IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Позачезнаха ордерите на привилегированите.

Коментар

• За да скочи някой голям тук е хубаво да има хубава (по нашите разбирания огромна) ликвидност и среднодневни обороти. Влезе ли някой на даден пазар почва да слухти за други неща на същия пазар подобрява тяхната ликвидност и постепено повлича крак за други играчи.

БФБ трябваше отдавна да е продадена - за мен е провал това обещание на Дянков. Че ще стане ок, но с 2 години закъснение, което си е много за нашия умрял капиталов пазар.

Реално погледнато 10 милиона не са пари за някой чужд фонд ако реши да ги намести в 2-3 позиции... но тук ще стане веселба.

поздрави и успех на имащите акции
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
        След последното му появяване в Зърнените, се занизаха дълги години на несекващ позитивизам
        За зърнени не споря. Но падането на ХИМ под лев беше безумие.
        Не е препоръка. Който взима инвестиционно решение на базата на писания във форум , е идиот!

Коментар

След последното му появяване в Зърнените, се занизаха дълги години на несекващ позитивизам
          Да му дадем шанс, може би иска да се .. реваншира!

Коментар

• Първоначално изпратено от rookie trader Разгледай мнение
            Абе , тук много интересно станало. По позитивен знак от появата на "офицер" на мажоритаря , здраве му кажи.

Коментар

• Абе , тук много интересно станало. По позитивен знак от появата на "офицер" на мажоритаря , здраве му кажи.
              Не е препоръка. Който взима инвестиционно решение на базата на писания във форум , е идиот!

Коментар

За кратко, в лудите 2006-7-8 Няма полза да си милиардер в БГ, всички да те мразят. Кой требе да си те знае, си те знае, кой си, що си и отдека си
                разни хора разни идеали. Те така или иначе са достатъчно мразени, милиардери или не. Ако бях на тяхно място бих искал да бъда милиардер, барем да има защо да ме мразят
                The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
                  Но те вече са били милиардери, разбираш ли. Разбирам да имат да се крият от някой, но те вече са минали през това Били са, надали не искат да бъдат отново
                  За кратко, в лудите 2006-7-8 Няма полза да си милиардер в БГ, всички да те мразят. Кой требе да си те знае, си те знае, кой си, що си и отдека си

Коментар

• Първоначално изпратено от TGV Разгледай мнение
                    Това няма никакво значение. В крайна сметка си има чиста печалба, която ако решат от Ябълките може да я раздадат като дивидент. Примерно 1 долар на акция ще им излезе около милиард. Данъкът се заплаща от всички юзъри. Няма освободени от него.

Коментар

Защото огромното богатство поражда огромна завист и подозрения, особено когато е придобито от персони с неясно минало , по и неясен начин (меко казано)
                      Но те вече са били милиардери, разбираш ли. Разбирам да имат да се крият от някой, но те вече са минали през това Били са, надали не искат да бъдат отново
                      не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
                        Малко сутрешни мисли ми ми дойдоха, преди да е отворим пазара. Поставих се за момент на мястото на мажоритаря, колкото и идиотски да звучи (няма как да се случи просто за съжаление ). Та опитвам се да намеря логика в това нарочно да си бутам акциите надолу и не намирам такава. Представете си следната ситуация.
                        Парите ми в банката са банкова тайна. Тези пари никой не ги брои, а и аз не искам да ги брои, защото са си мои лични пари, които харча от време на време. В най-най силният случай аз харча по 2 млн. лева на година! Просто защото и да искам физически ми е невъзможно да изхарча повече. Единственият начин да се измери богатството ми е чрез моята компания-чадо, която в случая се пада огромен холдинг, който оперира на много сегменти и която е силно подценена. Едно време преди няколко години бях милиардер. Аз искам светът да знае, че отново съм милиардер. На година от прив. ми акции си разпределям по 5-6 мил. лева див. Кажете ми сега каква е логиката аз да си източвам компанията, за да изкарвам пари, за които света трудно ще разбере и които така или иначе няма смисъл да точа. Аз бих искал цената на компанията ми да започне да се покачва отново, за да мога в един хубав момент аз отново да стана милиардер! Защото знам, че компанията ми е за милиарди и то в долари. Защо аз да искам да си източвам чадото, когато то може да ме нареди сред 3000-те най-богати хора на планетата и то в собствената ми държава?
                        Защото огромното богатство поражда огромна завист и подозрения, както и доста неудобни въпроси, особено когато е придобито от персони с неясно минало , и по неясен начин (меко казано) Или трябва да се лъска имиджа деситилетия наред, или трябва да се поснижат малко, да не им опърли крилете слънцето...
                        Last edited by SEBULBA; 10.01.2013, 09:04.

Коментар

• Относно лошите мажоритари

Малко сутрешни мисли ми дойдоха, преди да отворим пазара. Поставих се за момент на мястото на мажоритаря, колкото и идиотски да звучи (няма как да се случи просто за съжаление ). Та опитвам се да намеря логика в това нарочно да си бутам акциите надолу и не намирам такава. Представете си следната ситуация.
                          Парите ми в банката са банкова тайна. Тези пари никой не ги брои, а и аз не искам да ги брои, защото са си мои лични пари, които харча от време на време. В най-най силният случай аз харча по 2 млн. лева на година! Просто защото и да искам физически ми е невъзможно да изхарча повече. Единственият начин да се измери богатството ми е чрез моята компания-чадо, която в случая се пада огромен холдинг, който оперира на много сегменти и която е силно подценена. Едно време преди няколко години бях милиардер. Аз искам светът да знае, че отново съм милиардер. На година от прив. ми акции си разпределям по 5-6 мил. лева див. Кажете ми сега каква е логиката аз да си източвам компанията, за да изкарвам пари, за които света трудно ще разбере и които така или иначе няма смисъл да точа. Аз бих искал цената на компанията ми да започне да се покачва отново, за да мога в един хубав момент аз отново да стана милиардер! Защото знам, че компанията ми е за милиарди и то в долари. Защо аз да искам да си източвам чадото, когато то може да ме нареди сред 3000-те най-богати хора на планетата и то в собствената ми държава?
                          Last edited by LuckyYou; 10.01.2013, 09:01.
                          не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                            http://www.investor.bg/novini/261/a/...-sasht,142405/

Коментар

• Първоначално изпратено от roskata111 Разгледай мнение
                              Просто цената толкова бързо ще се изстреля нагоре,че чакайки някакво си дъно ще останете само с кеш.Нивата са перфектни в момента.
                              Не е препоръка за вземане на инвестиционно решение !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                                Ще ви споделя следното:
                                Два дни след минаването на ония 3М на 65 ст., с брокера ми потърсихме и в последствие купихма на 0.705 пакет от брокера на Артио. Казаха ни че за деня могат да продадат до 100Т акции. В смисъл има няква квота за деня.

Така че може би и да има желаещ не може да купи целия пакет.... може би.
                                Днес също минаха едни пакети... не се знае дали купувачите са искали само толкова или продавача само толкова е дал.
                                Имайте я тая информация при разработка на сценариите си

*имам доста акции тук
                                не препоръчвам покупко-продажба

Г-н Керезов, благодаря за откровения отговор!
                                Теза и антитеза. Имали 100к/ден лимит, а на 65 стинки изведнъж продали 3 милионки ... В мътни води риби ще ловят

Коментар

Working...
                                X