво мислите?

Коментар

• Интересно ,че само групата скача толкова .

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
                    Още не е късно да видим спирачка на 2 лева. Нищо чудно да видим изсипване на по-голям пакет и до много, много по-ниски цени.
                    Ванкис колко по-голям пакет и до колко много по-ниски цени? Ти ако нямаш се надяваш на това.... да стане за да вземеш, ако пък имаш не виждам защо мислиш така или се опасяваш? Сподели, ако искаш.

Коментар

• Давай Хим, знаех си че можеш! Дубъл диджитс! yes, baby!
                      Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от petergos Разгледай мнение
                        Брех ! На 2 лева няма ли да се спре за малко?!
                        рано е

Коментар

• Още не е късно да видим спирачка на 2 лева. Нищо чудно да видим изсипване на по-голям пакет и до много, много по-ниски цени.

Коментар

• Лудница днес

Коментар

• Първоначално изпратено от realista Разгледай мнение
                              Честито 2 лева.
                              аиде 4 лева 4е 2 са малко

Коментар

• Честито 2 лева.

Коментар

Working...
                                X