IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Очаквах корекция но май на тези нива няма да има.За съжарение май имаме само един голям купувач в момента.Явно има още много за взимане щом обира всичко 2,08 и не се дърпа по надолу.Появи ли се още един по сериозен ще има повторение на предната седмица.

Коментар

• Успешна седмица!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от ix35 Разгледай мнение
        коя е причината,която кара някои инвеститори да предпочитат обикновените акции пред превилигированите?
        По-бърза доходност, следствие на кап. прираст.
        Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• имам въпрос

коя е причината,която кара някои инвеститори да предпочитат обикновените акции пред превилигированите?

Коментар

• мъгливичко е в тая Варна отвсякъде...
            Странно е как към 30 септ нетекущите пасиви "банкови заеми" намаляват с над 50 млн, за да се увеличи задължения към депозанти с 66 млн...
            Още повече че това не се вижда в паричния им поток. Може и мъглата да е защото парични им поток в очета за 30,09 е с дата 30,06, само че и Керезов и Каменов са се подписали отдолу...
            А някой има ли идея какво може да са тези 63 млн нетекущи химипортски деривативи, които обаче са държани за търгуване.

Иначе увеличаването на задълженията през ЦКБ не е проблем, а увеличаването на депозита в БНБ и... тук там. И един интересен факт - за да докарват положителен лихвен доход с едва половината депозити отпуснати като кредит излиза, че депозитите им средно са на 2,5% при 3,5% на ПИБ и 5% на Корп

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
              явно е успешен спекулант - техничар, няма му трябва фундамента, ама и по техника по долу му показах, че е в грешка, не е само той техничар
              е к'ъв техничар или спекулант може да е като по-долу се опитва да търси фундамент, че дори си позволява да дава оценка кога да се казва "Браво за Хим-а "

ама така се получава като няма акции в групата и се чуди какви доводи да извади за да оправдае грешните си преценки и липса на качества ..................... но не е само той в това положение, де

Коментар

• Първоначално изпратено от p0lki Разгледай мнение
                давидов прави по 2 000 % профит за година-две, а някои не толкова успешни инвеститори се мъчат да му дават акъл

явно е успешен спекулант - техничар, няма му трябва фундамента, ама и по техника по долу му показах, че е в грешка, не е само той техничар

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
                  Значи казвате растящите задължения на групата са положително нещо... брей! Ами ОК. аз не съм финансов теоретик и нямам идея до колко това наистина е добре или зле, но все си мисля, че ако има растящи задължения, значи нещо в картинката куца...
                  не прочете ли батя какво ти написа или не можа да го разбереш???

Първоначално изпратено от батя
                  Големите задължения в конс. отчет на Хим идват от това, че в тях се включват активите и пасивите на банка (ЦКБ) - в случая, привлечените от нея депозити. Ако те намаляват, това е отрицателен сигнал, не положителен!!!

Коментар

• давидов прави по 2 000 % профит за година-две, а някои не толкова успешни инвеститори се мъчат да му дават акъл

Коментар

Значи казвате растящите задължения на групата са положително нещо... брей! Ами ОК. аз не съм финансов теоретик и нямам идея до колко това наистина е добре или зле, но все си мисля, че ако има растящи задължения, значи нещо в картинката куца...
                      Ами личи си, че си малко далече от нещата, а и щом не си фин. анализатор не знам що се чудиш - та говориш за консолидираният отчет и пасиви и по него се коментира. Само 3 милиарда са пасивите от банката, ако не си наясно депозите(привлечените средства) на една банка, с които тя кредитира, са пасиви или с други думи казано спад на привлечените средства води и до спад на кредитирането, а от там и печалбата.

Иначе си прав пасивите в частност дълг(тук толкова не бройм търговски задължения), не са добре и е добре да се чистят от балансите.
                      Last edited by needtoknowmore; 11.01.2014, 00:02.

Коментар

• Значи казвате растящите задължения на групата са положително нещо... брей! Ами ОК. аз не съм финансов теоретик и нямам идея до колко това наистина е добре или зле, но все си мисля, че ако има растящи задължения, значи нещо в картинката куца...

Коментар

По-скоро браво на тези юнаци, които така сериозно купуват, за да се вдига цената.

Браво за Хим-а ще има, когато публикуват отчет, в който консолидираните им задължения рязко да са намалели.
                          Колега ти направо ще убиеш фин. бизнес на групата ни - смятам ти е ясно като спаднат задълженията ( към депозанти и полиците) това директно ни вкарва в червеното.
                          Искай увеличение на балнаса. А ЦКБ все още както с писал от 2012, заема консервативна стратегия и тези облигации(оправяйки кап. адекватност) са потвърждение, за бъдещо кредитиране

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
                            Каква седмица само Браво на Хим-а!
                            Да, чудесна седмица! Особено за обилно заложилите на акциите от тази група.
                            Доходността на портфейла ми, от нач. нагодината, вече свети на +33% .. и това при консервативно оценяване (писам съм Хим на 2,01 и ССВ на 1,35).
                            Ей това чукане, чаках... дето се казваше в една реклама

Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
                            По-скоро браво на тези юнаци, които така сериозно купуват, за да се вдига цената.

Браво за Хим-а ще има, когато публикуват отчет, в който консолидираните им задължения рязко да са намалели.
                            Давидоф, пак се дъниш пич! Недей така... ако смяташ от това да печелиш пари, вземи се подготви по-добре, иначе резултата не вярвам да е много добър в по-дългосрочен план...

Големите задължения в конс. отчет на Хим идват от това, че в тях се включват активите и пасивите на банка (ЦКБ) - в случая, привлечените от нея депозити. Ако те намаляват, това е отрицателен сигнал, не положителен!!!
                            Last edited by Батя; 10.01.2014, 22:31.

Коментар

Явно има келепир щом го правят.
                              домоуправител

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
                                Каква седмица само Браво на Хим-а!

Коментар

Working...
                                X