IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
    как да ти го кажа така, че да не се обидиш съвсем

няма логика в това което си написал, но по-скоро ти се взимаш за капацитет в анализите и уверено си ги пишеш анализите почти всеки ден, а аз в повечето пъти те чета, смея ти се и сега реших да те накарам да се позамислиш малко, но явно няма да успея...
    Не се притеснявай, не се обиждам толкова лесно, а и напълно разбирам какво имаш предвид.

В крайна сметка това е форум, всеки пише каквото му е на душата (в това число и аз) и си позволявам от време на време да споделям моите мисли с останалите съфорумци.

Мисля си, че съм капацитет в техническия анализ до толкова, че от последните ми 3 големи инвестиции от 2010г. до сега (ЦКБ, Инвестор.БГ и Химимпорт) съм на 2/3 солидна печалба (ЦКБ и Химимпорт) и 1/3 на нула (Инвестор.БГ). И в трите случая при инвестициите подходих с технически анализ, макар че специално с Инвестор.БГ в последствие се оплетох в много по-дълбоки води и от лично моя гледна точка съм достатъчно успешен инвеститор за себе си.

И тъй като съм ял бой през 2008г., защото пренебрегнах техническите сигнали и също така избегнах големия шамар през 2011г., защото повярвах на техническите сигнали, това ми дава още повече увереност, че в по-дългосрочен план съм прав, когато правя някакъв анализ.

Друг е въпросът дали и до колко някой решава да инвестира на база моите мнения, които публикувам тук. Защото в крайна сметка всичко тук е само лично мнение и нищо повече.

Да обобщя - това е форум и всеки пише каквото иска.

Коментар

• Първоначално изпратено от brokerandtrader111 Разгледай мнение
      Ей много пикане срещу вятъра.......Но е нормално няколкодневна позиция на пикане.....Докато изтрезнее народа.....
      Еха , страхът е голяма работа....
      Малки обеми...
      Цената не пада съществено....
      Да не би това да са знаци за ръст или нечии напън да си купи пак по-ниско, че е разпродал на 70% ...
      Но не ми прилича само на часовникарска пружинка този път
      Last edited by Dmirkata; 07.03.2014, 17:14.
      не е препоръка за покупка или продажба ,всяко съвпадение с реални лица,факти и събитя е случайна !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
        polki, явно ме имаш за капацитет в анализите, щом чак си недоволен от тези, които аз правя. Поласкан съм.
        как да ти го кажа така, че да не се обидиш съвсем

няма логика в това което си написал, но по-скоро ти се взимаш за капацитет в анализите и уверено си ги пишеш анализите почти всеки ден, а аз в повечето пъти те чета, смея ти се и сега реших да те накарам да се позамислиш малко, но явно няма да успея...
        fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Ей много пикане срещу вятъра.......Но е нормално няколкодневна позиция на пикане.....Докато изтрезнее народа.....

Коментар

• polki, явно ме имаш за капацитет в анализите, щом чак си недоволен от тези, които аз правя. Поласкан съм.

Коментар

Освен това 2.30 е сравнително хубаво кръгло число, удобно за консолидация.
              .
              каква е тази консолидация дето я търсиш на през 10 стинки или иначе казано на през 4%

миналата седмица консолидацията ти беше до 2,20 , а тази седмица до 2,30

изумяваш ме не за първи път...

исках ти графика за да видя какви стойности взимаш под внимание при анализа ти, но ти явно си ги пишеш пет за четири твоите анализи...

Коментар

• Няма нужда чак да качвам графики. Виждаме значително по-слаб обем спрямо вчера, сравнително силен натиск и максимална цена около 2.37, която по мое лично мнение ще бъде далече над цената на затваряне днес. Освен това 2.30 е сравнително хубаво кръгло число, удобно за консолидация.

Въпреки това техническата картина не изглежа никак зле. Според моите анализи един евентуален спад би бил до ниво около 2.10, а ако падне още повече, то не би трябвало да видим цени под 2.00 въобще. Общо взето всичко под 2.20 изглежда добра цена за влизане/допълване.

Сесията още не е свършила и може да видим някоя изненада, но най-изненаданият ще съм аз, ако приключим на ниво над 2.38, при което цялостната графика си променя значението и вместо да гадая за консолидация или спад, ще почна да гадая за допълнителен ръст.

И пак да кажа - хубаво е човек да е оптимист, но е още по-хубаво да е леко скептичен, когато става въпрос за инвестиции, за да не отнесе някой неочакван финансов шамар.
                Last edited by ivandavidov; 07.03.2014, 15:06.

Коментар

Хм, нещо много слаб оборот днес. А и ми се струва, че виждаме заформящ се нов връх на ниво около 2.30.
                  Не знам дали е слаб оборота на Хима днес, но този на борсата ми пълни душата. Всеки ден по 3-4 млн. Чакам с нетърпение отчета през април на БФБ за 1Q.

Коментар

Хм, нещо много слаб оборот днес. А и ми се струва, че виждаме заформящ се нов връх на ниво около 2.30.
                    дай графиката и дай подробни разяснения ...................... ако искаш, де

Коментар

А-а-а, това не е вярно! Мога да откажа борсата когато си поискам, по всяко време! Вече няколко пъти съм го правил!
                      Отказваш, но гледам че пак си тук.

Коментар

• А, бе, вие друга работа нямате ли си, а сте тръгнали да ме обсъждате?

Коментар

• Хм, нещо много слаб оборот днес. А и ми се струва, че виждаме заформящ се нов връх на ниво около 2.30.

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
                            Бе тва да не е нашия човек - Ванчо Давидов?
                            нервак е .................. не може да се отрече този факт

а и не може да спи спокойно като има акции тук

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                              Нищо чудно. Той 100-ката нали я намали около 2 лв. .. а и с неговия сърбел по позицията... като нищо
                              Ми нека разтовари, дет се вика хора сме, ще помагаме с каквото можем. Па понеделник да опъваме платната на север, че нещо се позастояхме в тия мътнеещи води.

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
                                Бе тва да не е нашия човек - Ванчо Давидов?
                                Нищо чудно. Той 100-ката нали я намали около 2 лв. .. а и с неговия сърбел по позицията... като нищо

Коментар

Working...
                                X