IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от TGV Разгледай мнение
    Не дават дивидент, защото печалбите им са извън САЩ и ако трябва да раздават пари на акционерите ще трябва да плащат много големи данъци.

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
      Ти за Епъл чувал ли си....Провери колко поредни години не са давали дивидент.....мисля,че бяха 16г......
      Не дават дивидент, защото печалбите им са извън САЩ и ако трябва да раздават пари на акционерите ще трябва да плащат много големи данъци.

Коментар

• И аз да кажа нещо за търговииката тук.Купувачите са повече от двама и то са много яки.Защо мисля така-няма луди да купват като обезумели на 1,2 при наличие на пакет,който може да натисне акцията пак,както видяхме през последните месеци.Те са готови да купят пакета,но май не и им го дават.Днес продаваха ПФБК-според мен кешираха част от купените от Артио 3 млн. на 65ст.Освен това големите не влизат само тук-днес имаме доста позиции с по над 5% ръст.

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
          Буби, леко да не се гътнеш от яд.
          Само като си помислиш, че има новобранци, които купиха оня ден и вече са с по 70-80% печалба и ти иде да се самозапалиш, нали Буби.
          Аз от Атерата съм 120 % напред за година, докато тука се борите да се възстановите. Давам шанс на младите, на мене ми писна от пари. Нямам вече къде да ги слагам

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
            Аз пък очаквам анонс за ново "шундене" на многостдрадалната бригада тук. Я ипо, я спо, я някое увеличенийце или "иновативен" инструмент, който на борсовата общност ще и бъде предложено да си закупи. Последното появяване на Керезов беше тук около SPO-то на Зърнените, а всички знаем с какво фиаско (за дребните) завърши цялата работа. Лошо няма, не е будалата този, който яде зелника...
            Буби, леко да не се гътнеш от яд.
            Само като си помислиш, че има новобранци, които купиха оня ден и вече са с по 70-80% печалба и ти иде да се самозапалиш, нали Буби.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
              Ми що пък не. Нека още малко да затънат и клекнат съвсем - може на безценица и Солунската митница да се включи в активите
              При всички случаи по добре от Татарстан мисля
              По България Он Еър вчера гледах един док. филм за Татарстан, препоръчвам ти го! И изобщо ако се запознаш повече мисля, че ще ти стане интересно.

Коментар

• г-н Керезов защо не отделите едни 10 милиона за дивидент и за обикновенните акции ?
                Това няма да се отрази на компанията, но акциите ще поскъпнат !!!

Коментар

О Себулба,здрасти.Дай боже такова "шундене"(от къде я измисли тази дума) да има .Вече съм около 50% "горница" по тази позиция.

Що не питаш нещо г-н Керезов.....или ела направо на срещата....Там ще си говорите,"ек-ек".........
                  Здрасти Боби, знам, всички сте печалба, от 17-те лева насам. Особено в "Зърнените", там инвеститорите изтеглиха най-големите печалби. Кое ли е това събитие, без да има ядрена война, та да закара акцията от 4.50 на 0.18 (сега 0.26), като компанията по докумети си е на печалба

Коментар

• Първоначално изпратено от Hris0 Hrist0v Разгледай мнение
                    ...
                    Аз имам въпрос към коментиращите колеги.

След като се изявиха предположения за нов голям инвеститор на бг пазара и се е насочил към ликвидните позиции като Хим-а, интересно защо ли не си говори направо с Арти за оставащия пакет от акциите им (който си е голяма хапка), а бута сериозно цената с покупки на дребно?
                    Ще ви споделя следното:
                    Два дни след минаването на ония 3М на 65 ст., с брокера ми потърсихме и в последствие купихма на 0.705 пакет от брокера на Артио. Казаха ни че за деня могат да продадат до 100Т акции. В смисъл има няква квота за деня.

Така че може би и да има желаещ не може да купи целия пакет.... може би.
                    Днес също минаха едни пакети... не се знае дали купувачите са искали само толкова или продавача само толкова е дал.
                    Имайте я тая информация при разработка на сценариите си

*имам доста акции тук
                    не препоръчвам покупко-продажба

Г-н Керезов, благодаря за откровения отговор!

Коментар

• Здравейте, аз нямам акции и не мисля да купувам и сега, но дискусията малко се оживи тук и искам да споделя и моето мнение. За мен голям проблем е липсата на прозрачност около повечето дружествата от групата, отварям профила в Инвестор и се почват едни новини, които повдигат страшно много въпроси около реалното състояние на фирмите - няма да цитирам за да не хабя място. Откакто са на борсата се инвестира уж, а не се виждат резултати много, най-добрата сделка беше да участват в летищата в Бургас и Варна, но там Фрапорт ръководят. Не претендирам за изчерпателност.

Това предполагам е целенасочена политика, но ако случайно не е, би ми било интересно да видя някакъв бизнес план за развитие с конкретни цели, кое ще е фокус, кое ще се продава, биха ли привлекли сериозни партньори за повече от бизнесите, напоследък западните акционери излизат. Ще спрът ли счетоводните врътки, защото от тях за цената на акцията няма полза, никой не вярва.

Ако цялата група се одитира от Биг 4 фирма би било малко по ок, но нз и аз до колко ще е полезно.

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                        Аз пък очаквам анонс за ново "шундене" на многостдрадалната бригада тук. Я ипо, я спо, я някое увеличенийце или "иновативен" инструмент, който на борсовата общност ще и бъде предложено да си закупи. Последното появяване на Керезов беше тук около SPO-то на Зърнените, а всички знаем с какво фиаско (за дребните) завърши цялата работа. Лошо няма, не е будалата този, който яде зелника...
                        О Себулба,здрасти.Дай боже такова "шундене"(от къде я измисли тази дума) да има .Вече съм около 50% "горница" по тази позиция.

Що не питаш нещо г-н Керезов.....или ела направо на срещата....Там ще си говорите,"ек-ек".........

Коментар

Ехааа поканиха ни на среща,пък нищо ,че е неформална.
                          Супер.Може да си поговорим,по някое кафе да пием....и по някоя новина "оъ извора" да чуем.

След появяването на г-н Керезов тук и поканата за среща.....очаквам утре едни нови 5-10%...

Не е препоръка
                          Last edited by SEBULBA; 09.01.2013, 21:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hris0 Hrist0v Разгледай мнение
                            Поздравление на г-н Керезов за желанието да говори с дребните инвеститори. Надявам се да повлече крак и за представители на други компании търгуващи се на БФБ.

Аз имам въпрос към коментиращите колеги.

След като се изявиха предположения за нов голям инвеститор на бг пазара и се е насочил към ликвидните позиции като Хим-а, интересно защо ли не си говори направо с Арти за оставащия пакет от акциите им (който си е голяма хапка), а бута сериозно цената с покупки на дребно?
                            В БГ има достатъчно пари, които чакат на депозит, така че може и да не е голям инвеститор, а просто част от депозитите да бъдат насочени към БФБ. Това също е логично според мен. А и е крайно време вече да се вдигне тази ликвидност. 2 млн. трябва да стане всекидневната ликвидност, с много сделки. Това трябва да е нормалното ниво на нашата борса.
                            The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                            не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                              Ако е същият, който вдига цената, значи по някаква причина не се притеснява от останалите акции на Артио
                              Забеляза ли, че в днешната сесия като тръгнаха сделки на 1.1 лв и цената отново се подкрепи до 1.19 лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                                Внимателната с ентусиазма/адреналина Бобов.
                                От последната среща с инвеститори, на ОД, цената на акцията е 20% на червено, засега...
                                Така е ....прав си....Но ми се струва,че има още нагоре да вървим,преди да корегира

Коментар

Working...
                                X